<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Jeep Grand Cherokee / Cherokee 4.0 almayı düşünüyorum, tecrübelerinize ihtiyaç</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="Mlh_Zj" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
Mlh_Zj' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
17.500 tl ye aldım. bu rakam biraz fazla çünkü aldığım kişi herşeyi yaptırmış araçtaki. sadece şanzımanı komple revize ettim o kadar. o da arabayla 3 4 bin km lik geziler yaptığımdan kaynaklı yolda bırakmasın diye. ek bilgilendirme olsun , james brown arkadaşım doğru bilgiler vermiyor. 5.2 v8 deki sensörlerin hepsi aynen 4.0da da mevcuttur dolayısı ile XJ kasada da mevcuttur. XJ 4.0 ile ZJ 4.0 arasında fark olmadığı gibi 5.2 Zj ile arasındaki fark aktarım kutusudur . Elektronikten arınmış bir motor yada elektroniğe boğulmuş motorlar değillerdir. enjeksiyon sistemi olan her motorda bir ecu , buna bağlı olarak o2 , map , tps , krank pozisyon , kam pozisyon sensörleri olacaktır. lada nivalarda bile 2004 sonrası bu sensörler mevcuttur. eğer sensörsüz arazi aracı istiyorsanız , karbüratörlü suburban , k5 vs.. gibi yada land rover defender gibi 80 - 90 model araçlara bakmalısınız. <br />
<br />
ZJ konusunda şüpheniz olmasın. 5.2 motor da 4.0 motor da çok dayanıklıdır. XJ de aynı şekilde dayanıklıdır. Sensörler sizi üzmez eğer periyodlarında değiştirirseniz. Bunun yanında XJ ler daha pahalıya satılıyor.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Slm,<br />
bilgiler için teşekkürler. XJ ile ZJ 4.0 arasında fark olmadığını biliyorum. Ama hem yakıt tüketimi hemde vergi yönünden 4.0 bana cazip geliyor. Benim düşündüğüm araç 4.0 ZJ zaten, hem fiyat yönünden hemde görüntü açısından tercihimdir. <br />
Bu arada şanzıman revizyonu kaça çıktı?<br />
Birde bu araçlarda herkes sensör değişimi ve arızasından bahsediyor. Bu araçların sensörleri sık mı arıza yapıyor?</div>