Jeep Grand Cherokee Zj 5.9 1998 Immobilizer Alarm Çalışmıyor Yardım?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan North wind Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,056

North wind

Ana Kamp
Merhaba,1998 model ZJ 5.9 aracımın immobilizerinın çalışmadığını farkettim, fakat aracın kumandasında bi sorun yok,kapıları kilitleyip acabiliyorum,aracın çalışmasında da herhangi bi sorun yok.Aracın ön gögüs kısmındaki immobilizer alarm lambası yanmıyor.Örnegin araç açıkken motor kaputunu açtıktan sonra,aracı kumandadan kilitledikten sonra motor kapagını kapattıgım zaman alarmın çalması gerekiyor ve farların yanıp sönmesi gerekirken hic bir tepki yok,immobilizer aktif olsaydı kontagı açtıgımızda panoda bununla ilgiil bi yazı yazar mı?Yazıların cogu göstergede anlık cıkıp sonra kayboluyor zaten,security ya da immobilizer gibi bi yazı göremedim,acaba pratik olarak yapmam gereken birseyler var mı?İmmobilizer beyni arızalanmıs olabilir mi?Araç bununla ilgili bi hata kodu vermez mi?Arızalıysa beyni kendim söküp tamirini yaptırabilir miyim?Titiz oldugum icin arızalı olan parcayı kendim söküp immobilizer tamiri yapan bi yere götürmek istiyorum,bu araçlardaki immobilizer sistemini bilen İstanbul'da bildiginiz yerler var mı?Teşekkürler.

Ynt: Jeep Grand Cherokee Zj 5.9 1998 Immobilizer Alarm Çalışmıyor Yardım?

amerikan versiyonu ise zaten immobilizer yok. bunun haricinden immobilizer varken bozulduysa araç çalışır gibi yapıp hemen kapanır. yani bence bozul olan birşey den çok olmayan birşey yada, alakasız bir yerde kısadevre benzeri bir problem vardır. bunun nereden biliyorsun derseniz 1997 ZJ nin teybini değiştirirken teyp aydınlatma kablosunu yani turuncu olanı kısa devre ettimiştim. arabanın iç lambaları yanmıyor kilitlenirken korna çalmıyordu.

KLL' Alıntı:
amerikan versiyonu ise zaten immobilizer yok. bunun haricinden immobilizer varken bozulduysa araç çalışır gibi yapıp hemen kapanır. yani bence bozul olan birşey den çok olmayan birşey yada, alakasız bir yerde kısadevre benzeri bir problem vardır. bunun nereden biliyorsun derseniz 1997 ZJ nin teybini değiştirirken teyp aydınlatma kablosunu yani turuncu olanı kısa devre ettimiştim. arabanın iç lambaları yanmıyor kilitlenirken korna çalmıyordu.
cevabınız icin teşekkürler,5.9 limited lx modeli aracım,5.9 limited lx olanlarda avrupaya gelen model oluyor,o yuzden amerikan versiyonu olmadıgından eminim.motorun calısmasında bi sorun yok,yani belkide acıklamayı yanlıs yapıyorum,immobilizier bozuk olsa motor çalısır mı?Gögüs kısmına fabrikasyon kırmızı lamba koymuslar,o yuzden alarmın oldugunu düsünüyorum. O yuzden alarm sistemi olduguna inanıyorum,aracı 2. el aldıgım icin farketmedim ve uzun bi süre bu sekilde kullandım.Alarm sistemiyle ilgili bi sigorta var mı acaba?Korktugum konu su,acaba alarm sistemi olmadan yanya da bu sekilde pasif hale geldiyse,hıresız aracı farklı bi anahtarla calabilir mi?Yani immobilizer calısıp calısmadıgını da bilmiyorum.Ama ekranımda security lambası yanmıyor,her seferinde aracım calısıyor.

immobilizer bozuk olsa araç mümkün değil çalışır halde kalamazdı. bozuk olduğunda motor ateşliyor ancak hemen istop ediyor. bence kontrol ünitesi devre dışı kalmış olabilir bir sebepten. el terminaline bağlamak gerekli. yetkili servislerde mevcut.

KLL' Alıntı:
immobilizer bozuk olsa araç mümkün değil çalışır halde kalamazdı. bozuk olduğunda motor ateşliyor ancak hemen istop ediyor. bence kontrol ünitesi devre dışı kalmış olabilir bir sebepten. el terminaline bağlamak gerekli. yetkili servislerde mevcut.
Anahtarlardan ufak olan bi anahtar var, alarm caldıgında kullanılıyormus galiba fakat nereye takılıcagını bulamadım,tekrar alarmı aktif etme yoluda bulamadım,internette az ararstırmadım ama hep fabrikasyon alarmı nasıl pasif hali getirelecegi yazıyor,pasif olan alarmı aktif hale getirmeyi anlatan sadece bi yer buldum,fakat onuda denedim ise yaramadı.El terminali ile yapılacak basit bi işlemdir İnşallah.Aracım servislere uzak oldugu icin kendi yapabilecegim pratik bisey var mı diye merak etmiştim,yardımınız icin teşekkürler.

merhaba;aynı sorun benim 1998 5,2 zj aracımda var;uzaktan kumanda normal açıyor kapıyor kilitlerken tek korna çalıyor ama kilitliyken anahtarla açtığımda vs alarm çalışmıyor ekranda uyarı yok ne immo ne alarm olarak..araç avusturya üretimi ayrıca ekranda hata kodları görünmüyor.kontağı 3 sefer 5 sefer aç kapa yaptığım halde arıza kodları görünmüyor....acaba önceki sahibi serviste iptalmi ettirdi acaba bu fonksiyonlarını..... bu sorunlar hakkında bilgisi olan ve sorunları yaşamış olan arkadaşlar paylaşımda bulunursa memnun olurum...

toporomboz' Alıntı:
merhaba;aynı sorun benim 1998 5,2 zj aracımda var;uzaktan kumanda normal açıyor kapıyor kilitlerken tek korna çalıyor ama kilitliyken anahtarla açtığımda vs alarm çalışmıyor ekranda uyarı yok ne immo ne alarm olarak..araç avusturya üretimi ayrıca ekranda hata kodları görünmüyor.kontağı 3 sefer 5 sefer aç kapa yaptığım halde arıza kodları görünmüyor....acaba önceki sahibi serviste iptalmi ettirdi acaba bu fonksiyonlarını..... bu sorunlar hakkında bilgisi olan ve sorunları yaşamış olan arkadaşlar paylaşımda bulunursa memnun olurum...
5.9 zj aracımın kullanma kılavuzunda okudum,immobiizerin kullnılaiblimesi icin serviste aktif edilmesi gerekir diye bi yazı vardı,fakat bu kadar senedir,aracın önceki sahibi yetkili serviste bakımlarını yaptırmıs,servisin bu özelligi açmayı unutmus olma ihtimalleri cok düsük,servis bulundugum yere biraz uzak, o yuzden kendi yapabilecegimiz birsey olursa bilen arkadaslar yardımcı olurlarsa sevinirim.Kapılarda, bagaj kapısı ve sunroof gibi bölümlerdeki immobilizer algılayıcılarda da sorun olmus olabilir,KLL arkadasın dedigi gibide bi yerde kısa devreden dolayıda alarm iptal olmus olabilir, tabi karısık bi sistem,farklı bi, arızada olabilir,yetkili servise sordugumda aracınızı getirin cihazı bağlayıp bakalım dediler,cihazla sorunu muhtemelen tespit ederler.Fakat hic bi arıza yoksa servise götürmeden pratik bi yol varsa kendimiz uygularız.Ayrıca asagıdaki verdigim linkteki sitede bu konuyla ilgili pratik bi yöntem sunulmus,aracın kumandasının pili degistigi zaman immobilizer pasif hale gecebiliyormus,tekrar aktif etmenin yolu asagıdaki linkte yazıyor, fakat uyguladıgım halde benim araçta malesef ise yaramadı.İsterseniz sizde bu yöntemi bi deneyin,fakat aracınız olurya motoru kilitlenir birsey olursa sorumluluk size ait,sonucta güvenli bi yerde denemeniz gerekir.Göstergedeki durumu tam bilmiyorum ama göstergenin icinde degilde hemen üst tarafında yani ön gögüsün sol tarafındaki kırmızı bi lamba var,bende hic yanmıyor o ısıgın arac kilitlendikten sonra yanıp sönmesi gerekir.Eğer devamlı yanarsa yine arızalıymıs.Yani calısıyorsa yanıp sönmesi gerekir.ben aracı kilitledigimde kornasıda calmıyor.Yetkili servislerden biri alarm ışıgı ön gögüs kısmında yanıp sönmüyorsa o zaman immobilizer calısmıyor demektir dedi.O yuzden bi hırsız anahtarsız düz kontakla aracı calabilir dedi,yani motor kendini kilitlemez dedi,eger söyledigi gibiyse önemli bi konu ve araç hırsızlıga karsı savunmasız kalıyor.Bu konuda tecrübesi olan arkadasların da cevaplarını bekliyoruz,teşekkürler.

http://www.geze-gen.com/showthread.php/331-ZJ-nizin-immobilizeri-%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1yor-mu?s=491aefa7ce9c35973bca9a0749b1972a

merhaba o işlemi ben ilk aldığımda yapmıştım tık olmadı şimdi sizin msj'ı okuyunca tekrar yaptım yine olumsuz....
uzaktan kumanda aç kapa çalışıyor tek korna kilitlendiğinde çalıyor gerisi boş.
göğüste soldaki immo ikaz lambası yanmıyor..
uzaktan kumanda ile kiltleyip anahtarla açınca alarm çalışmıyor!
herhalde iptal olayı var...
arıza kodlarınıda göremiyorum 5 sefer aç kapa yapınca
büyük ihtimal salı çarşamda izmirden geçeceğim datça ya giderken yetkili serviste bilgisayara bağlayp ne olduğu ortaya çıkacak....
size katılıyorum böyle bir sorun yaşayan varsa paylaşırsa makbule geçer..
kazasız günler...

toporomboz' Alıntı:
merhaba o işlemi ben ilk aldığımda yapmıştım tık olmadı şimdi sizin msj'ı okuyunca tekrar yaptım yine olumsuz....
uzaktan kumanda aç kapa çalışıyor tek korna kilitlendiğinde çalıyor gerisi boş.
göğüste soldaki immo ikaz lambası yanmıyor..
uzaktan kumanda ile kiltleyip anahtarla açınca alarm çalışmıyor!
herhalde iptal olayı var...
arıza kodlarınıda göremiyorum 5 sefer aç kapa yapınca
büyük ihtimal salı çarşamda izmirden geçeceğim datça ya giderken yetkili serviste bilgisayara bağlayp ne olduğu ortaya çıkacak....
size katılıyorum böyle bir sorun yaşayan varsa paylaşırsa makbule geçer..
kazasız günler...

zj aracımda hata kodu bakılması ne sekilde oluyor denemedim fakat 2001 model 4.7 WJ aracımda yanlıs hatırlamıyorsam kontağı 5 kez açıp kapattıgım zaman km sayacında hata kodu yazar,fakat eger hata kodu yazmayıp sadece '' done '' seklinde yazı cıkıyorsa sorun yok,yani hata kodu yok demek oluyor.Ama tabi her arıza icin hata kodu var mıdır onu da bilemiyorum,hatanın türü itibariyle eger hata kodlarının dısında farklı bi arıza ise o zaman yazmaz.Servise aracınızı gösterdikten sonra sonucu burda da paylasırsanız cok sevinirim.Sağolun, sizede kazasız günler dilerim.

bana söylenen 5 kez aç kapa 5. de açık bırak şeklinde ....ama bende hiç bir değişiklik olmuyor.....inşallah izmirde aracı gösterdiğimde neticeyi paylaşırım........2. el araç olunca böyle sorunlar oluyor maalesef......

toporomboz' Alıntı:
bana söylenen 5 kez aç kapa 5. de açık bırak şeklinde ....ama bende hiç bir değişiklik olmuyor.....inşallah izmirde aracı gösterdiğimde neticeyi paylaşırım........2. el araç olunca böyle sorunlar oluyor maalesef......

dediginiz dogru,yukarıda sonunu yanlıs yazmısım,WJ aracımda kontağı 5 kez açıp kapatırken son 5.de kontagı acıp bırakıp km göstergesindeki ekrana bakıp done yazısını görmek sorun yok anlamına geliyor,eger kontagı 5. de de kapatırsak o zaman gösterge paneli yanmayacagı icin hata kodunu görmemize engel olur. Zj aracıma baktıgım zamanda bu hata öğrenmeyi bi ara denerim.
2. el araç alırken cok inceledigimiz halde tahmin edilmeyen arızalar sonradan cıkabiliyor,biraz da şans işi.Önemli olan büyük arızalar cıkmasın,ufak tefek seyler zaten yaptırılır.Alarm sisteminin sorunun giderilmesi de ufak biseydir diye tahmin ediyorum.Ama eger önceki araç sahibi iptal ettirdiyse,dogru calısan bi sistemi iptal ettirmek dogru degil,muhtemelen alarmla ilgili bi sıkıntı vardı,ya da arac sahibinin haberi olmadan kendiliginden bi sorundan dolayı iptal olmus olabilir,ya da alarm durmadan calıyordur, o yzudende iptal ettirmiş olabilir,sonucta gerekli olan bi özellik durup dururken kapatılmaz.Araç yeni alındıgında servisin aktif etmeme ihtimalide cok düsük.İnşallah basit bi sorundur ve istediginiz gibi çözülür.

Merhabalar,
Konuyu hortlatmış oluyorum ama Sn. Toporomboz aracı servise gösterebildiniz mi? Sonuç nedir? Bizimle paylaşabilir misiniz? Sn. North wind aracınız halen duruyor mu? Aynı model araçtan bende de mevcut öyleyse siz problemi çözebildiniz mi?
Saygılar
Egemen Yüksel

Merhabalar,
Konuyu hortlatmış oluyorum ama Sn. Toporomboz aracı servise gösterebildiniz mi? Sonuç nedir? Bizimle paylaşabilir misiniz? Sn. North wind aracınız halen duruyor mu? Aynı model araçtan bende de mevcut öyleyse siz problemi çözebildiniz mi?
Saygılar
Egemen Yüksel
Merhaba Egemen Bey , aracım kapalı garajda güvenli bi yerde kalıyor,o yuzden alarm sistemini yaptırmadım,kumandadan kapılar kilitleniyor işimi görüyor,eğer aracım dışarıda kalsaydı yaptırmayı düsünürdüm,sadece alarm sistemi aktif degil,sizin alarm ışıgı benim araç gibi hic yanıp sönmüyor mu?Ayrıca yetkili servis bana uzak,çok titizim bide o yuzden de aracı kurcalatmak pek istemiyorum.İyi bi yetkili servise götürmenizi tavsiye ederim,ilk bi cihazla baktırtırsınız,eger düşük maliyetli yapılacak bisey ise isterseniz yaptırırsınız ama belli olasılıklar dahjilinde su parcalardan olabilir de denebilir o zaman arıza düşük maliyetle yapılmayabilir.Bi parça degisip sorun cözülmezse diger olasılıklara bakarlar ve iş uzar.Alarmın aktif olmamasının bi cok sebebi olabilir o yuzden cihazla bakmadan kesin şundan olur demek yanlıs olur, en azından cihazla baktırmanızda fayda var.

Son düzenleme:

Merhaba Egemen Bey , aracım kapalı garajda güvenli bi yerde kalıyor,o yuzden alarm sistemini yaptırmadım,kumandadan kapılar kilitleniyor işimi görüyor,eğer aracım dışarıda kalsaydı yaptırmayı düsünürdüm,sadece alarm sistemi aktif degil,sizin alarm ışıgı benim araç gibi hic yanıp sönmüyor mu?Ayrıca yetkili servis bana uzak,çok titizim bide o yuzden de aracı kurcalatmak pek istemiyorum.İyi bi yetkili servise götürmenizi tavsiye ederim,ilk bi cihazla baktırtırsınız,eger düşük maliyetli yapılacak bisey ise isterseniz yaptırırsınız ama belli olasılıklar dahjilinde su parcalardan olabilir de denebilir o zaman arıza düşük maliyetle yapılmayabilir.Bi parça degisip sorun cözülmezse d
Merhaba Egemen Bey , aracım kapalı garajda güvenli bi yerde kalıyor,o yuzden alarm sistemini yaptırmadım,kumandadan kapılar kilitleniyor işimi görüyor,eğer aracım dışarıda kalsaydı yaptırmayı düsünürdüm,sadece alarm sistemi aktif degil,sizin alarm ışıgı benim araç gibi hic yanıp sönmüyor mu?Ayrıca yetkili servis bana uzak,çok titizim bide o yuzden de aracı kurcalatmak pek istemiyorum.İyi bi yetkili servise götürmenizi tavsiye ederim,ilk bi cihazla baktırtırsınız,eger düşük maliyetli yapılacak bisey ise isterseniz yaptırırsınız ama belli olasılıklar dahjilinde su parcalardan olabilir de denebilir o zaman arıza düşük maliyetle yapılmayabilir.Bi parça degisip sorun cözülmezse diger olasılıklara bakarlar ve iş uzar.Alarmın aktif olmamasının bi cok sebebi olabilir o yuzden cihazla bakmadan kesin şundan olur demek yanlıs olur, en azından cihazla baktırmanızda fayda var.
iger olasılıklara bakarlar ve iş uzar.Alarmın aktif olmamasının bi cok sebebi olabilir o yuzden cihazla bakmadan kesin şundan olur demek yanlıs olur, en azından cihazla baktırmanızda fayda var.

Merhabalar Sayın North wind,
Aslında benimde aracım kendi sitemde ancak dışarıda her park ettiğimde biraz tedirgin oluyorum. Dün aracımın şase numarasını yazarak jeep e bir mail attım (global olana tabiki) bana aracımda tüm olan özellik ve aksesuarların listesini atmışlar. Ayrıca eğer bu listedeki özelliklerin aracımızda yoksa da yetkili servise başvurmamızı istemişler. Tabi ki hiçbir kuvvet beni yetkili servise götüremez zira daha araca hangi motor yağını koyacaklarından bile birhaber bir ekip elektronik işinde kesin aracın beynini yakar. Yabancı bir jeep forumunda sistemi tekrar aktive etmenin yolu yazıyor. Bu yönteme bugün rastladım. Akşama deneyeceğim (18:00) eğer sonuç alırsam sizleride hem akü hemde bu konuda bilgilendireceğim.
Saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR