North wind
Ana Kamp
Merhaba,1998 model ZJ 5.9 aracımın immobilizerinın çalışmadığını farkettim, fakat aracın kumandasında bi sorun yok,kapıları kilitleyip acabiliyorum,aracın çalışmasında da herhangi bi sorun yok.Aracın ön gögüs kısmındaki immobilizer alarm lambası yanmıyor.Örnegin araç açıkken motor kaputunu açtıktan sonra,aracı kumandadan kilitledikten sonra motor kapagını kapattıgım zaman alarmın çalması gerekiyor ve farların yanıp sönmesi gerekirken hic bir tepki yok,immobilizer aktif olsaydı kontagı açtıgımızda panoda bununla ilgiil bi yazı yazar mı?Yazıların cogu göstergede anlık cıkıp sonra kayboluyor zaten,security ya da immobilizer gibi bi yazı göremedim,acaba pratik olarak yapmam gereken birseyler var mı?İmmobilizer beyni arızalanmıs olabilir mi?Araç bununla ilgili bi hata kodu vermez mi?Arızalıysa beyni kendim söküp tamirini yaptırabilir miyim?Titiz oldugum icin arızalı olan parcayı kendim söküp immobilizer tamiri yapan bi yere götürmek istiyorum,bu araçlardaki immobilizer sistemini bilen İstanbul'da bildiginiz yerler var mı?Teşekkürler.