Jeep Grandcheroke 4,7 2001 Model Yeni Araç Aldim, Yardimlarinizi Bekliyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Melihozcan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,208

Melihozcan

Ana Kamp
Yer
ist
herkeze merhaba

jeep grandcheroke 4,7 2001 model yeni arac aldim, yardimlarinizi bekliyorum, arac orjinal haliyle.

bu konu ile ilgili baslık daha once acildiysa simdiden kusura bakmayınız.

hem sehir içinde hemde arazide kullanmak istiyorum, nasıl bir modifiye ile baslamaliyim, oldukca cahil ve tecrübesizim bu konuda, hepinizin affına sıgınıyorum:smiley: tabiri caiz ise azcık heybetli agresif bir goruntuye ulasmak istiyorum ilk etapda, arazi tecrübem olmadigi icin, arazide neye ihtiyac duyulur aracda bilemiyorum..

ilk once uzerindeki orjinal lastikle ilgili sorum olacak, yaptigim kücük bir arastirma sonucunda 17inc jantdan baska jant kullanmamam tavsiye edildi, kesinlikle saglikli olmaz dediler. orjinal jant ve lastiginden sasma sakın seklinde sert uyarilar aldim. sizlerin yorum ve tavsiyeleri ne yonde olucaktir, yardimci olursanız sevinirim. tesekkürler.

Etiketler
Ynt: Jeep Grandcheroke 4,7 2001 Model Yeni Araç Aldim, Yardimlarinizi Bekliyorum

Aracınız hayırlı olsun.
En yakın zamanda yetkili kişilerin yardımıyla size istediğiniz gibi bi araç yaparız.
Bu da benim aracım.

IMG_8416.jpg

IMG_8402.jpg

Ynt: Jeep Grandcheroke 4,7 2001 Model Yeni Araç Aldim, Yardimlarinizi Bekliyorum

Lastik çapı aynı kalması koşuluyla, jantınızı 16 dan 17 ye çıkaracak olursanız; aracınızı off-road özelliğinden uzaklaştırmış, asvalt özelliğine yaklaştırmış olursunuz. Süspansiyonunuz biraz sertleşir. Biraz sert off-road parkurlarda lastiklerinizin zedelenmesi, yanaklarda balon yapması olasılığı artar.

Selamlar,

tekrar nerhaba,

lastik ve jant konusunda haalen netbir sonuca ulaşamadim, tavsiye ve onerilerinizi bekliyorum, lütfen yardimci olurmusunuz? hangi marka jant ve lastik almaliyim?
araci 2inc yükseltmeye karar verdik , tek gelişme bu oldu sadece, daha hizli hareket etmek istiyorum ama cahillik diz boyu:smiley:

acil yardim bekliyorum, herkeze tesekkürler...

Aracın orj lastik ölçüsünü ve -veya şu anda takılı olan ölçüyü söylerseniz,daga fazla yardımcı olabiliriz.
İlk olarak bi durum tespiti yapalım,sonrada neyi ne kadar istiyoruz sorusuna bağlı olarak lastik-jant kombinasyonuna bakalım. ;)

erkan bey aracda suan sifir 235/65/17 michelin lastik var, jantlarida orjinal janti.

tabiri caizse:smiley: daha heybetli tirtikli bi lastik ve gosterisli bir jant düsünüyorum.

araci kullanim seklim daha cok asfaltta olacak, esim de kullanacagi icin asfaltta da güvenli sorunsuz bir lastik olmali diye düsünüyorum. ayrica ufak ufak offroad heyecanida yasamak istiyorum.

sadece istedigim seyi biliyorum, bu isteklere karsilik gelen teknik olarak bir lastik-jant varmidir? nedir? ne deyildir? :smiley:

tekrar tesekkürler

Melihozcan' Alıntı:
erkan bey aracda suan sifir 235/65/17 michelin lastik var, jantlarida orjinal janti.

tabiri caizse:smiley: daha heybetli tirtikli bi lastik ve gosterisli bir jant düsünüyorum.

araci kullanim seklim daha cok asfaltta olacak, esim de kullanacagi icin asfaltta da güvenli sorunsuz bir lastik olmali diye düsünüyorum. ayrica ufak ufak offroad heyecanida yasamak istiyorum.

sadece istedigim seyi biliyorum, bu isteklere karsilik gelen teknik olarak bir lastik-jant varmidir? nedir? ne deyildir? :smiley:

tekrar tesekkürler

Hmmm :smiley: okadar farklı argüman varki,işimiz biraz zor anlaşılan :D

1-Lastikler 235/65 R 17 ...17" olması biraz sıkıntı.
2-Daha heybetli bir jant düşünüyorsunuz.Bu 18" e geçme anlamınamı geliyor yada düşüncesine ... :smiley:
3-Daha çok asfaltta kullanılan bir araç.
4-Ve bir bayan kullancı sözkonusu
5-Ve off-road yapmak istiyoruz.

Bunların hepsinin sorunsuz bir şekilde bir arada olması imkansız :smiley:

Ama ilk etapta,başlangıç olması açısından iyi seçilmiş bir A/T mantıklı gibi görünüyor.Tabi araçta revizyon yapılacaksa,farklı alternatifler düşünülebilir. ;)
Aslında bu tamamen size bağlı :smiley:

hocam , cant boyu kücülmelimi büyümelimi inanin hicbirfikrim yok, üzerindeki orjinal yantinin goruntusunun hos olmadigini biliyorum sadece:smiley:
ve bijon araliginin sikintili oldugu icin cok fazla alternatifimin olamayacagini soyledilr.

2inc yükseltmenin uygun ve saglikli olacagi soylenildi. yükseltmeyle birlikde amortisorler ayarlanip sertlestirilecekmis, bu sekilde arac yükseltildigi icin, virajlarda filan besik gibi sallanmasi azalacakmis.

bilgim bukadar :smiley:)

245/70/17 bf goodrich all drive lastik ve prokom 17x9 jant onerildi, ama ikisinide internette hicbiryerde bulamadim.

Sizin iş biraz karıştırılmış
9x17 ne alaka 245 lik bir lastiğe felan ::smiley:
peki şöyle yapalım,05332689464 müsait bi zamanınızda beni llütfen arayın.
Çünkü böyle yazşmayla felan işimiz biraz zor :D

Konunun uzmanları Melih kardeşimize yardımcı olursa iyi olur.
Bir an önce aramıza katılmak istiyor.

öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız günler.dileyiyle. olmayacak yapılamayacak hic birsey yok. istediyiniz agresif görünüm ve rahat kullanımı. saglayacak gercekten bu isi bilen birini tanıyorum . su an elindeki aracları görseniz . hayretler icinde kalırsınız .kendisi amerikan iran üssünde hafif şase yani hummer lerin bakımcısıydı simdi istanbulda. bu isi yapıyo.

DSCN2805.jpg

buda benim aracım bütün mekanik aksam yeniden elden gecti simdi bir astar boyası yapıldı dayanamadım dün alıp bir araziye daldım :smiley: Esim ben ve kara gölgemiz. :smiley:

DSCN3247.jpg

DSCN3229.jpg

aracınız hayırlı olsun..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR