Jeep Zj Yakıt ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Altan_Sönmez Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,629

Altan_Sönmez

Yeni Üye
Yer
İzmir
Herkeze merhaba. Jeep ZJ 93 model buldum internetten 13.500 tl muyenesi 2016 kadar. Borcu harcı ve çalışmayan aksamı yok. Bana hep 20.000 tl üzeri al başın ağrımaz denildi durdu. O kadar birikmişim yok ve artık pek sabredicek halimde yok :smiley: Kredi vs çeksem alırım iyi bir ZJ ama bu sefer yakıtı vergisi beni zorlar. O yüzden onada gerek yok. Şimdi arkadaşlar forumda baya bir gezdim okumadığım yazı kalmadı bu araçlar hakkında. Hatta kullanma kılavuzunu bile tek tek resimlerini indirip 1 hafta boyunca okudum sonra yazıcıdan çıkartıp kitap haline getirdim :smiley: Youtube dende zaten 1 yıldır bakıyorum :smiley: Şimdi ben 93 model 5.2 bir ZJ ile full depo gaz ile kaç km yaparım ? . Ve full depo benzin ile kaç km yol yaparım ? Bunu sormamın nedeni LPG taraftarı biri değilim ve daha önce LGP li bir araç kullanmadım. Eğer arada fazla cüzi bir rakam oynamıcaksa hiç LPG işine giresim yok. Tek sorum bunlar. Diğer bütün herşeyi okudum nasıl kullanıcaz nelere dikkat edicez vs. Ama doğru bir net bir yanıt alamadığım tek konu şu yakıt. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Etiketler
için jeep
Ynt: Jeep Zj Yakıt ?

O kadar okuyupta bu soruyla karsilasmaman ilginc. 100km de 65-70 lira gibi bi rakam.10 lira +-

Baktığım araçta aradım sahibini 700 tl civarı masraf olduğunu söyledi. Alt takım felan basheddi. Burdada zamanın ZJ sahibi bir arkadaş var sürekli girme böyle islere diyor. Bas agritmiyacak bur ZJ icin en az 20 bin tl yi gozden cikarmak gerekiyormus. Ben en iyisi sabredeyim biraz daha biriktirdikten sonra gireyim bu işe. Ne zaman 15 bin tl alti ZJ ilani gorsem muayeneside tam olsa hep aradigimda bir masraf cikardilar. Hatta daha 1 ay once muğlada satilik ZJ haberi aldim. Fiyatida 15 bin duz anlasicakdik. 1 yillik muayeneli lgp isli vs. Telefonda sozde tertemiz. Izmirde oldugumdan kalktim gittim ne kerametse telefonda temiz olan arac , yanina geldigimde 2000 tl yakin masraf dendi :smiley: Bu arada yakit konularini cok okudum ama karmasik cevaplar verildiginden merak ettim. Kimi 45 kimi 55 kimi 80 bile okudugum oldu. 65 70 oldugunu duymam iyi oldu cok saolun bu arada. Aldımmi bas agritmasin. Zaten surda 3 4 ay daha sıksam disimi iyi bir ZJ alırım.

Iyi bi zj 20 degil 30bin tl dir benim gozumde bu fiyati veripte hurda arabada alabilirsiniz ama dikkat etmek lazim.benim gibi elden cikarmak isteyenlerin de 30a vericegi rakamda 25dir.bence o paraya jeep degilde suziki sj felan bakin jeep sizin icin yanlis bir arac bu butce ile.benim aracimin 700 liralik masrafi olsa ben ederinin altina mi vericem arabayi ? Kendinizi satici yerine koyun siz yaparmisiniz boyle bisey ? Bit yenigi ararim ben bu tarz olaylar altinda.dikkatli olun seciceginiz araclari burdan paylasin az cok yorum yapariz.

Bütçe konusunu şöyle 1 yıl sabretsem halledicem aslında. 20 25 lik bir ZJ alırım. Sürekli acelecilik beni hep yanlış yola sürüklüyor. Bu arada daha askerliğimde var önümde :smiley: İyisimi ben sabretmeye devam edeyim. :smiley:

yaklaşık 2 yıl zj kullanmış biri olarak sana tavsiyem otomobil alman olur. hiç masrafı yok denen bir araçtan herkes de bilir ki illa masraf çıkar. benim zj m 95 model orjinal ve bakımlı bir araçtı. ama yinede illa sürekli masraf çıkarıyordu. 20 yaşında gelmiş bir araç neticede metal yorgunluğu mevcut araçlarda.. çoğu hor kullanılmış ve bakımsız kalmış temizini bulmak hem zor hemde min. 30 - 40 bin isterler . alt takım masrafı öyle 700-800 le bitecek bir iş değil işçiliği için bile bir dünya para isteyeceklerdir. sanayiye girdiğinizde en ufak bir şey için bile işçilik için normalden 2 kat fazla fiyat isterler. eğer eliniz tamire yatkınsa ufak tefeğini kendim çözerim vaktim bol derseniz alıp binin. ben 2 yıl zor sabrettim ve sattım. ama milletimizin dediği gibi son sahibi olursun laflarına kulak asmayın meraklısı ve alıcısı çok alan biraz kullandıktan sonra zaten hemen satıyor 3 aşağı 5 yukarı artık aldığınız aracın kimbilir kaçıncı sahibi siz olursunuz .. ben satarken hiç zorlanmadım 15 gün gibi bir sürede 20 bin liraya verdim ama 2 yılda belkide 10 bin lira harcadım sıradan bakımlarına ve ufak tefek ağrızalarına. bunun haricinde olaya sırf lpg olarak bakmayın lpg nin yanında araç soğukken benzinle çalışitığı için sıradan araçlara göre hatrı sayılır benzin tüketimide mevcut mesela günlük kullanımda (sabah akşam soğuk motorla)2 depo lpg de bir 30 -40 tl de benzin alırsınız. şehiriçi 27-30 litre arası ş.dışı 16-20 arası lpg tüketir. ufaktan araziye girseniz bile bu katlanır.. ayrıca zj alırsanız mutlaka kenara para ayırmanızı öneririm. kullanması hoş ve keyifli.. sahip olduğunuz için sizi havalı gösteren konforlu bir araç ama kullanıcı olmak içinde standartın üzerinde kazanç sahibi isteyen bir araçtır parayı sever kısaca.. ben şu an 2013 corsa kullanıyorum zj ye harcadığım yakıtlar aklıma geldikçe kendime kızıyorum.. 2 yılda 40 bin küsür km yol yaptım hesabını siz yapın :smiley: umarım gönlünüze ve bütçenize göre bir araç bulursunuz.

bu arada örnek teşkil etmesi için 2 yıl içinde aklıma gelen yaptığım masrafları yazıyorum...

- balata değişimi ön takım 110 tl arka 140 tl işçilik 150 tl
- alt takım burçlar kollar vs. %70 i değişti 2800 tl işçilik dahil
- ön şaft balans ıstavroz değişimi 300 tl
- ön koltuk oturma yerleri derileri orjinale yakın ve birebir uyumlu baklava deri ile değişimi 700 tl tavan kumaş yenile 450 tl
- 6 ayda bir şaft ön takım v.s. yağlamaları 50 tl min. kendinizde yapabilirsiniz
- klima kompresörü burç yemesi yüzünden kompresör değişimi Türkiyede en ucuz 1400 tl ye buldum ancak yurtdışından 200 usd ye getirtmiştim. ayrıca boru ve petekte çatlak olduğundan iç göğüs sökülüp takılması için 1000 tl işçilik istemişlerdi 2.5 gün kendim uğraşıp söküp taktım zor ve zaman isteyen bir iş
- genellikle kalorifer kaliper kapakları bozuk veya kırık olur yada çalınmış sökülmüş olur klima kullanımında büyük sıkıntı yaratır motorun ve kapağın tanesi çıkmacılarda 100-150 tl arasıdır.
- tek fan olduğundan klima ile kullanımda hararet yapar sıkışık trafikte. bunu çözmek içinde elektirikli fan yapılır ekstra maliyet biner termik iptal edilir edilmezsede orjinal termik kullanılmazsa sık sık arıza yapar
- radyatör kazanı plastiktir ve patlaması olasıdır bunun için ben bakır kazan yaptırmıştım 350 tl
- lastiklerin en ucuzu 300 civarıdır ben 4 lastiğe 1200 tl ödemiştim 2012 de sanırım kumho idi
- bunların haricinde standart bakımlar için 4.7 litre motor yağı ve 14 litre soğutma suyu alır standart bakımı yağ servislerinde normal fiyatlara yapılır.
- ayrıca aracı aldığımda lpg sistemi eskidiği için değiştirmiştim 2012 de atiker multifast için 1800 tl ödemiştim.
- elektrik sistemi ( cam açma düğmeleri iç aydınlatmalar koltuk ayar düğmeleri ayna hafızaları sunroof) arızaya müsaittir.
- motor ve şanzıman düzgün kullanılmışsa ömürlüktür... ancak motor rektefiyasi min 6 - 7 bin civarı tutar tabi adam akıllı yapılırsa.

umarım biraz olsun aydınlatmışımdır sizi.

-

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,998
Kayıtlı Üye Sayımız
166,746
Kaydolan Son Üyemiz
bilicello

SON KONULAR

Geri