Jimny; Jantın Ortasındaki Parça

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ahmet_kemal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,054

ahmet_kemal

Kamp I
Mesajlar
166
Tepkime Puanı
71
ikinci el jimny'leri incelerken ilanın fotoğrafında, sol arka teker jantın ortasındaki yuvarlak parçanın düştüğünü ya da kırıldığını gördüm. sahibi; plastik parça, düşmüş dedi. jantın ortasında, bijonların arasında, suzuki amblemi olan parça. aşağıdaki sitede yine aynı parçası düşmüş bir jimny var. örnek olsun diye linki veriyorum;

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Suzuki_Jimny_JB23_001.JPG

bu parça gerçekten plastik mi? kolayca düşer mi yoksa bir çarpışma sonrası kırılmış mıdır?
 

Etiketler

Ynt: Jimny; Jantın Ortasındaki Parça

parça plastiktir jantın ortasına sıkı geçer zamanla deforme olur yada çarpma sonucu yerinden cıka bilir
 

Ynt: Jimny; Jantın Ortasındaki Parça

Bu konuya çok kafa yormuş bir jimnyci olarak paylaşayım.Bu parça flanş takılı belki Türkiyede hiç bir jimn'de yok.Çünkü flanş takılı jimnylere bu parça olmuyor.Ben bu eksikliğe uyuz olmuş ve Ahmet ustayla uzun uzun bu durumu nasıl aşacağımı konuşmuştum.En son Ahmet usta gresle tersten kaydırarak mükemmel bir şekilde oturttu(o an düşünerek buldu bu yöntemi ve kendide epey sevdi).O parçanın çarpmayla, değmeyle çıkması pek söz konusu değil.Eğer arkada o parça yoksa ve araç çirkin duruyorsa(bence eksik gibi duruyor) ya araçta flaş var yada bir zamanlar vardı(sonradan flanş sökülünce parça ortada olmadığı için öylece takıldı).Bu yazıyı jimny'ye yıllar harcamış ve o parçaya epey kafa yormuş(hatta başta arkada olmayacaksa öncekileri de çıkarın demiştim ama onların 4x4 de işlevsel özellikleri varmış) ve sonunda flanşlı jimnime o parçayı ekletmiş biri olarak yazıyordum.Hatta kendi kendime 'ulan buna da benden başka dikkat eden yoktur' demiştim ancak burada konu açacak kadar dikkat edenlerde varmış:smiley:Bilginize..
 

Ynt: Jimny; Jantın Ortasındaki Parça

http://www.aliexpress.com/item/4pcs-Wheel-Center-Cap-54mm-Diameter-Fit-Suzuki-Swift-Sport-SX4/1003856792.html?s=p
sunlarsa alinip silikonla tutturulabilir.
 



Ynt: Jimny; Jantın Ortasındaki Parça

Bunlar değil, siyah renkte ufak bir tas, şekil ve büyüklüğünde ortasında suzuki amblemi olan bir parça :smiley:
 

Ynt: Jimny; Jantın Ortasındaki Parça

ilandaki jimny' de bu parça düşmüştü. belki de zamanında modifiye edilip, yükseltilmiş bir araç olup, satılığa çıkarılırken orijinal haline dönüştürülmüştür. satan kişi bunu saklıyor olabilir mi diye merak ettiğim için bu konuyu açmıştım.. gerçekten de o parça olmayınca araba çok çirkin görünüyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,498
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

SON KONULAR



Geri
Üst