jimny lastik yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bill187 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,082

Bill187

Ana Kamp
Arkadaşlar uzun süredir bu çok kıymetli ve keyifli forumu takip ediyorum.Takip etmendeki en büyük etken otomatik bir Jimny sahibi olmam.Aracımla ilgili modifikasyon hayalleri kuruyorum lakin Ankara'da güvenip kimselere emanet edemedim aracımı.Yükseltme ve lastiklerle oynama listenin başında geliyor.Size sormak istediğim soru ise lassanın competus A/T sini çok beğendim.Aracıma taktırmak istiyorum.Yükseltme kitlerinin yan etkilerinden korkarak arcın orjinal haline 195/80/15 taksam aracım yükselmiş olacak, ancak lastiklerin inceliği nasıl bir görüntü verecek bilmiyorum.Arkalara 215/80/15 takıp(arkalara rahat sığar gibi duruyor) önlere 195/80/15 taksam nasıl bir sonuç elde ederim.Bu konuda değerli fikirlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum :smiley:

Etiketler
Ynt: jimny lastik yardım

Arkadaşlar yeni yeni aranıza katılıyorum çünkü daha önce off-road gibi bir tutkum ve böyle bir aracım yoktu.Eminim ki aranızda bu konuda tecrübeli arkadaşlar var.Konuyu yanlış yere mi açtım aceba.En azından bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılar..

Forum da jimny e takla attıracak bu işin kompetanı olmuş abilerimiz size mutlaka yardımcı olacaklardır. Topic doğru yerde açılmış. Cevap mutlaka alırsınız...

merhabalar bana sorarsanız yükseltme kiti almakla işe başlayınız peşinden 30 / 9.5 /15 lastik takınız yükseltme kiti cok faydalı arazide mehmet beccede var kit takılması cok kolay 2 saat sürmüyor montajı

Bill187' Alıntı:
Arkadaşlar uzun süredir bu çok kıymetli ve keyifli forumu takip ediyorum.Takip etmendeki en büyük etken otomatik bir Jimny sahibi olmam.Aracımla ilgili modifikasyon hayalleri kuruyorum lakin Ankara'da güvenip kimselere emanet edemedim aracımı.Yükseltme ve lastiklerle oynama listenin başında geliyor.Size sormak istediğim soru ise lassanın competus A/T sini çok beğendim.Aracıma taktırmak istiyorum.Yükseltme kitlerinin yan etkilerinden korkarak arcın orjinal haline 195/80/15 taksam aracım yükselmiş olacak, ancak lastiklerin inceliği nasıl bir görüntü verecek bilmiyorum.Arkalara 215/80/15 takıp(arkalara rahat sığar gibi duruyor) önlere 195/80/15 taksam nasıl bir sonuç elde ederim.Bu konuda değerli fikirlerinizi paylaşmanızı rica ediyorum :smiley:

Birşey yapabildiniz mi en son durum nedir?

Eğer jimny'i yükseltecekseniz jantlara offset veya arada flanş olması faydanıza, benim aracı inceleyin en son durumu aşağıdaki linkter var; sorularınızı yanıtlamaya çalşırım. Jimny'ye yapılacaklar çok basit ve çok denenmiş uygulamalar korkmayın. Ankarada kimse yoksa bir cts günü aracınızla istanbula gelebilirsiniz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=75191.0

Öncelikle cevaplar için teşekkürler.Sn. Msenol dediğinizin sanıyorum ki ciddi bir doğruluk payı var ve beni arkaya nispeten daha büyük (1 boy da olsa) lastik takma düşüncemden vaz geçiriyor.Sn. kursad_hho, sizin aracınızı daha önce bu forumda görüp çok beğenmiştim.Benimde gümüş bir jimnym var ancak daha büyük ayakkabılar giydiremiyoruz:smiley: Hayalim sizin yaptığınız gibi değisiklikler yapmak.450euro ya orjinal 5 cm kit+ 200 euroya 2,5cm lik flanş ve 215/80/15 lassa competus AT lastik 750TL şeklinde, kafamda bu üçünü gerçekleştirmek var.Araç toplamda 8 cm civarı yükselmiş olacak.İz genişliğide toplamda 5 cm artacak.Bu yükseltmeyle lastikler sürtme yapar mı sizce? Bunları ankara başta olmak üzere nerede kimlere güvenip yaptırabilirim?Düşündüğüm kombinasyon mantıklı mı? Ayna maruti oranlarıyla oymak gerekir mi ve bu iş masraflı mı?Tüm suzukici dostlardan fikir bekliyorum ve slmlar gönderiyorum.

Bill187' Alıntı:
Öncelikle cevaplar için teşekkürler.Sn. Msenol dediğinizin sanıyorum ki ciddi bir doğruluk payı var ve beni arkaya nispeten daha büyük (1 boy da olsa) lastik takma düşüncemden vaz geçiriyor.Sn. kursad_hho, sizin aracınızı daha önce bu forumda görüp çok beğenmiştim.Benimde gümüş bir jimnym var ancak daha büyük ayakkabılar giydiremiyoruz:smiley: Hayalim sizin yaptığınız gibi değisiklikler yapmak.450euro ya orjinal 5 cm kit+ 200 euroya 2,5cm lik flanş ve 215/80/15 lassa competus AT lastik 750TL şeklinde, kafamda bu üçünü gerçekleştirmek var.Araç toplamda 8 cm civarı yükselmiş olacak.İz genişliğide toplamda 5 cm artacak.Bu yükseltmeyle lastikler sürtme yapar mı sizce? Bunları ankara başta olmak üzere nerede kimlere güvenip yaptırabilirim?Düşündüğüm kombinasyon mantıklı mı? Ayna maruti oranlarıyla oymak gerekir mi ve bu iş masraflı mı?Tüm suzukici dostlardan fikir bekliyorum ve slmlar gönderiyorum.

Merhaba, flanş yerine offsetli alüm alaşımlı jant alsan daha iyi olur, flanş benim içime sinmedi iade ettim. 215 lastik sürtmez sanırım kitten sonra, sürterse önlar belki sürter onuda içeriden hafif traşlarsınız olur. Lastik + offset + kit jimny için ideal kombinasyon. Ayna mahrutiyi değiştirmeye gerek yok lastiki çok büyütmüyorsunuz. ayna mahrutide düşük viteslerde çekiş artar ama son hız düşer. Jimny'de gerek yok. Araziye gireceksenizde en son vinç ve arazi şanzuman koruması gerekir. Bu değişikliklerle Jimny daha zevkli hale geliyor.

Tampon kesme veya traşlatma işlemi basit işlemler midir? Lastik 215/75/15 mi yoksa 215/80/15 mi mantıklı?Benim gönlümde 215/80/15 var ama genelde jimnyci dostlar 215/75/15 kullanıyor.Birde bizzat uygulamış ve kullanmış biri olarak yükseltme kitinden sonra yakıt ve viraj güvenliği nekadar değişti bilgilendirirseniz çok memnun olurum.Bundan önceki tecrübe paylaşımlarınız için ayrıca teşekkür edrim.

Bill187' Alıntı:
Tampon kesme veya traşlatma işlemi basit işlemler midir? Lastik 215/75/15 mi yoksa 215/80/15 mi mantıklı?Benim gönlümde 215/80/15 var ama genelde jimnyci dostlar 215/75/15 kullanıyor.Birde bizzat uygulamış ve kullanmış biri olarak yükseltme kitinden sonra yakıt ve viraj güvenliği nekadar değişti bilgilendirirseniz çok memnun olurum.Bundan önceki tecrübe paylaşımlarınız için ayrıca teşekkür edrim.

Tampon işi basit bir işlemdir, herhangi eli düzgün bir kaportacı bu işi yapar. Yine söyleyeyim sizin ölçülerde kesmeye gerek kalmayacağını tahmin ediyorum. Sürterse sadece ön sürter onuda içerden tamponu traşlarsınız, belli bile olmaz. 215/80 lastik bir miktar daha yüksek olduğu için daha iyi olacaktır. Aşağıdaki linkten lastik değerlerinizi girerek lastik ölçülerinizi karşılaştırabilirsiniz, sanırım önenli bir değişiklik olmayacaktır:
http://www.1010tires.com/TireSizeCalculator.asp?action=submit
Bu yüzden yakıttada kayda değer bir değişklik olmyacakatır. Tabanda 205 den 215 e çıkıyorsunuz yani 1 cm genişleyecek ve yine asfalt lastiği takacaksınız, korkmayın deneyin. Hiç olmadı bu ölçülerde çıkma lastik bulun veya ödünç alın.
Kit yüzünden yakıtda bir değişiklik olmaz sanırım. Amartisör ve yay değişiyor + fren hortumu. Arka yaylar öne geliyor arkaya daha uzun takılıyor. Amortisörler orjinallerine göre daha iyi olduğu için (becce kitinde) yol tutmasında daha iyi oldu diyebiliriz. tek sorun aracı yükselttiğiniz için ağırlık merkezi daha yukarı çıkıyor. Bozulan dengeyi iyileştirmek için flanş veya offset yapmak faydalı. Daha önce yükseltilmiş jimny'e offsetsiz binen arkadaşlar tehlike atlattığı için ben kendim tecrübe etmektense başkalarının tecrübelerine güvenerek direk offsetli jant aldım ve orjinalleride offsetlettirdim. Asfalt lastiğim 205/70 ve küçük görünüyor. Bir dahaki sefere bende 215/80 alacağım. Jimny yükseltilince ve jantlar offsetlenince daha zevkli oluyor. diğer türlü bana çok ezik geliyor. 235/75 ile büyük abilreinin yanında hiçde ufak görünmüyor. selamlar,

merhabalar
uzun araştırmalar sonucu bu hafta 2007 model otomatik jimny sahibi oldum
bütün formları teker teker okudum çeşitli yorumlar var şimdilik aracıma yükseltme ve lastik düşünüyorum
1)--ankarada yüksltme kiti bulabileceğim veya bu işlerle uğraşan bir yer arıyorum (birde getmi yoksa amartisör kitimi)
2)--lastikle ilgili benimde sorularım var .daha önce ısuzu d-max de mt serisi lastikler kullandım ve asfalt ıslak zeminlerde sorun yapıyordu bu yüzden at ler nasıl? mesela bf at 30x9,5x15 düşünüyorum sizce nasıl veya daha iyi önerisi olan
daha önce tecrübeli olan arkadaşlardan bende yardım bekliyorum teşekkürler

HAKKIM' Alıntı:
merhabalar
uzun araştırmalar sonucu bu hafta 2007 model otomatik jimny sahibi oldum
bütün formları teker teker okudum çeşitli yorumlar var şimdilik aracıma yükseltme ve lastik düşünüyorum
1)--ankarada yüksltme kiti bulabileceğim veya bu işlerle uğraşan bir yer arıyorum (birde getmi yoksa amartisör kitimi)
2)--lastikle ilgili benimde sorularım var .daha önce ısuzu d-max de mt serisi lastikler kullandım ve asfalt ıslak zeminlerde sorun yapıyordu bu yüzden at ler nasıl? mesela bf at 30x9,5x15 düşünüyorum sizce nasıl veya daha iyi önerisi olan
daha önce tecrübeli olan arkadaşlardan bende yardım bekliyorum teşekkürler

Selam,

Kit kaç inch düşşünüyorsunuz? 30x9,5 ile 2 inch biraz zor, olur ama bu lastiğe 4 inch olmalı diye düşünüyorum. Bu durumda da kesinlikle normal kit olmalı. Aslında bence herdurumda normal kit olmalı ama daha ufak lastiklerde get ile kulllananlarda var. Ankarada becce bayisi varsa araştırın derim. Başka jimny kiti varmı bilmiyorum. Adresi:
http://www.4xfourart.com/default.asp
Araziye sıkı girmeyecekseniz MT ye gerek yok BF/AT gayet iyi seçim. Yanlız bir arkadaşımız Jimny'ler için sorunsuz en büyük ebatın 235/75/15 olduğunu belirtmişti. Bundan sonrasının ek başka masraflar ve sorunlar yarattığını söylemişti, bunuda kısa bir bilgi olarak vereyim. Bu lastik ebatında hızlanmanızın uzayacağını ve son hızınızın düşeceğini untmayın. Daha sonra çekişi arttırmak için ayna mahrutiye yöneleceksiniz, buda yine sızın son hıznızı düşürecek. Aracınız zaten otomatik büyük lastiktede iyice yakıtı artacak.

jimny sonunda tamamladım sayılır
215 75 15 bf taktım orjinal jantlarına 3 santim ofset verdik
3.5 cm get ile yükseltme sağladık bugün de son olarak lpg si monte edildi.
şu an jimny süper bi hale geldi.yarın inşallah ilk denemeyide yapıp görecez,
port bagaj olarak sepet mi yoksa kapalı pot mu koymak lazım karar veremedim
sonrada tavan aydınlatmaları ve tabiki vinç inşallah,
jimny hakkında çok olumsuz yorum okudum ama yinede aldım ,pişman değilim , çok keyifli bi araç , iyiki almışım,

mrb.arkadaşlar ben daha yeni jimny ci ...lastik işine kafam sarmadı..bir yerde 195/65/15 pirelli var..şehir içi kullanabilirmiyim acaba?yoksa illada 205/70/15 mi olmalı..yardımcı olana peşin tşk.

nergis' Alıntı:
mrb.arkadaşlar ben daha yeni jimny ci ...lastik işine kafam sarmadı..bir yerde 195/65/15 pirelli var..şehir içi kullanabilirmiyim acaba?yoksa illada 205/70/15 mi olmalı..yardımcı olana peşin tşk.

Hayırlı olsun. Ufak lastik olur ama arbayı daha da yere yaklaştırmış olursunuz, lastiklerin çok daha küçük bir görüntüsü olacak, hız göstergesi yaptığınız hızdan bir miktar fazla gösterecek, km'de yaptığınız km'den bir miktar daha fazla yazacak. Herkes büyütmeye çalışırken siz küçültmeyin, en azından orjinalinde kalın derim. selamlar ,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR