jimny lastik yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bill187 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,075
Ynt: jimny lastik yardım

jimny' 195/ 80 /15 kumho kl71 takmayı düşünüyorum sorun yaşarmıyım acaba. bana yardımcı olabilirmisiniz. aracı şu anlık yükseltmek istemiyorum. 215/75/15 kumho kl71 de düşündüm ama yükseltmeden takamam sanırım.

Etiketler

Merhaba,

Bridgestone W800 215/70/15 fiyatı 285 tl

Continental CrossContact 205/70/15 fiyatı 250 tl

Hankook RF10 205/70/15 fiyatı 210 tl

Lassa Competus 205/70/15 fiyatı 205 tl

Toyo Open 205/75/15

lastikleri arasında bildiğiniz kullandığınız veya tavsiye edebileceğiniz var mıdır?

aracım 2004 jimny, tam olarak taban ve yanak ebatına karar veremedim ama 75 yanak ile aracı biraz yükseltmek istiyorum, bu sefer port bagajla kullanacağımdan sallanma daha fazla olacaktır bu yüzden de yanakları 215 yapabilirim veya sadece 215 taban 70 yanakta da bırakabilirim.

bunun için tavsiyeleriniz ve önerilerinizi bekliyorum. aracı yükseltmeyi düşünmüyorum.

galiptanyel' Alıntı:
jimny' 195/ 80 /15 kumho kl71 takmayı düşünüyorum sorun yaşarmıyım acaba. bana yardımcı olabilirmisiniz. aracı şu anlık yükseltmek istemiyorum. 215/75/15 kumho kl71 de düşündüm ama yükseltmeden takamam sanırım.

KL71 iyibir lastik. jimny e de yakışıyor. 215-75 standart haliyle olmaz hafif engebelerde bile sürter. 3-4 cm yükseltirseniz 215-75 takabilirsiniz rahatlıkla.

nezitic' Alıntı:
KL71 iyibir lastik. jimny e de yakışıyor. 215-75 standart haliyle olmaz hafif engebelerde bile sürter. 3-4 cm yükseltirseniz 215-75 takabilirsiniz rahatlıkla.
195 80 15 taktım çok memnunum ses olayı çok az arazi performansıda gayet iyi tavsiye ederim.

Müsadenizle ben de bir soru sormak istiyorum.

benim jimnyde, iyi durumda Yokohama 205/70/15 A/T-S lastik var.

yağmurda virajlarda gaza basınca kıç atıyo, bayırda geri çıkacakken de kaydırıyor yola iyi tutunmuyor.

daha önceleri hep taksi kullandığım için farkedemiyorum. acaba jimny yüksek ve hafif olduğu için mi böyle.

ayrıca kar kışta bu lastiklerle 4x2 araçlar gibi yolda kalmam di mi?

kar-kış kullanmışlardan bilgi lütfen.

4xdoğa' Alıntı:

yağmurda virajlarda gaza basınca kıç atıyo, bayırda geri çıkacakken de kaydırıyor yola iyi tutunmuyor.

daha önceleri hep taksi kullandığım için farkedemiyorum. acaba jimny yüksek ve hafif olduğu için mi böyle.

Lastiklarinizi kac senedir kullaniyorsunuz? Lastiklerinizin uzerindeki imal edildigi tarih ne zaman? Bu sorulara cevap verirseniz daha netlesecektir. Lastiklerin dis derinligi kac cm?

Ben kendimden ornek vereyim. Aracimin orjinal lastikleri Bridgestone Dueler H\T ler 205\70\15 4 sene aracimin uzerinde kalmis ve 4 senede 16000 km yol yapmislardi. Araci aldigim da bu sekilde aldim fakat cekis, kontrol islak zemin performansi berbatti (karli zemini ve araziyi konusmuyorum bile) ;D zaten hemen vakit kaybetmeden degistirdim. Siz de lastiklerinizin durumuna bakarak karar vermenizi oneririm.

4xdoga' Alıntı:

MT tip ile AT tip lastik arasında baya bir fark var aracınızın kıç kaydırması daha çok 2 çeker kullandığınız için olabilir. birde çoğu MT lastik asfaltta özellikle yağmurda kayabilir birde lastik havalarınızı kontrol edin fazla hava varsa buda kaymanıza neden olabilir. yolda kalmamak için sadece lastiğe güvenmeyin bunun bir çok nedeni olabilir. benim size önerim aracınızı nerde nasıl kullanacağınızı belirleyip ondan sonra lastiğinizi seçin.

4x2 araçlar karda kışta nasıl kışlık lastik takıyorsa sizin de takmanız lazım.
4x4 ile belki yolda kalmazsınız, ama bu kalmanızdan daha kötü. Tehlikeli bir şekilde ilerleyebilmektense yolda kalmak daha iyidir.

Sebebi?

Malumunuz bütün araçlarda her 4 tekerde de fren var. Binek jip farketmiyor. Binek araçların karlı yolda frene basınca emniyetli bir şekilde durabilmeleri için kışlık lastiğe ihtiyacı varsa sizin de aynı sebeple var. Üzerinde dağ resmi ortası kartanesi logosu olan AT lastik bulabilirseniz (bazı arkadaşlar olduğunu söylüyor), onlar da muhtemelen durumu idare eder. Bu işaret lastiğin kışlık lastik olarak nitelendirilebilmesi için gerekli minimum performans kriterlerini sağladığını gösterir. Öte yandan minimum şartları karşılayanı değil de en iyisini istiyorsanız AT değil normal kışlık lastik almanız lazım.

Aynı lastiklerden bende de var, yağmurda virajda kıç atması normal 4*2 oldugundan bunu yapması muhtemel, araç zaten yüksek, onun icin virajlarda daha dikkatli olunmalı.

Bayır konusunda ben sıkıntı yasamadım hatta gayet de başarılı, ben aldığımdan beri sadece 1000 km yol yaptım yani yeni aldım, oldukça da memnunum, hafif Off Road icin bu lastiğe karar verdim ama ağır şartlarda bile gayet iyi...

Ynt: Jimny Lastik Yardım

Arkadaslar jimny icin 31x10.5 lastik onerirmisiniz yada 30x9.5 de olabilir bu lastikleri cevirme gibi sorun yasayan arkadaslar varmidir. Bf good rich in 104s ve 104q modelleri var 104s olan modeli %50 offroad %50 onroad 104q modeli ise %80 offroad %20 onroad suan sicak baktigim model 104q modeli ama asfalttada kullanacagim icin yol tutusu islak zemindeki yeteneklerini bilmiyorum. Daha once kullanan arkadasimiz varmi. Son olarakta boyle bir lastik icin en az 3'' yukseltme gerekiyor saniyorum flanş kac cm olmali yada olmalimi? Tesekkurler

Selamlar

serblood' Alıntı:
Arkadaslar jimny icin 31x10.5 lastik onerirmisiniz yada 30x9.5 de olabilir bu lastikleri cevirme gibi sorun yasayan arkadaslar varmidir. Bf good rich in 104s ve 104q modelleri var 104s olan modeli %50 offroad %50 onroad 104q modeli ise %80 offroad %20 onroad suan sicak baktigim model 104q modeli ama asfalttada kullanacagim icin yol tutusu islak zemindeki yeteneklerini bilmiyorum. Daha once kullanan arkadasimiz varmi. Son olarakta boyle bir lastik icin en az 3'' yukseltme gerekiyor saniyorum flanş kac cm olmali yada olmalimi? Tesekkurler

Selamlar

İyi günler Ben aracımda 30x9.5 15 federal a/t kullanıyorum yokuş yukarı çıkarken çekiş sorunu oluyor arazide 4 low konumunda hiç sorun yaşamadım.

serblood' Alıntı:

Selamlar
jimny için mt süper oluyor ama çekiş büyük problem
bence 215 75 15 bf atden vazgeçme en uygunu asfaltta arazide işini görür

4x2 de ıslak zeminde kıç atma sorunu ,
a) arkadan iter olması
b) bridgestone un en kalitesiz lastiklerinin fabrikasyon olması

sebebiyle... lastikleri değiştirince kısmen çözülecek bu sorun.
karda yolda kalmazsınız buyuk olasılıkla ama frende spin atıp fırıldak gibi dönmeye sebep olabilir.

jimny küçük ama fevkalade bir araç. lastik büyütme işine gelince ben şuan 31x10.5x15 stt kullanıyorum yaklaşık 8-9 cm yükseltme var araçta yinede arazide sürter. çevirme işi bambaşka bir iş 5.12 ayna oranı ve %25 şanzuman rediksiyonuyla iş tamamdır 35 i bile rahat çevirir hayatta kesilmez ama bunlar yoksa 215/65/15 i yukarı geçmeyin derim. lastiklerin çapı önemli 31" 30" bunların markalarına göre boyutları değişiyor örneğin 31" stt 78 cm çap verirken 35" silverstone 83 cm civarı çap verebiliyor.

Hankook dynapro at/m 215 75 15 almayı düşünüyorum .Daha önce bf kullandım .Arazide performansı nasıl acaba .Çamurda iş yapacağını sanmam ama.Bizim buralar biraz kurak.Bu lastik hakkında görüşleriniz nedir.Arabam 3" kit ile yükseltilmiş 2006 jimny.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

SON KONULAR

Geri