JIMNY nin YAPAMADIKLARI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tunjimny Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,774

Etiketler
Ynt: JIMNY nin YAPAMADIKLARI

Bu kadarını hiç tahmin etmiyordum :smiley: http://www.youtube.com/watch?v=X5e899eOSNs&feature=fvwrel

Tuncay abi internette Jimny ile ilgili butun videolari izledim. ;D Seni temin ederek sunu soyleyebilirim ki yaptiklari, yapacaklarinin teminatidir ;D ;D ;D tek eksi yonu yakiti avrupa birligi ulkelerine ithal edilen fakat Turkiye'ye anlamadigim sebeplerle ithal edilmeyen, Ispanya daki Suzuki fabrikasinda uretilen (su an uretilmiyor sanirsam) Renault un K9 dizel motoru(1.5DCI 90hp 200nm tork) olsa tadindan yenmez...

Bunlarda benden olsun...

http://www.youtube.com/watch?v=7Qidk4Ggx1I

http://www.youtube.com/watch?v=stG-yTdoxhY&feature=relmfu

Buda Kar Jimny si ;D

http://www.youtube.com/watch?v=btjl7KnfNs0

CKAYA' Alıntı:
Tuncay abi internette Jimny ile ilgili butun videolari izledim. ;D Seni temin ederek sunu soyleyebilirim ki yaptiklari, yapacaklarinin teminatidir ;D ;D ;D tek eksi yonu yakiti avrupa birligi ulkelerine ithal edilen fakat Turkiye'ye anlamadigim sebeplerle ithal edilmeyen, Ispanya daki Suzuki fabrikasinda uretilen (su an uretilmiyor sanirsam) Renault un K9 dizel motoru(1.5DCI 90hp 200nm tork) olsa tadindan yenmez...
Dizel otomatik Jimny ne güzel olurdu.Japonlar sorunsuzluğu ilk kriter gördükleri için otomatik dizel üretmiyorlar.Subarudada otomatik dizel henüz deneme aşamasında yanılmıyorsam.Yakında dizel otomatiklerin üretimine başlanıyor olabilir.Jimny benzinli otomatik hiç ekonomik değil şehir içi kullanımda 100 kmde 9 lt nin altına kesinlikle düşüremedim.

140 km/H yaptım 14 saniye sürmedi bir daha yapmam :eek: 120km/H asla geçmem :smiley:

birde jimny yapamadığı kaza sonrasında ucuz maliyet kaza takla atan araçım için çıkarılan 25bin liralık masraf

529577_10151410397363350_845910669_n.jpg

nazito' Alıntı:
birde jimny yapamadığı kaza sonrasında ucuz maliyet kaza takla atan araçım için çıkarılan 25bin liralık masraf

Geçmiş olsun sizde birşey yokya?. Nasıl oldu kaza anlatır mısınız? Arazide mi yolda gidekenmi? Resimlerden gördüğüm kadarı ile yol kenarında duruyor ama..

hız yapmak bir kenara, motor bağırmadığı sürece, sessiz sedasız yolculuk paha biçilemez. (yani 3.000 mph sonrası zor ama altı değer)

Bu aracı sessiz sedasız yavaş kullanmak iyi de bazı durumlarda trafiğin akışına uymak zorunda kalabiliyorsunuz.Ben yaklaşık 2 yıl tek araç olarak kullandım ve bu süre içinde birkaç kez tehlike atlattım.Özellikle İstanbul'da şehir kullanımına hiç uygun bir araç değil.Arazide yapabildikleri şaşırtıcı olmasına rağmen tek araç olarak kullanmayı düşünenlere kesinlikle önermem.Takla atan arkadaşıma geçmiş olsun onu çok iyi anlıyorum,ben sadece kırılan bir aynaya 650 TL. ödemiştim.Bu araç kaskosuz kullanılmaz, parçaları anormal pahalı ve servislerde çoğu parçayı bulamıyorsunuz.Küçücük bir parçayı dahi dışardan gelmesini haftalarca beklersiniz.Herşeye rağmen verdiği keyif kendi boyutuna ve fiyatına göre emsalsiz.

araçla çamurlu yolda traktör izinden çıkmaya çalışırken arabanın arkayı atmasıyla sağ tarafta bulunan toprak yığınına çarptım frenler zaten işe yaramadı hız 30km resimlere bakarsanız kayma izleri 1. resimde gözüküyor ne kadar manevra yapsamda çamurda kendi yolundan gitti.2 resim aracın çarptığı yer
ayrıca araç kaskosu çekicide tarla yolunu ve dağ yollarını karşılamadığı için aracı kendi imkanlarımızla düzeltip asfalta çektik öyle yüklendi aklınızda bulunsun.

forum.jpg

forum3.JPG

forum 2.jpg

KURMAY' Alıntı:
Bu aracı sessiz sedasız yavaş kullanmak iyi de bazı durumlarda trafiğin akışına uymak zorunda kalabiliyorsunuz.Ben yaklaşık 2 yıl tek araç olarak kullandım ve bu süre içinde birkaç kez tehlike atlattım.Özellikle İstanbul'da şehir kullanımına hiç uygun bir araç değil.Arazide yapabildikleri şaşırtıcı olmasına rağmen tek araç olarak kullanmayı düşünenlere kesinlikle önermem.Takla atan arkadaşıma geçmiş olsun onu çok iyi anlıyorum,ben sadece kırılan bir aynaya 650 TL. ödemiştim.Bu araç kaskosuz kullanılmaz, parçaları anormal pahalı ve servislerde çoğu parçayı bulamıyorsunuz.Küçücük bir parçayı dahi dışardan gelmesini haftalarca beklersiniz.Herşeye rağmen verdiği keyif kendi boyutuna ve fiyatına göre emsalsiz.

bende yaklaşık 3 yıl oldu tek araç olarak kullanıyorum araçı rampa yukarı tırmanırken domuza çarptım ön tampon değişimi gerekti bursa şentürkler hem tampon için 1 ay bekletti hemde montaj 2.500 lira masraf çıkarttı 2. bir olayda 10.000 km bakımına giderken ani fren yapmam gerekti ve araçın sağ ön balatası fırladı zoraki durabildim araç bazen istenmeyen hareketler yapabiliyor dediğiniz gibi bu araça kesinlikle kaskosuz ve yalnız binilmez

nazito' Alıntı:
bende yaklaşık 3 yıl oldu tek araç olarak kullanıyorum araçı rampa yukarı tırmanırken domuza çarptım ön tampon değişimi gerekti bursa şentürkler hem tampon için 1 ay bekletti hemde montaj 2.500 lira masraf çıkarttı 2. bir olayda 10.000 km bakımına giderken ani fren yapmam gerekti ve araçın sağ ön balatası fırladı zoraki durabildim araç bazen istenmeyen hareketler yapabiliyor dediğiniz gibi bu araça kesinlikle kaskosuz ve yalnız binilmez

Söylediklerinizi hayretle okuyorum. Şöyle açıklayayım,

Jimny ile asfaltta takla atan sürüş problemleri yaşayan insanlarla çok karşılaştım, fakat 2-3 yıl kullanımdan sonra aracın sürüş dinamiklerine alıştıktan sonra bile çok dikkatli olmak gerekiyor bu bana ve diğer kullanıcılara ders olsun demekki. Fakat fren balatasının fırlaması vs gibi problemleri hiç duymadım. Aklımın bir köşesinde kalsın. Bende 2 yıldır kullanıyorum ve aracım standart degil ama 90 km yi geçmiyorum zaten çok yakıt harcıyor 70 i gecmek dogru degil bence yakıt anlamında. Tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR