Jımny Ve Port Bagaj

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan byvirus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,172

byvirus

Yeni Üye
Mesajlar
15
Tepkime Puanı
1
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhabalar arka bagaj olmadığı için jimny me port bagaj almayı düşünüyorum ancak port bagajın aracı savurmasından da acayip çekiniyorum çünkü 100-120 km hızla giderken bile arac savrulabiliyor bu konuda tecrübeli ve bilgi sahibi arkadaşlar varsa yardımlarını rica ediyorum..

Saygılar
 

Etiketler
Ynt: Jımny Ve Port Bagaj

Merhaba Murat kardesimiz.Uzun uzadiya yazacaktim ama ozellikle 120 km ye deginmek istedim.
Araclarimiz hizli gidebilir ama alti ve agirlik merkezi yukarida olan yuksek araclardir.
Virajlara girerken yavaslamak binek araclara gore cok daha onemlidir.

Ust bagaj aracin agirlik merkezini daha da yukariya cekecektir.
Hele yukluyken virajlara girildiginde daha fazla dikkat ve yavaslama gerektirir.
Ust bagaj bosken dahi surtunme fazladir,ses yapar,yakit sarfiyatini artirir.
Dolayisiyla yukluyken bunlarin hepsini goz onune alip dikkatli surulmelidir.

120 km hiz,standart binek araclari icin bile yerine gore yuksek sayilan bir surattir.
Her virajin,araclara,lastiklere,donanimlara gore farkli limitleri vardir.
Bunlarin bilincinde oldugunuza inaniyorum.
Sahsi bilgi ve tecrubelerimdir,faydali olmasini umarim.
 


Ynt: Jımny Ve Port Bagaj

Selam, Nisan ayında bahause dan portbagaj aldım, ayaklarınıda maliyetinden ötürü kendim yaptım. 2500 km yaptım üzerindeyken (ist-bodrum). Özellikle araç dolu ve yüklü iken yol tutuşu çok daha başarılı onu söyleyeyim.. Araçla 100 km ile viraja girerken lastikler havalanma eğilimi gösterirken vede kıç atmaya mehilli iken, yüklü halde resmen yapışıyor ve daha fazla güven hissi veriyor. Portbagajın ağırlığını yada performans düşüklüğüne sebep olmasını hiç hissetmedim. Yinede 120 km leri ben düz temiz asfalt yolda yapmayı tercih ediyorum, oda çok sıkılmışsam yada mecbur kalmışsam.. Yoksa bu araçla yapılacak hızlar değil. Benim güvenlik, yakıt ve konfor açısından tercihim ve tavsiyem max. 90 km hız.
saygılar.
 

Ynt: Jımny Ve Port Bagaj

Çok teşekkürler bu bilgiler için bende aynı bagajdan almayı düşünüyorum bauhause dan neumann marka thule ile özellikleri karşılaştırdım sadece max 3-5 cm farkları var fiyatı daha uygun bunu tercih edeceğim saygılar
 



Ynt: Jımny Ve Port Bagaj

byvirus' Alıntı:
Çok teşekkürler bu bilgiler için bende aynı bagajdan almayı düşünüyorum bauhause dan neumann marka thule ile özellikleri karşılaştırdım sadece max 3-5 cm farkları var fiyatı daha uygun bunu tercih edeceğim saygılar

selam, senede 1-2 defa kullanacagımdan benımkını satabılırım, Nisan ayında aldım tertemız suankı fıyatının 50-100 TL altında verebılırım kendı yaptırdıgım orjınalınden daha zarıf duran ayakları ve kelepçelerı ıle beraber (orjınal ayakları +250 TL ye satılıyor), düşünürseniz görüşelim..
saygılar
 

Ynt: Jımny Ve Port Bagaj

benım portbagajın resmı..

DSC07410
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,031
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst