Jimny ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan botiara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,684

botiara

Ana Kamp
Yer
İSTANBUL
Selamlar, terios ve jimny arasında kalmış durumdayım jimny bana daha çok güven veriyor, teriosun daha yüksek ve ince lastiklere sahip oluşu, kasasının daha ince oluşu jimny e daha çok kaymama sebep oldu. Sert of roda değil ama arazide gezmeyi, derelerden geçmeyi ormanlarda dolaşmayı severim. Senede belki 8-10 sefer bu amac için kullanacağım onun yanında da esim İstanbul icinde ise gidip gelirken kullanacak. Bir de 1 yasında bebeğimiz var onu da donem donem taşıyacağız (binek başka bir aracımız daha var) .

Jimny nin arka koltuğunda bebek oto koltuğu daha güvende olur gibi geldi bana , kasa daha kalın ve içerisi teriosun göre daha korunmalı gibi gördüm. Teriosun bir avantajı 4 kapı oluşu ama onun da çok sorun olacağını düşünmüyorum, esim arka koltuktan faydalandılar diye düşünüyorum.

Jimny biraz daha yere sağlam basıyormuş gibi geldi. Senede max 30000 km falan yapmayı düşünüyorum.
Sizlerin düşünceleri önemli benim için paylaşırsa iz sevinirim.

Tesekkurler

Etiketler
Ynt: Jimny ?

Yakıt olarak hemen hemen yakın araçlardır, bebek varsa 4 kapılı bir araç olmasında yarar var, bir suzukici olarak bu durumda terios demek zorundayız... Sitede Barkınmete arkadaşımızda terios var arazide modifiyesiz haliyle yaptıkları şaşırtıyor, ağır offroad yapmayacaksanız terios iyidir.. Ayrıca terios ta dif kilit de vardır, ama elinizden çıkarma da jimny kadar kolay olmaz...

Sonunda 2004 model otomatik jimny aldım karar biraz uzun sürdü ama bana teriosa nazaran daha güven verdi. Arac 70 000 km de gercekten temiz kullanılmış, biraz lastikleri eski ama bu yazı çıkartır sanıyorum. Alır almaz bujileri yağ yağ filtresi hava filtresi sanziman yağını fren baltalarını değiştirdim. Bu hafta sonu da arazide test etmek istedim ve lastiklerinin aracın orijinal lastiği olmasına ve off roda lastiği olmamasına rağmen bana iyi bir performans verdi. Eski willys kullanıcısı olmama rağmen oldukça tatmin oldum diyebilirim.
Bu aracın kullanımı ile alakalı tecrubelerinizi paylaşabilir mısınız? D den 2 ye aldıktan sonra ilk geçişlerini biraz sert yapıyor normalmidir? Bir de aracın içerisinde biraz bozuk yoldan geçince asfalt bile olabilir tangir tungur sesler geliyor bu modellerde normal mıdır? Direksiyonda da hafif bir boşluk var hafif hafif titreme sallama yapıyor, yol tutusu ile alakalı sorun yok ama daha önce willys te de olan bir durum onda normaldi ama bunu bilmiyorum.

Bu konular ile alakalı arkadaslardan yardım bekliyorum tabi aracı kullanırken daha çok dikkat edeceğim durumlarla beraber. İlk seyahatte de aranızda olmayı istiyorum.

botiara' Alıntı:
Sonunda 2004 model otomatik jimny aldım karar biraz uzun sürdü ama bana teriosa nazaran daha güven verdi. Arac 70 000 km de gercekten temiz kullanılmış, biraz lastikleri eski ama bu yazı çıkartır sanıyorum. Alır almaz bujileri yağ yağ filtresi hava filtresi sanziman yağını fren baltalarını değiştirdim. Bu hafta sonu da arazide test etmek istedim ve lastiklerinin aracın orijinal lastiği olmasına ve off roda lastiği olmamasına rağmen bana iyi bir performans verdi. Eski willys kullanıcısı olmama rağmen oldukça tatmin oldum diyebilirim.
Bu aracın kullanımı ile alakalı tecrubelerinizi paylaşabilir mısınız? D den 2 ye aldıktan sonra ilk geçişlerini biraz sert yapıyor normalmidir? Bir de aracın içerisinde biraz bozuk yoldan geçince asfalt bile olabilir tangir tungur sesler geliyor bu modellerde normal mıdır? Direksiyonda da hafif bir boşluk var hafif hafif titreme sallama yapıyor, yol tutusu ile alakalı sorun yok ama daha önce willys te de olan bir durum onda normaldi ama bunu bilmiyorum.

Bu konular ile alakalı arkadaslardan yardım bekliyorum tabi aracı kullanırken daha çok dikkat edeceğim durumlarla beraber. İlk seyahatte de aranızda olmayı istiyorum.
lastiklerinizin eski olduğunu söylediniz, büyük ihtimalle araç bundan dolayı sallama yapmaktadır. lastikler iyiceeskiyince araç kutu gibi kendini sallar. direksiyondan oldğunu sanmıyorum. ayrıca araçtan sesler geliyor dediniz. eğer ön taraftaki viraj denge çubuklarının lastikleri eskimişse, hafif geçişlerde bile ses çıkarır. 10-15 tl lik bir iştir. D'den '2 ye geçtiğinizde bu geçişin sertliği hızınızı yeterine düşürmeden vites düşürdüğünüzden dolayıdır. aracınız hayırlı olsun, güle güle kullanın. jimny nize iyi bakarsanız arazide size ondan daha zevk ve eğlence verecek pek araç yoktur. tabii bir de samuraqı var.ancak o daha vahşi ve sert.

Titremeler, sesler ile alakalı bakımını yaptıp, rotlarda, viraj demir lastiklerinde sorun yok sadece direksiyonda biraz boşluk vardı onu aldıracağım artı dediğiniz gibi de lastikleri değiştirdikten sonra sorun olacağını düşünmüyorum. aracım 2004 temiz ama biraz uğraşacağım istediğim kıvama getirmek için. ilgilerinize teşekkür ederim.

arabamın görüntüsünde de birkaç iyileştirme yaptıktan sonra resimlerini de paylaşacağım

kolay gelsin

selamlar bende yeni jimny aldım 2004 model herhangı bır oynama yapılmamış arabada ama ufak cukurlarda veya bıraz engebelı yolda yukarıdakı arkadaşın dedığı gıbı ses cok yapıyo bıde sallıyo benım dıreksoyonda da aynı durum var yanı boşluk olayı tıtremede var mesela 80 km hıza ulaştığında tıtreme yapıyo rot balans ayarlarınıda yaptırdım ama tıtreme kesılmedı acaba rotlardan mıdır benım kıde saygılar.

merhaba, size de hayırlı olsun öncelikle... ben bu sorunları iyice araştırdım, rot balans bende yaptırmıştım, bunun birkaç sebebi var, viraj demirlerinin ucundaki lastiklerin eskimesi (bana da burada söylediler), rot balans, direksiyon boşluğu ve lastik kalitesi. Burada rot balansı düzelttim, direksiyondaki boşluğu aldırdım (özellikle bundan sonra daha hafifledi titreme fakat tamamen direksiyonun kendini toparlaması açısından boşluğun alınmaması gerekiyor buna dikkat edin), viraj demir lastiklerinde sorun yoktu, tek sorunum lastiklerim kaldı ama diğer aşamalardan sonra biraz daha düzeldi, gerisi lastik ile akalaı diye düşünüyorum, çünkü araba 70 000 km de ve orijinal lastikleri üzerinde, onu da değiştirdiğim zaman sorun kalmayacağını düşünüyorum. Bu tarz araçlarda (yüksek ve daha küt burunlu arabalarda, daha önce de willys kullandım onda da vardı) titreme binek araçlara göre daha fazla oluyor, o yüzden lastik ve bakımı çok önemli.

bu yorumlara ekleyecek veya hatalı olduğunu tespit eden arkadaşlar varsa onlarında yardımını bekliyorum.

ayrıca benim bir sorumda;

kitle arabayı yükseltmeden 205/75/15 lastik takmayı düşünüyorum (orjinali 205/70/15), bunun fayda veya zararı ile alakalı tavsiyelerinizi de bekliyorum. Kumho ve lassa nın uygun fiyatta (180-200 aralığında) atr lastikleri var, bu markalar içinde yorumlarınızı bekliyorum.

bir sorumda, :smiley:

orijinal sis farını uygun fiyata nereden bulabilirim ?

teşekkürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,008
Kayıtlı Üye Sayımız
166,754
Kaydolan Son Üyemiz
mayfaer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR