Ynt: Jimny ?
merhaba, size de hayırlı olsun öncelikle... ben bu sorunları iyice araştırdım, rot balans bende yaptırmıştım, bunun birkaç sebebi var, viraj demirlerinin ucundaki lastiklerin eskimesi (bana da burada söylediler), rot balans, direksiyon boşluğu ve lastik kalitesi. Burada rot balansı düzelttim, direksiyondaki boşluğu aldırdım (özellikle bundan sonra daha hafifledi titreme fakat tamamen direksiyonun kendini toparlaması açısından boşluğun alınmaması gerekiyor buna dikkat edin), viraj demir lastiklerinde sorun yoktu, tek sorunum lastiklerim kaldı ama diğer aşamalardan sonra biraz daha düzeldi, gerisi lastik ile akalaı diye düşünüyorum, çünkü araba 70 000 km de ve orijinal lastikleri üzerinde, onu da değiştirdiğim zaman sorun kalmayacağını düşünüyorum. Bu tarz araçlarda (yüksek ve daha küt burunlu arabalarda, daha önce de willys kullandım onda da vardı) titreme binek araçlara göre daha fazla oluyor, o yüzden lastik ve bakımı çok önemli.
bu yorumlara ekleyecek veya hatalı olduğunu tespit eden arkadaşlar varsa onlarında yardımını bekliyorum.
ayrıca benim bir sorumda;
kitle arabayı yükseltmeden 205/75/15 lastik takmayı düşünüyorum (orjinali 205/70/15), bunun fayda veya zararı ile alakalı tavsiyelerinizi de bekliyorum. Kumho ve lassa nın uygun fiyatta (180-200 aralığında) atr lastikleri var, bu markalar içinde yorumlarınızı bekliyorum.
bir sorumda,
orijinal sis farını uygun fiyata nereden bulabilirim ?
teşekkürler