K2 Yetki Belgesi Eşya Taşımayanlar İçin Şart mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bernoulli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,332

bernoulli

Yeni Üye
Kamyonet kullanıyorum ama herhangi bir eşya taşıma işlemi yapmıyorum.
K2 yetki belgesi şart mı, bakanlık çağrı merkezi, araç hususi ve siz eşya taşımıyorsanız gerek yok ama ticari ise alacaksınız dedi.
Şirket aracı bile olsa, arka bölümde eşya taşınabilir diye bu belgeyi almak gerekiyor mu, bilgisi olan var mı?
30 Nisan son tarih deniliyor. Bilginiz var mı?

Etiketler
Ynt: K2 Yetki Belgesi Eşya Taşımayanlar İçin Şart mı?

bizde 2009 kangoo var,camlı tip,ticari,mal nakli yazıyor ruhsatta
k2 belgesi aldık,daha doğrusu almak zorunda kaldık
bu belge ile sadece kendi işimize ait malları nakledebiliriz,herhangi bir ticari nakil yapamazsınız
zira kendi malınız bile olsa bu belge yoksa trafik açısından cezalı duruma düşülüyor(çünkü ruhsatında ticari,mal nakli yazıyor)
ama birde psikoteknik belgesi var,onu almadık
selamlar

bu adamlara demek lazım avrupada da geçerli olucakmı bu belge tövbe tövbee safi para tuzağı.....

k2 belgesi karmaşası 2 sene önce vardı ve şöförü almaya gönderdim ancak belge verilen yerde bir izdiham.O kalabalığı dağıtan bir yetkili belgenin sadece nakliye işi yapanların alması gerektiğini söyleyerek dağıttı.yaptığımız araştırmada doğruşuğunu tespit etmiştik. Konuyu aklımdan sildim taaaki 2500 tl ceza yiyene kadar.
Meğerse geçen iki sen içinde iş değişmiş, yasanın yürürlüğe girmesininin üzereinden (1 mayıs) ikji gün geçmiştiki ağırlık kontrol noktasına yerleştirilen kamera aracın plakasını okuyup sorguluyor (otomatikman) ve görevlli eğer gelen avsa atlıyor aracın önüne ve hazin son.
Neyi amçlar bu belge ne işe yarar ? Sanırım belgeyi alınca herşey çok güzel olacak sanırım biz bunu anlayamadık :smiley:):smiley:):smiley:):smiley:)

bu tip istenen buna benzer belgeler sadece devlete gelir kaynağı olmaya yarıyor,o gelirler bizlere yol ,su olarak dönmesi gerekirken suzluk olarak dönüyor
durdururlarsa cezayı kesebilirler
bizimki gibi araçlar,camlı kamyonetler 1.köprüden geçebiliyorlarmı,ben bunuda anlamıyorum,içi görünüyorki
ben de çevirirler diye girmiyorum ama 2.köprüden geçmek hem uzun,hemde boşuna yolumu uzatıyorum
bilen varsa söyleyiversin lütfen
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR