<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma</b><br />
<br />
Teklif ve davet çok iştah açıcı gerçekten. Ahmet beye çok teşekkürler.<br />
<br />
Ben taa 1974 den beri "karavan" kelimesinin anlamına takılmış haldeyim. Yani 35 senedir (yaşım da ortaya çıktı)..<br />
O seneler yaz gezilerimde güneye gelen yabancı turistlerin karavnalarını inceler , onlardan bilgi alır sonrasında ise ancak hayal ederdim.<br />
Baba parası ile herşeyi elde edemiyor insan bazan.Sonra artık kendim para kazanmağa başladım ama evlilik , geçim...derken yine hayal kurmaya devam ettim..Ama aklımdan hiç çıkarmadım. Nihayet 2008 de ok yaydan çıktı ve kendi karavanımı kendi planımla yaptırıyorum , inşallah mart sonunda 485x215xm boyutunda arkadan çekmeli full aksesuar bir karavanım olacak.<br />
Şimdiden gezilecek yerleri ve kalınacak kampingleri bile tespit ettim . <br />
Daha da ilerisi.....kullanacağım tüm mutfak , banyo....vs. eşyalarını peyderpey almağa bile başladım. <br />
Yani artık o havaya iyice girdim.<br />
<br />
Bu kriz ortamında söyleyebileceğim şeylere kendim inanmak istiyorum ama sizleri nasıl inandırabilirim diye de düşünmüyor değilim.<br />
<br />
Karavan ve karavancılık hakkında ülkemizde yapılanmış dernek sayısı ya 1 ya da 2 , ama 3 hiç değil .<br />
Bu dernekleri kurup , üye sayısını arttıranlar artık bugün geçmiş yıllarda ki heyecanlarını kaybetmiş ve yeni üyelere hiç yüz vermez ve ilgilenmez durumdalar.Bu gerçek. O vatandaşlar sadece kendi "karavan gruplarını" kurup yaz-kış beraber gezerek hayatın tadını çıkarıyorlar ama yeni üyeler gelmiş , gelmemiş, onlara bilgi aktarıp bu karavancılık hobisini geliştirmek ve karavan meraklısı sayısını gerektiği gibi arttırmak hiç umurlarında bile değil .<br />
<br />
Bu nedenle "gezenbilir" çatısı altında yeni bir heyecan yaratmak ve yaşanmış yalnışlıkları yaşamamak uğruna bu hobiyi layık olduğu yüksek seviyelere çıkarmak için ne gerekirse yapmağa hazırım . Yeter ki ciddiyeti ve ilgiyi göstermede bu konuya ilgi duyanların samimi olmalarına inancımız olsun .<br />
<br />
Karavanı olsun olmasın , çadırı olsun olmasın ama bu konuya merak duyanları zaman zaman yapılacak toplantılara davet ederek önce tanışmalarını , daha sonra kaynaşmalarını sağlamakla işe başlanabilir. Ben son 7 senedir yaptığım motosiklet sporunda işe önce bir motosiklet grubuna üye oldum ve o grubun her hafta düzenlediği toplantılara katıldım , böylece her toplantıda farklı insanlarla tanıştım.Web sitesinin forum alanında yazışmalara katıldım. Bilgi alış-verişim arttı.Herkes beni daha yakından tanıdı , ben de diğer arkadaşlarımı.Ara sıra yapılan gezilere katıldım ve güzel ortamlar yarattık.Böylece kaynaştık. Gruptaki her kesin illa ki motoru yoktu ama almak inancındaydılar ve zamanla motorları da oldu .<br />
<br />
Burada da işe böyle başlamak gerekir diye düşünüyorum. <br />
Mükemmel denecek bir web sitemiz ve forum alanımız var. İşte bu , işin %50 si demektir.<br />
Bu ortamda tüm teorik bilgileri birbirimize aktarabiliriz böylece beyinlerde alt yapıyı oluşturabiliriz . Sonrası maddi imkan meselesi .<br />
İlla ki karavanla gidilecek değil ya . Çadırla işe başlanır..... Böylece kamp nedir , kamp hayatı nedir...kampta ne yapılır , ne yapılmaz öğrenilmeğe başlanır . Sırası geldiğinde karavan alacaklara da en ucuz ve sağlam yolu gösteririz. <br />
<br />
Ben elimden geleni yaparım .Yeter ki yalnız kalmadığımı göreyim , bileyim.<br />
<br />
Beni de listeye ekleyin.<br />
<br />
Sevgilerimle.<br />
<br />
Yaşar Özalp</div>