Kamplı Kıyıköy-İğneada Gezisi...( 20-21 Eylül 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,818

BolbuzJack

Zirve
Yağmura doymak, sanırım hafta sonu yapılan tüm geziyi özetleyebilecek iki kelime… Cumartesi öğleden sonra Kıyıköy istikametine doğru yola çıkıp, keyifli ve sorunsuz bir yolculuktan sonra Kıyıköy’e ulaşıyoruz. Bir balık restoranının terasına konumlanıp liman manzarasında karnımızı doyuruyoruz.

13.jpg

111.jpg

Kıyıköy’den Vize istikametine doğru yola çıkıp Kıyıköy’ün hemen çıkışından orman yollarına giriyoruz, bu girişte elimizdeki gps.te yüklü IGO 2006 biraz sapıtıyor, binaların arasından yolu bulmaya çalışıyoruz. Barajın yanından geçip sahile doğru inmeye çalışıyoruz, Bu esnada hava karardığı için fotoğraf çekmedik, zaten en az fotoğraf çekilen gezim oldu diyebilirim. Yağmurda ufaktan yağmaya başlıyor. Orman içinde karanlık ve sessizlik, yalnızlık duygusunu yaşatıyor; huzur verici. Yağmurla beraber toprak kokusu ormanın içindeki nefis havayla birleşiyor, araç içi kettle sayesinde suyumuzu kaynatıp yol alırken kahvemizi yudumlayarak tüm bu güzelliklerin tadını çıkarıyoruz.

Birkaç saat içinde orman içinden Kışlacık köyü civarına çıkıyoruz. Buradan asfalt yollu kullanarak Sivriler köyüne ulaşıyoruz, daha sonra Sivriler – Demirköy yolundan ulaşılan kamp alanına iniyoruz. Eski gezilerimizde buraya ait resimler vardı. Burada Cuma akşamından beri burada olduklarını öğrendiğimiz motorcu arkadaşlarla karşılaşıyoruz. Daha önceki gezilerde birçoğuyla karşılaşmıştık zaten. Bu arada yağmur hızlanıyor, bir iki saat burada kalıp geceyi geçirmek üzere başka bir yere geçiyoruz.

112.jpg

İkinci gün:

Yağmur sabaha kadar aralıksız devam ediyor. Erken saatlerde uyanıp toparlanıyoruz, öncelikle Sivriler köyü civarından ormana girip Demirköy’e çıkıyoruz. Toprak yağmur nedeniyle ağırlaşmış durumda, tek araç olduğumuz için mümkün olduğunca sert zeminli yolları tercih ediyoruz. Ancak yinede çamurla boğuştuğumuz noktalar oluyor, fakat çamurda inip fotoğraf çekecek kimse yok araçta ;D

14.jpg

15.jpg

16.jpg

Demirköy’den asfalt yoldan İğneada’ya geçiyoruz. İğneada’da sessizlik hakim. İğneada’dan geri dönüş yoluna girip Hamam gölüne doğru giden toprak yola sapıyoruz, Hamam gölü ile Bulanık dere arasından orman içine giren dar bir yolun sahile indiğini keşfediyoruz.

17.jpg

18.jpg

Bu yol üzerinde çok hoş kamp alanları mevcut. Bu yoldan geri dönüp aynı toprak yoldan Sivriler köyüne ulaşıyoruz. Bu esnaya kadar yağmur hiç durmuyor. Sivriler’den sonra İstanbul’a geri dönüş yolculuğu başlıyor.

19.jpg

20.jpg

22.jpg

21.jpg

Ynt: Kamplı Kıyıköy-İğneada Gezisi...( 20-21 Eylül 2008)

Geçen hafta denk gelmedik bu haftayıda boş geçmemişsin Murat'cım. Paylaşım için sağol.

Federaller çamurda güven veriyor gerçekten, AT.lere göre çok farklı kesinlikle. Ancak o yağmurda asfaltta baya tedirgin kullandım, ses yapması ve sertliğide eklenince her an sökebilirim, alışamadım açıkcası şimdilik.

Uğur Abi önümüzdeki günlerde bölgeye geniş katılımlı bir gezi düzenlenmesi iyi olur bence; hem ağır off road yapmak isteyenler için parkurlar var, hemde hafif doğa gezisi yapıp orman içinde vakit geçirmek isteyenler için. Ayrıca Fatih Sultan Mehmet'in dökümhanesi, Dupnisa mağraları gibi yerlerinde olması her zevke hitap eden bir konuma sokuyor bölgeyi...

35 olması lazım, çamurda biraz daha kullanıp görücem durumu, belki ikna olurum ;D

BolbuzJack' Alıntı:
Uğur Abi önümüzdeki günlerde bölgeye geniş katılımlı bir gezi düzenlenmesi iyi olur bence; hem ağır off road yapmak isteyenler için parkurlar var, hemde hafif doğa gezisi yapıp orman içinde vakit geçirmek isteyenler için. Ayrıca Fatih Sultan Mehmet'in dökümhanesi, Dupnisa mağraları gibi yerlerinde olması her zevke hitap eden bir konuma sokuyor bölgeyi...

güzel fikir ... geçen ilk baharda gitmiştim 2 standart araba ile gittiğimizden,her ihtimale karşı bir tane traktör kiralamıştık önümüzde gitsin diye

BolbuzJack' Alıntı:
35 olması lazım, çamurda biraz daha kullanıp görücem durumu, belki ikna olurum ;D

bırak kalsın be abi görüntü değişti arazi performansı zaten arttı AT leri takıpta ne olacak cadde cipleri gibi

MT olsun hızımız olmasın ;D bonus olarak sesimiz olsun :p

BolbuzJack' Alıntı:
abi havaları dusur 26 ya 35 cok yuksek ses bıraz daha azaacak yol tutusu bıraz daha ıyılesecektır suanda balonun ustunde gıdıosun sureklı seker araban. 28 - 26 - 24 - 22 buralara kadar ınebılırsın dene kendın ıcın en uygununa karar ver,
lastık havası kullanıcıdan kullanıcıya degısır bana gore tabı bellı lımıtler ıcınde, herkesın surus karakterı farklı ..

Evet Murat lastik havaların çok yüksek.Pinpon topu gibi zıplarsın.Fazla havadan dolayı lastiğin tabanı balık sırtı gibi olur ve yere basan yüzey az olur buda sürüşünü kötü yönde etkiler.Benim lastiklerde 28-30 hava var.(32-11.5 15)

32 11,5 15 te ben 26 hava kullanıyorum kendımı daha rahat ve guvende hıssettıgım ıcın
31 10,5 15 te 27 kullanıyodum

30 a ındır bıraz kullan sonra 28 e dus sonra 26 yı de hangısı senı daha tatmın edıyosa ole devam et ama bu 35 hatta 30 dan yukarı olmasın :D

Murat süper bir gezi yapmışssınız. Hem de yağmurda. Şu fotoları da photoshop'luyormusun yoksa contrastları doğal olarak mı bu şekilde. Çok güzel görünüyorlar.

KML' Alıntı:
32 11,5 15 te ben 26 hava kullanıyorum kendımı daha rahat ve guvende hıssettıgım ıcın
31 10,5 15 te 27 kullanıyodum

30 a ındır bıraz kullan sonra 28 e dus sonra 26 yı de hangısı senı daha tatmın edıyosa ole devam et ama bu 35 hatta 30 dan yukarı olmasın :D

ya hocam hava azalınca yumuşayacağı kesin ama 30 havalarda da lastik çok inik duruyo görüntü olarak bile (31x10,5x15 için)

yoksa babana mı öyle geliyo ??? ;D

gintro' Alıntı:
Murat süper bir gezi yapmışssınız. Hem de yağmurda. Şu fotoları da photoshop'luyormusun yoksa contrastları doğal olarak mı bu şekilde. Çok güzel görünüyorlar.

murat abi uzun aradan sonra hoşgeldin senide gezilerini de ufakllığı da özledik

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,927
Kayıtlı Üye Sayımız
166,950
Kaydolan Son Üyemiz
blizzard22

Çevrimiçi üyeler

Geri