Kampta Sıcak Su Edinme Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cartop Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,520
Ynt: Kampta Sıcak Su Edinme Sistemi

Teşekkürler, bu düzeneği iki amaçla yaptım.
1- Yazın sıcak havalarda ve uzun dik rampalarda motorun hararet yapmasını engellemek.
2- Kamplarda veya başka amaçlarda kullanılmak üzere sıcak su gereksinimlerini karşılama.

İki senedir kullanıyorum,motor harareti diye bir endişem yok.
Sistem universal olup her araca takıla bilir.
Monte edilmesi oldukça basit.

GClasswaterheatexchanger007.jpg [attachment=1]

GClasswaterheatexchanger012.jpg [attachment=2]

Etiketler

Gerçekten çok yaratıcı olmuş, tebrikler. Ancak ben sanırım burda ısıtılan suyu aracın tavanına koyacağım 30 lt lik musluklu bir bidona aktarıp suyun sıcaklığını manuel olarak sıoğuk su takviyesiyle ayarlayarak ve daha sonra musluğa takılacak uygun çaplı kısa bir hortum yardımıyla cazibesiyle akıtarak duş ihtiyacımı gidermeyi tercih ederim :smiley:)) ilk açışta çok sıcak su gelişi beni böyle bir önlem alma yoluna itti...

paylaşşım için teşekürler.icat icattır.yeni içatlar ile iyi paylaşımlar.

arabası olmıyanlar kamp duslarından faydalanabilirlermi acaba 20ltlik olanları var?

BU BULUŞ BANA GIR GIR DERGİSİNDEKİ ZİHNİ SİNİR PROCELERİNİ HATIRLATTI. ŞAKA BİR YANA GÜZEL BİR PROJE. PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER..

Benzer bir sistemi yıllar önce tv de bir belgeselde görmüştüm. Amerikada, arabanın egsoz susturucusunun içinden geçtiği yalıtımlı bir metal kutu monte etmişler. Susturucunun yaydığı ısı kutunun içini ısıtıyor ve fırın gibi kullanıp, yemek pişiriyorlardı. Kuru yemekleri araç giderken pişiriyorlardı. Yemek pişince aracı durdurup, kutunun içinden alıyorlardı. Egsozun yemek pişirecek kadar ısı yayması beni şaşırtmıştı. Mevcut enerjiyi kaybolmadan rasyonel kullanım açısından, benzer ve faydalı yöntemler.

Guzel bir bulus;fakaaaat kapali devre ve antiviris olan arabalarda nasil kullanacaksiniz?Siz yalniz temiz cesme suyu ile mi araba kullaniyorsunuz.?
Kisin DONMA korkunuz yok mu?? Selamlar

Ercument Ozbek' Alıntı:
Guzel bir bulus;fakaaaat kapali devre ve antiviris olan arabalarda nasil kullanacaksiniz?Siz yalniz temiz cesme suyu ile mi araba kullaniyorsunuz.?
Kisin DONMA korkunuz yok mu?? Selamlar

Sistemi dikkatle incelersek, temiz su 12 v.luk küçük bir su pompasıyla bakır borunun bir ucundan girip diğerinden çıkıyordu. Bakır boru toplamda ancak 100 gram su içinde barındırır.
Sistemin diğer kısmında antifirizli radyatör suyu vardır. Dolayısıyla donma hadisesi söz konusu değildir.

pratik bir düşünce yalnız benim aklıma takılan kışın şehir içinde motorun ısınmasını geciktirmezmi (kalorifer açısından)

Haklısınız, motorun ısınmasını geciktirir.Sistem montesi çok basit olduğundan,kışın sistemi kapatıyorum. Kapatma olayı beş- on dakikanızı alır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,827
Kaydolan Son Üyemiz
alwaysrentacar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR