Kampta Sıcak Su Edinme Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cartop Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,520

Etiketler
Ynt: Kampta Sıcak Su Edinme Sistemi

Güzel ve çok sade bir boiler yapmışsınız. Elinize sağlık.

yasarergun' Alıntı:
Yabani antep fıstığı ağacı. Antep fıstığı aşılandığında antep fıstığı meyvası da alınabilir. Melengiç diye minik yeşil meyvaları olur ve kavrularak çerez gibi tüketilir. Ayrıca kahvesi de yapılır. Tabi bıttım sabunu da

Menengiç kahvesi enfes bir kahve, ayrıca bir çok rahatsızlıklara olumlu katkısı vardır.

hus55' Alıntı:
evet abi ikimizin kirmizi 460 cabrio g'den baska yok. belki bir gun yan yana gelirler insallah :smiley:

abi bu sabun nasil bisey? bu ot nedir,ilk defa duyarim. ozelligi ne? kibrisin neresinden cikar?

[hotmail'ine bak abi ;)]

Hüseyin, seneye Gezenbilir festivaline mutlaka Cabrionla gel.Bize fazla uzak değilsin :smiley:

kapta arabadan sıcak su elde etmek için benim de birkaç çalışmam ve çizimim vardı. kullanım ve içme suyu için ayrı iki sistem kurmayı planladım. arabanın eksoz ve radyatör suyundan faydalanma gibi sistemleri düşünmenin yanında şarj dinamosunun ürettigi elektirgi direk olarak araçtan kesip ısıtıcı sistemine verme gibi bir planımda var ileriki günlerde öizimlerimi sizler ile paylaşacagım..... bu arada bu çalışmayı pan arkadaşlara teşekkür ederim.....

zamba' Alıntı:
şarj dinamosunun ürettigi elektirgi direk olarak araçtan kesip ısıtıcı sistemine verme gibi bir planımda var

aman hocam dağda bayırda sakın böyle bişey yapma !!! motorun sadece akün ile çalışır ve akün bitince aracı çalıştıracak elektriğin kalmaz. mecburen ya akü aktarması yapacaksın yada aracı vurduracaksın. şarjdan paralel çekersen o başka .

Sistemin başarılı olacağından kesinlikle eminim!!!
Ben aynı sistemi paraşüt teknemdeki vincin hidrolik yağını soğutmak için kullanıyorum aşırı ısınan yağ devir daim sırasında içinden deniz suyu geçen soğutucucan geçiyor ve ısıyı normal derecede tutuyor!
Vibrasyondan çatlama-su kaçırmaya karşı sık sık kontrol etmenizde fayda var, benim başıma geldi!
Saygılar..

Merhaba Mehmet Bey,

Ben de Ankara da ikamet ediyorum...
Bu sistemden Toyota Hilux 2.8D (96 model) aracıma yapmayı düşünüyorum... iletişim kurabilirsek çok sevinirim.

Sistem gayet iyi çalışıyor, yazın hararet sıkıntısı çeken karavanlar için son derece faydalı. Çünkü ikinci bir radyatör soğutma görevini yapıyor. Ek hortumlarla beraber 5 litreden fazla su alması soğutma için bir avantaj.
iletişim . memetaydin42@yahoo.com

Sistem mükemmel hale geldi, yurt dışında imal edilenden daha iyi hale getirildi.Karavancılar ve hararet problemi olanlar için en iyi çözümü sağlayan bir nevi kombi aynı zamanda motor soğutucu işlevi görmektedir. Anında elde edilen sıcak temiz su, radyatör suyu veya antifrizel karışmaz. Dereden, akar sudan,gölden veya su bidonundan pompalanan su sıcak olarak elde edlir. Mercedes Benz G Klas 4x4 aracım üzerinde başarıyla denedim, sonuç mükemmel.

Sistem süper olmuş süper insanlarla dolu bu gezenbilir gurubu :smiley:

tebrikler güzel ve mantıklı bir çalışma olmuş benim niva varken bende 10 mt bakır boruyu 1 metre olacak sekilde zikzak kıvırıp eksozun içine sokuyordum ucunada cam silecek suyu motoru motorun debisi düşük oldugu için 20lt suyu 6-8 dakkaya devirdaim ettire biliyordu rolantide çalışınca 20 lt suyun 55 dereceye gelmesi 20 dakkayı buluyordu ozamanlar için baya iş görüyordu ama yeni proje daha pratik

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,827
Kaydolan Son Üyemiz
alwaysrentacar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR