Ynt: Kanyon ve Vadiler ?..
İzmit Yuvacıkta bulunan Müflisdere kanyonu 6 saatlik oldukça zorlu bir parkurdur.Serinderenin yan kolu olan bu dereye bazıları sıcakdere de derler.Genelde serindere ile ayrıldığı yerden başlayan yürüyüş gidiş dönüş olarak yapılır.Ben size bu dereye üstten girmeyi tavsiye ediyorum,yani tek iniş olarak yapılabilecek harika bir kanyon geçişi.Ağustos ayı tam zamanıdır..Yuvacık barajını takiple tepecik köyünden geçerek İnönönü yaylasına doğru giderken sola ayrılan bir patika yoldan yarım saatte dereye inilir.Çok sayıda şelalenin olduğu bu parkur oldukça zordur.Bazı yerlerde çok dik yamaçları geçmek gerekiyor.Bitiş yeri olarak serindere parkuru başlangıç noktası olan örnek köy balık lokantasının olduğu yerdir.Bende GPS koordinatları var (parkura giriş yeri için tabi,yoksa dere içinden geçiş detaylı olarak kayıt edilemiyor yani orada tecrübenizle dereyi takip edip aşağıya inmek kalıyor..) Ben arkadaşlarımla o parkuru geçen sene geçtim.Fotoğraflarını ve detayları www.izmitdoga.azbuz.com adresinde bulabilirsiniz.Gelmek isteyen arkadaşlara yardımcı oluruz.Saygılar.