Kanyon ve Vadiler ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huzzik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,865

huzzik

Kamp III
Yer
aydın merkez
arkadaşlar bildiğiniz yürüyüş ve kamp yapılabilen sadece kanyon ve vadileri bu başlık altına yer, genel ulaşım, uzunluk ve konaklama(çadır vs.) olarak açıklayıcı bi şekilde yazıp bana ve dağ tepe vs. yerlerde yürümekten ziyade değişiklik arayanlara yardımcı olabilirsiniz.şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Kanyon ve Vadiler ?..

İzmit Yuvacıkta bulunan Müflisdere kanyonu 6 saatlik oldukça zorlu bir parkurdur.Serinderenin yan kolu olan bu dereye bazıları sıcakdere de derler.Genelde serindere ile ayrıldığı yerden başlayan yürüyüş gidiş dönüş olarak yapılır.Ben size bu dereye üstten girmeyi tavsiye ediyorum,yani tek iniş olarak yapılabilecek harika bir kanyon geçişi.Ağustos ayı tam zamanıdır..Yuvacık barajını takiple tepecik köyünden geçerek İnönönü yaylasına doğru giderken sola ayrılan bir patika yoldan yarım saatte dereye inilir.Çok sayıda şelalenin olduğu bu parkur oldukça zordur.Bazı yerlerde çok dik yamaçları geçmek gerekiyor.Bitiş yeri olarak serindere parkuru başlangıç noktası olan örnek köy balık lokantasının olduğu yerdir.Bende GPS koordinatları var (parkura giriş yeri için tabi,yoksa dere içinden geçiş detaylı olarak kayıt edilemiyor yani orada tecrübenizle dereyi takip edip aşağıya inmek kalıyor..) Ben arkadaşlarımla o parkuru geçen sene geçtim.Fotoğraflarını ve detayları www.izmitdoga.azbuz.com adresinde bulabilirsiniz.Gelmek isteyen arkadaşlara yardımcı oluruz.Saygılar.

Merhaba Doğa tutkunları
Tatilimi tur gezisi olarak düşünürken siteyi inceleme fırsatım oldu ve aranıza katıldım.
Görüşmek üzere saygılar...

kastamonu azdavay ilçesi bu konuda oldukça zengindir

şelaler mağralar mevcuttur

kanyon ise dünyanın en uzun 4. kanyonudur

biz kıyısından döndük gerçi ama yüzmek harikaydı :smiley:))

www.pinaroba.com bu adresten kastamonu pınarbaşındaki kalyonlar,şelaleler için görülmesi gereken süper bi yer trekking için de süperrr bence görmek lazımmm

Selam Murat ben Adanadan, Mersin ili Lamas kanyonu diyeceğim. Mersin silifke kara yolu üzerinde limonlu beldesinde giriliyor kanyona. Ben sonuna kadar gitmedim ama 20 gün civarında süreceği söyleniyor kanyonun. Gerçe gittiğim kısmıda pek iç açıcı değildi. Hafta sonu piknik alanı oluş ve çöplüğe dönmüş. Hatta resimleri ekoloji bölümünde "Lamas Kanyonu Ölüyor " adlı konumda görebilirsiniz.
Saygılar.

harika : )
mersin yoresinde kanyon cok olmasina ragmen hic dusunmemistim nedense canyoning i.
kismet onumuze bakacaz artik

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR