Kar Beyazdır Yollar...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ceken_bilir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,860

ceken_bilir

Yolculuk, hayallerle çıkıp grceklerle geri dönmktr
Yer
Ankara
Herkeze selamlar "kır atına bin gel" gezi dizisinin kısa kısada olsa devamını getirmeye çalışıyorum, bu arada "kır at" benim motosikletime verdiğim isim bunu sizlere hatırlatmayı kendisine karşı bir borç bilirim :smiley: Hemen geziye dönecek olursak mağlum kış aylarının içinde bulunduğumuz şu günlerde oturamadık sıcak evimizde yanan sobanın bir kenarında çay, bir kenarında kavrulan kestanelerin kokusunu içimize çekmek demli bir çay içmek varken keyifli keyifli, ne işimiz var yollarda kardeşim "ayazda kalmış bekçi iti" gibi düşüncelerle boğuşurken bi anda şimşekler çaktı! unutmuşum bizim evde soba yok kaloriferdede kestane patlamaz.Biz en iyisi gidelim bulalım bi koruluk otağımızı kuralım kestanelerimizi ve çayımızı çadırımızın yanı başında yapalım "hayatı öğrenme,zorluklarla mücadele etme, ufkumuza yeni ufuklar katma" noktasında bir adım daha atmış oluruz ;) Yinede fazla uzaklaşmayalım mağlum kış ayı ;D diyerek gidonumuzu "Bolunun-yeniçağ ilçesindeki yeniçağ"göletine kırıyoruz.

[attachimg=1]Yola çıkmamız herzamanki gibi rötarlı oldu tam bütün umutlar tükendi derken saat 16:00 sularında kendimizi atabildik yola...
Not : Bu yolculuk iki kişi ve bir motor olarak gerçekleştirilmiştir "Lokman YAŞAR" gönül rızası ile herhangi bir baskı ve zorlama olmadan artcım olmayı kabul etmişdir tarafımdan arzederim :D şaka bi yana v-strom ile bu sene yaptığı rusya gezisine bakmanızı öneririm

[attachimg=2]
Ankara'dan çıkmamız geç saatleri bulduğu için 45 km gidebildikten sonra kazan ilçesine vardığımızda hava karardı zaten soğuk olan hava, karanlığında çökmesiyle çekilmez olmaya başladı. ( aslında kestane yemesekde olurmuş )

[attachimg=3]
Kazandan sonra yaklaşık olarak 30,35 km ilerdeki kızılcahamama ulaştığımızda soğuktan ellerim, ayaklarım hissizleşmeye başlamıştı. Kazandan sonra ikinci mola yeri kızılcahamamdı daha bundan sonraki molaları anlatmaya gerek duymuyorum yoksa çıkamayacam bu işin içinden :smiley: Allahtan her mola verdiğimiz yerde kesin içerde güldür güldür yanan bir soba halihazırda bizi bekliyor gibiydi bi an cebimdeki kestanelere oracıkta iki çizik atıp sobanın üstüne koyuvermek işten bile değil ama galiba bunun sırası değil şimdi. Sıcacık çaylarıda yudumladıktan sonra sil baştan yola koyuluyorduk başka türlüsü mümkün değil gibiydi zaten.

[attachimg=4]
Kızılcahamamıda geçip gerede istikametine doğru kısa bir süre devam etdikten sonra heryer bembeyaz oldu bir anda.
Bir tülün arkasından sızan ışık gibi bu kristal kar taneleri geceyi aydınlatıyordu sessizce...

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Etiketler
Ynt: Kar Beyazdır Yollar...

Molalarla yolumuza devam ediyorduk bütün bu üzerimizdeki kıyafetlere,kat kat çoraplara,lahana gibi sarıp sarmalanmamıza rağmen yinede soğuğa kabadayılık sökmüyor.

[attachimg=1]
Sonunda kamp yerine varıyoruz sağ sağlim, umduğumuz gibi burda kar yok ve havada baya yumuşak kış ayı ve göl kenarında olmamıza rağmen, hemen çadırımızı kurup uyku tulumlarını açıp battaniyeleri seriyoruz yerimiz hazır olsun fena yorulduk. Bide kestane muhabbeti vardı değilmi ateş falan yakacaktık hani demiş ya ünlü bir düşünür "un var, şeker var, ocak var ee ne duruyorsun helva yapsana" Valla ne kestane var,ne çizecek bıçak var nede ateş yakmaya niyetim var bu kestane masalıda burda biter ;D

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Ve ertesigün bütün o yorgunluğa rağmen erken yatmamız gerekirken sohbet muhabbet uyumamız geç saatleri buldu.Allaha şükür gece hiç üşümedik desek yeridir. Sabah gökyüzü kar havasına dönmeye başladı işler yolunda gitmeyebilir dün gelirken konakladığımız yerlerde bugün için kar yağacağını söylemişlerdi aniden bastıran bi kar yolların kapanması anlamına geliyor bu gereksiz riski almaya hiç gerek yok. Bi müddet çadırın etrafında takılıp teletabiler gibi zaman geçirdikten sonra saat 14:00 suları toparlanıp tekrardan dönüş yoluna koyulduk.

[attachimg=2]

[attachimg=3]

[attachimg=1]
Hazır gelmişken yeniçağda bi tur atalım diyoruz birşeyler almak için lokman ağabey markete giriyor o ara etrafıma çocuklar toplanıyor bitanesi abi benim altıyüzlük küba marka motorum var şöyle gazlıyom böyle teker yapıyorum diyor ;D oğlummm bizde çocuk oldukk yeme bizii yürüyüngidinlan!! ;)

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

Bu son kareyle gezi yazısını noktalıyorum sağ salim eve dönmek en güzeli tabiki umarım daha uzun soluklu geziler paylaşabilirim tabi bunun için havaların ısınması şart. Kış aylarında seyehat oldukça zor ve yaz ayları kadar keyifli geçmiyor.Şartlar ağır olduğu için tabi kışın sürüş yapmanın tehlikeleride ayrı bir konu herşeye rağmen iki tekerde olmak hala keyifli herkeze kazasız belasız sürüşler...

10913013_932850586728018_50195020_n.jpg

hava soğukta olsa geziyi sağ salim bitirmiş ve bizimle paylaşmışsın,harika olmuş,ben senin kadar yürekli değilim,soğuk havalarda motoru kullanmamaya özen gösteriyorum,benim yaş 40 'ı geçti,insanın başına ne gelirse 40'n dan sonra geliyor, paylaşım için teşekkürler...

Aslında soğuk havalarda yolculuk yapmak pek keyifli geçmiyor, neyazıkki kana karışan bu seyehat aşkı yakasını bırakmıyor motorcunun. Belli aralıklarla gelen bi kriz gibi soğukta olsa karda olsa gitmeyi istyorsun tabi bu kış aylarında birkaçgünden fazla sürmüyor sürüne sürüne eve dönüyorsun sıcak yatağının hayalini kurarak :smiley: tabi herşeyden önemlisi kazasız belasız yolculuk yapmak gerisi bi şekilde çözülür Allahın izniyle. Aslında karda kışda seyehat etmek cesaretden çok sevgi ile alakalı gibi bişey gibi geliyor bana gezmeyi,seyehat etmeyi, motorunuzu vs.. ne kadar çok seviyorsanız ona görede verdiği acıya katlanıyorsunuz bence siz evde oturmakla akıllıca davranıyorsunuz yaza kadar heralde bende evde oturcam :smiley:

Zahmetli yapılmış bir gezi ve zaman ayrılmış bir yazı. öncelikle teşekkürler. Her ne kadar Alışkanlıklar , Alışkanlıkların yaşanması , ruhun mevsimleri değişmese de , sizi zorluklarla muhattab edip gerçekleri görmenizi sağlıyor. (YAZA KADAR KAPALIYIZ)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,974
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

Geri