karar veremiyorum yardım edermisiniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drercagan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,737

drercagan

Ana Kamp
Yer
antalya
sevgili gezenbilir üyeleri bir süredir siteyi takip ediyorum bir 4*4 alıp aranıza katılmayı düşünüyorum araştırmalarım sonunda land cruiser vx 100 almaya karar vermiştim ancak istanbul dışında vx 100 pek satılmıyor ( bu arada antalya da ikamet ediyorum) vx 100 ile gc 4.7 arasında ortalama 10000 tl fark var gönlüm vx 100 den yana ama 10000 tl ciddi bir rakam aracı çoğunlukla günlük kullanımda kullanacağım ve eşim de kullanacak yılda 1-2 uzuzn yol gezisi ve hafta sonları dağ tepe gezisi yapacağım her iki aracıda kullanmış olan arkadaşların önerileri ile karar vereceğim. gc ile ilgili diğer topikleri okudum ama böyle bir kıyaslama bulamadım aynı konuyu toyota sayfasında da açtım değerli gezenbilir üyelerinin yorumlarını bekliyorum teşekkürler

Etiketler
Ynt: karar veremiyorum yardım edermisiniz

bu sitede ağırlıklı olarak ismen hitap etmeye çalışıyoruz...ama size edemiyoruz kusura bakmayın...

toyota bölümünü sonucu belli, jeep bölümünde sonuç belli..

yapacağınız şey belli..
araçların işletim maliyetlerini öğrenin...
fren balatası
diskler
aks
defransiyel
hava filtresi
vs vs gibi sarf malzemelerinin fiyatı, yani dönemsel bakım maliyetleri...sizi jeep seçimine gönderecek...

2. si kıyaslamaya gelince...
asfaltta kesinlikle vx100 çok daha iyi bir araç, kampta bagaj hacmi mükemmel...arazide de iyi ama çok paranız olması lazım...başınızı yakabilir çıkaracağı masraflarla...parçaları inanılmaz pahalı...arazi işin içine girecekse kesinlikle wj...

asfaltta neden vx dedim çünkü wj bağımlı süspansiyon ve defransiyel sistemine sahip olduğu ve tipik amerikan salınımları ilk 1 hafta insanları rahatsız edebiliyor ama alışınca çok keyifli araç...vx te körükler falan arazide cebinizde para olsun ister...

sonuç... ben uzun zaman 2 aracada binmiş biri olarak jeep alırım...

yedek parça maliyeti olarak düşününce de jeep çok daha mantıklı. ancak LC ler değer kaybetmiyor.

ilkay bey kullanım amaçlarınıza bakınca ben cherokeenin iş göreceğini düşünüyorum , 10.000 tl yi yakıta kullanırsınız hiç olmazsa.

ilkay bey...

farkındaysanız tarafsız ve objektif yazmaya özen gösterdim...

siz diğer başlıkta da bu başlıktada yazılanlarla bi fikir edinmeyin...dediğimi yapın sadece işletim maliyetini hesaplayın...
şunu da artı ilave edeyim aynı şartlarda kullanıldığında 2 araç arasında sağlamlık farkı yoktur...
3 sene önce gezilerimizde epey vx sahibi varken, artık vx sahibi değiller...çünkü off-road yapıyoruz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri