Karar Vermek Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gonencmete Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,726
Ynt: Karar Vermek Konusunda Yardım

99 larda var o şans olayı 2000-2001 lerin çoğunda quadra drive var (en azından benim almak üzere incelediğim ve bindiğim 25-30 civarında öyleydi)

Etiketler

gonencmete' Alıntı:
Satin almayi onerirmisiniz? Geri satmasi kolay olur mu?

benim hyatımda en kolay sattığım araçlardır, (saon 2 ayda çevreme zj-wj 11 tane aldım) temiz araç alırsanız kolay satarsınız.ucuz alırsanız vardır bi HİKMETİ muhtemelen tekrar ucuza satarsınız.....ama milletin yaptığı gibi 18 e aracı alıp araziye sokup alt takımı cartı curtu kırıp 3000 lira harcar, lastik-jant yükseltme yapar vinç takar bunların da sıfır fiyatını direk fiyata yansıtırsanız yani sallıyorum modifikasyona 5000 lira haracadınız gibi düşünelim...satarken 27 lira isterseniz sadece kalık araba sahiplerinden mesaj alır satarım ümidiyle avunursunuz, böyle bir aracın normal satar fiyatı da 22 civarı olur...çünkü bana ne alt takımı yenilediysen...kırmasaydın yada bozmasaydın da yenilemeseydin...sen işten anlamıyon diye 5000 lira gazlandıysan o da senin sorunun, sıkışınca da paşa paşa inersin 22 lere...özet budur....

asvalt ağırlıklı kullanacaksanız bir defa xj kasa kodlu araçlara yönelmeniz bence anlamsız. (yakıt probleminizin olmadığını düşünerek söylüyorum yoksa 4.0 motor ve kasanın daha hafif olması yakıt tasarrufu demektir elbette).

xj arkasında makas sistemi taşıdığından biraz kazık gibidir. örneğin bir zj nin konforunu mümkün değil bulamazsınız. ayrıca iç mekan olarak küçüktür. yine zj ler kadar geniş değildir.

zj ve wj kasa kodlu araçlar teknolojik olarak çok daha gelişmiş konfor donanımlarına ve elektroniğe sahiptirler. dolayısıyla daha fazla müşkülat anlamına gelmektedirler ancak bu gözünüzü korkutmasın temizini bulduğunuz sürece kaya gibi sağlamdırlar ve çok uzun süre sağlıklı olarak size hizmet edebilirler. herşeyden önce 5.2, 5.9 veya wj 4.7 araçlardan bahsediyoruz. hepsi v8. bu motorların nefesini kesmek, bunları sıkıştırabilmek ekstra çaba ister.

ağır off-road yaparak aracı kayaya, çamura, dere geçişlerine vs vurmayacaksanız ve aradaki fiyat farkını göze alıyorsanız zj kasa yerine wj kasa daha mantıklı olacaktır. quadra drive gibi daha gelişmiş çekiş sistemine sahip olmaları ve şehir içinde kesinlikle daha kıvrak, daha atik olmaları başlıca avantajları. ayrıca bir üst kasa olması da cezbedici.

seçenek 5.2 ile 5.9 arasında olacaksa şunları bilmekte fayda var. 5.9 lar bahsedildiği gibi tek yıl üretilmiş özel araçlardır. 5.2 lere göre biraz daha tork ve beygir gücüne sahipler, ancak 5.2 lerin sayı olarak yaklaşık 15te biri kadar olduklarından bazı motor parçalarını bulmak kolay olmayabilir. çıkma parça gerektiğinde ise bulmak hemen hemen imkansızdır. bakımı biraz daha zahmetlidir. yakıtı biraz daha fazladır. nefesi biraz daha uzundur. 5.2 lerden görüntü itibariyle ızgaraları jantları ve kaput havalandırmalarıyla ayrılırlar. müthiş keyifli araçlardır.

bunların dışında vortec olmak koşuluyla tahoe lt araçlarda size istediğiniz konfor, uzun yol rahatlığı ve güvenliği sunabilir hatta bunlar ebatlarıyla adeta dev araçlardır. kendinizi içinde jeeplere oranla daha rahat hissedersiniz. egonuzu daha fazla yükseltirler :smiley: vortec olması koşuluyla dedim çünkü vorteclerin lpg uyumu daha iyi, motor ömrü daha uzun, daha sağlıklı ve daha sağlam olur

bu araçların hepsini satabilmek için meraklısını bulmak gereklidir. ford fiesta gibi iki günde satılmaları hepsi için mucize olur. hele ki tahoe falan alacaksanız nüfusunuza oğlunuz olarak geçirmeniz gerekebilir bir süre sonra.

bir 5.2 nin ortalama fiyatı 16 ila 19 arasında değişir. tabi 12 yede bulursunuz 25e de.. bence standart bir zj için 25li rakamlar çok fazla. 12 gibi rakamlarda da kısa sürede bir 12 bin kadar masraf çıkabilir. yoksa kimsenin böyle araçları doğan fiyatına elden çıkartmak isteyeceğine ben ihtimal vermiyorum. çok mantıksız. 5.9lar daha az olmalarına tekabülen 21 ile 24 arası değişen fiyatlara sahiptirler. daha az olmaları, temizinin daha zor bulunacağı anlamınada gelebilir. secenek az neticede. wj ler için bende 30 dan aşağı olanlara şüpheyle yaklaşılması gerektiği inancındayım. iyisi çıkmaz demiyorum tabii, ama iyi araştırmak lazım. yoksa memlekette yıkık wj yi 40 milyarada kakalamaya çalışan insanlar mevcut.

ankaradaysanız öncelikle şunu söyleyeyim. akgün aydına gitmek zorunda falan değilsiniz. kim söylediyse gereksiz konuşmuş. bu sitede müşterisi çoktur, seveni çoktur, olabilir tabi fakat sena jeep, şeref oto gibi işini çok iyi yapan yerler var. en az akgün aydın kadar sağlam alternatiflerdir. ben akgün aydında orjinal diye yan sanayi ürün verildiğini kendimden biliyorum. söylemek istediğim bu konuda da en az 3-4 seçeneğiniz var.

saygılar, sevgiler

levent bey merhaba temiz olduğunu düşündüğüm bir 1997 5,2 gc var yarında expertizini yaptıracağım son 21000 demişlerdi temiz çıkarsa sıkı bir pazarlığa oturacağım sizce fiyat makulmüdür bilgi olması
amacıyla sormak ihtiyacı duydum.Şimdiden teşekkürler

Erol bey;
fiyat bence normal.. daha aşşagı fiyatlardakilere çok dikkat etmek gerekiyor...ben de şu an arama arifesindeyim, 20 nin altındakilere bi türlü içim ısınamıyor...sahibinden de sakaryada 1 tane var lpg siz mor renk, antalyada 1 tane var siyah renk lpg siz bir de adana da beyaz var, bi onlara da bakın....

13 Ağustos cuma günü itibari ile 96 ZJ 5.2 satın aldım. Araç 2. Sahibinden, siyah renk ve boyasız değişensiz. üzerinde yeni tekılmış prince marka LPG sistemi mevcut. Toplamayan arka bagaj perdesi ve cızırtı yapan teyp hoparlorleri dışında çalışmayan yeri yok gözüküyor. Bana 21.500 TL'ye mal oldu. biraz pahalıya aldığımı biliyorum ancak yaklaşık 1.5-2 senedir düzgün bir araba bakıyorum ve baktıklarım içerisinde en çok içime sinen bu araba oldu. İnşallah istediğiniz gibi bir araba bulabilirsiniz...

teşekkür ederim serdar arkadaşım bende bugün nihayet kavuştum 1997 gc me yarın satışı alacağım.Bir aslan beslemek nasılmış bakalım.
Levent bey sonunda hallettim jeep işini yardımlarınız için sizede teşekkür ederim bundan sonrası artık teknik olarak başlıyor... Bakalım bizi neler bekliyor.

Erol bey hemen foto isterük...
hayırlı uğurlu olsun aracınız....

sağolun levent bey darısı yenden sizin başınıza resimleri jeep resimlerine atmıştım ama sizin için burayada yükleyeyim.

[attachment=1]

big_29664159b3d[1].jpg

big_29664159fhj[1].jpg

big_29664159fr7[1].jpg

big_29664159g6v[1].jpg

big_29664159huc[1].jpg

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

big_29664159b3d[1].jpg

big_29664159fhj[1].jpg

big_29664159fr7[1].jpg

big_29664159g6v[1].jpg

big_29664159huc[1].jpg

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

big_29664159m6a[1].jpg

big_29664159rsr[1].jpg

big_2966415964y[1].jpg

big_2966415979z[1].jpg

Erol Bey,
Hayırlı ugurlu olsun,
kazasız belasız gunlerde kullanmaniz dileği ile
Saygılar, selamlar,
Burak Dirican

teşekkür ederim burak bey hep beraber kazasız belasız inşallah

Çok güzel beğendiğim 10 araç içindeydi...zevk sahibisiniz yani..Allah kaza bela vermesin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR