Ynt: Karar Vermek Konusunda Yardım
asvalt ağırlıklı kullanacaksanız bir defa xj kasa kodlu araçlara yönelmeniz bence anlamsız. (yakıt probleminizin olmadığını düşünerek söylüyorum yoksa 4.0 motor ve kasanın daha hafif olması yakıt tasarrufu demektir elbette).
xj arkasında makas sistemi taşıdığından biraz kazık gibidir. örneğin bir zj nin konforunu mümkün değil bulamazsınız. ayrıca iç mekan olarak küçüktür. yine zj ler kadar geniş değildir.
zj ve wj kasa kodlu araçlar teknolojik olarak çok daha gelişmiş konfor donanımlarına ve elektroniğe sahiptirler. dolayısıyla daha fazla müşkülat anlamına gelmektedirler ancak bu gözünüzü korkutmasın temizini bulduğunuz sürece kaya gibi sağlamdırlar ve çok uzun süre sağlıklı olarak size hizmet edebilirler. herşeyden önce 5.2, 5.9 veya wj 4.7 araçlardan bahsediyoruz. hepsi v8. bu motorların nefesini kesmek, bunları sıkıştırabilmek ekstra çaba ister.
ağır off-road yaparak aracı kayaya, çamura, dere geçişlerine vs vurmayacaksanız ve aradaki fiyat farkını göze alıyorsanız zj kasa yerine wj kasa daha mantıklı olacaktır. quadra drive gibi daha gelişmiş çekiş sistemine sahip olmaları ve şehir içinde kesinlikle daha kıvrak, daha atik olmaları başlıca avantajları. ayrıca bir üst kasa olması da cezbedici.
seçenek 5.2 ile 5.9 arasında olacaksa şunları bilmekte fayda var. 5.9 lar bahsedildiği gibi tek yıl üretilmiş özel araçlardır. 5.2 lere göre biraz daha tork ve beygir gücüne sahipler, ancak 5.2 lerin sayı olarak yaklaşık 15te biri kadar olduklarından bazı motor parçalarını bulmak kolay olmayabilir. çıkma parça gerektiğinde ise bulmak hemen hemen imkansızdır. bakımı biraz daha zahmetlidir. yakıtı biraz daha fazladır. nefesi biraz daha uzundur. 5.2 lerden görüntü itibariyle ızgaraları jantları ve kaput havalandırmalarıyla ayrılırlar. müthiş keyifli araçlardır.
bunların dışında vortec olmak koşuluyla tahoe lt araçlarda size istediğiniz konfor, uzun yol rahatlığı ve güvenliği sunabilir hatta bunlar ebatlarıyla adeta dev araçlardır. kendinizi içinde jeeplere oranla daha rahat hissedersiniz. egonuzu daha fazla yükseltirler

vortec olması koşuluyla dedim çünkü vorteclerin lpg uyumu daha iyi, motor ömrü daha uzun, daha sağlıklı ve daha sağlam olur
bu araçların hepsini satabilmek için meraklısını bulmak gereklidir. ford fiesta gibi iki günde satılmaları hepsi için mucize olur. hele ki tahoe falan alacaksanız nüfusunuza oğlunuz olarak geçirmeniz gerekebilir bir süre sonra.
bir 5.2 nin ortalama fiyatı 16 ila 19 arasında değişir. tabi 12 yede bulursunuz 25e de.. bence standart bir zj için 25li rakamlar çok fazla. 12 gibi rakamlarda da kısa sürede bir 12 bin kadar masraf çıkabilir. yoksa kimsenin böyle araçları doğan fiyatına elden çıkartmak isteyeceğine ben ihtimal vermiyorum. çok mantıksız. 5.9lar daha az olmalarına tekabülen 21 ile 24 arası değişen fiyatlara sahiptirler. daha az olmaları, temizinin daha zor bulunacağı anlamınada gelebilir. secenek az neticede. wj ler için bende 30 dan aşağı olanlara şüpheyle yaklaşılması gerektiği inancındayım. iyisi çıkmaz demiyorum tabii, ama iyi araştırmak lazım. yoksa memlekette yıkık wj yi 40 milyarada kakalamaya çalışan insanlar mevcut.
ankaradaysanız öncelikle şunu söyleyeyim. akgün aydına gitmek zorunda falan değilsiniz. kim söylediyse gereksiz konuşmuş. bu sitede müşterisi çoktur, seveni çoktur, olabilir tabi fakat sena jeep, şeref oto gibi işini çok iyi yapan yerler var. en az akgün aydın kadar sağlam alternatiflerdir. ben akgün aydında orjinal diye yan sanayi ürün verildiğini kendimden biliyorum. söylemek istediğim bu konuda da en az 3-4 seçeneğiniz var.
saygılar, sevgiler