Karavan Yapımı Hakkında Öneriler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,553

yasiko

Kamp III
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Ben yeni bir üyeyim.Ben de kendi karavanımı yapmak istiyorum.
Bu güne kadar kendi tecrübelerim yanında uzun süredir konu hakkında araştırmalar yaptım.

- Bazı arkadaşlarımız hevesli olmakla birlikte teknik bilgileri yok,herşeyi soruyorlar.Bu kaç cm olmalı? Kaçlık profil kullanmam lazım? Bunları bilmiyorsanız kusura bakmayın ama hiç başlamayın.

- Kendi istekleri ile hangi tip karavan uyuşuyor ? Bunu belirlemiyorlar.

- Karavan tabiiki daha ucuza seyahat etme imkanı sağlıyor ama kampinglere gittiğinizde istenilen paralar ailece pansiyonda kalabileceğiniz rakamlara geliyor. Bu da sizde ilerde hayal kırıklığı yaratmasın.İyi hizmet istiyorsanız karşılığını ödemelisiniz.Milli kamplardan hiç bahsetmiyorum.Pislikten geçilmiyor.

- Ben deniz kenarında ,manzarası hoş bir yerde konaklarım diye düşünüyorsanız nerden elektrik su alacaksınız? Dağbaşında yalnız erkek olarak bir problem olmayabilir(artık oda tehlikeli ya) ama ailenizle bu riski almamanızı öneririm.

Her şeyden önce uzman değilim ama Nasreddin Hoca’nın dediği gibi damdan düşen biriyim ve halden anlarım. Tecrübelerimi maalesef yaşayarak öğrendim.

Aşağıdaki yazımı Gencay arkadaşıma yazmıştım ama izniyle diğer arkadaşlarında bilgilenmeleri için tekrarlıyorum.

2001 yılında hayalim olan çekme bir karavan aldım(Başoğlu 5.25 2. el).Yürüyen aksamından içine kadar her şeyi istediklerime uygun olarak değiştirdim ya da ekledim.İnsan ne kadar hayal ederse etsin yaşamadan farkına varamıyor.Kampçılık,karavancılık bir yaşam biçimidir denilerek yazlığında yada evindeki şartlardan farklı bir yaşam şartlarına uymanız bekleniyor.Ben öyle istememiştim. Evimde nasıl yaşıyorsam ,karavanımda da aynı şekilde yaşamayı isterim.Çekme karavanı tercih sebebim bir kampinge yerleştikten sonra,canım isterse üzerimdeki değiştirerek yanımdakilerle birlikte bulunduğum yerdeki bir restauranta gitmek,eğlenip dönmeyi düşünmemdi.Bunu motokaravanınızla yapmanız çok zordur.Neyse biraz uzun yazıyorum ama diğer yeni başlayacak arkadaşlara da faydalı olmaya çalışıyorum.Tüm hazırlıklarım bitince çocuklarımı da yanıma alıp yola koyuldum.Birkaç km gitmeden arkadan gelen tıkırtılar sebebiyle kontrol için durdum.Oğullarımın yardımıyla sebebini bulduk.Çeki demirinin topuzuyla karavanın bağlantısının çapları birbirini tutmadığı için devamlı tıkırdıyordu.Araya tenis topunu keserek bir çeşit dolgu yaparak sorunu çözdük. Karavancılık hakkında hiçbir bilgim yoktu ama pratik çözümlemede bayağı iyiyimdir ve teknik konulardan anlarım.Bu inançla başlamıştım ama sorunlar hiç bitmiyordu.Bu sefer karavan rüzgarda sallandıkça araba devamlı yalpalıyor 50-60 km den daha hızlı gidemiyordum. (Stabilizatörü o zaman bilmiyordum.gerçi sonra da kullanmadım ya) Bu hızla akşama ancak Ören Altın kampa varabildim.Sahibi beyefendi özel biri.Türklere ve kafasına uymayanlara pek iyi davranmıyor.Nereye park edeceğimize bile o karar veriyor.Belki de bizi sevmemiştir.Neyse yine devam.Karavanı dengele,elektrik su bağlantılarını yap, tentesini kur,botu , motoru, masayı,sandalyeleri çıkar.Birde heves ediyorum ya hamağım var.Onu da kurdum şöyle bir rahat edeceğim derken kampın sahibi beyefendi geldi ve iplerin ağaçlara zarar verdiğini söyleyerek hamak kurmanın yasak olduğunu söyledi.Dakika bir gol bir. Ağaçlar ufak değil,an az 40-50 yıllık çam ağaçları.Belki haklı olabilir ama dediğim gibi yaşamadan fakına varamıyorsun.Park ettiğimiz yer ağaçların arasında ve deniz kenarında.Konumumuz itibariyle tentenin olduğu oturduğumuz taraf yan karavana bakıyor.Akşama kadar zaten yorulmuşum,karavanın hangi tarafı diye hiç dikkat etmemiştim.Komşumuz yaşlı bey hoş geldiniz ya da iyi akşamlar demeden "Siz karavancılıkta yenisiniz galiba ,böyle park edilmez.yaşam alanları karşılıklı olmaz"dedi ve gitti. Dakika iki gol iki.Yahu hani kampçılık ,dostluk,dayanışma ? Neyse bunları da geçtik. Akşam yemeğimizi hazırlayıp yemeğimizi yedik.Eee evyemiz var bulaşıkları yıkayacağız. Her şeyi kafama göre düşünüyorum ya. Elektrik,su bağlantısı gibi atık su içinde bir sistemin kampinglerde olacağını düşünmüştüm.Nerdee.Çıkışa bir kova koyduk.Devamlı doluyor ve oğullarım onu süpürgenin sapıyla dengeleyip omuzlarında tuvalete taşıyor ve döküyorlar.Sonra yine devam.(dediğim gibi evde nasılsa öyle istiyorum.Kampın mutfağını kullanmayı sevmem) O yorgunlukla sabaha kadar deliksiz bir uyku çektik.Ertesi gün Datça’ya gitmek üzere yola koyulduk.İzmir’i geçtikten sonra birden gümleme ile birlikte karavan yalpalamaya başladı.Şeyimden ter akıtarak yolun kenarında zorla durabildim.İnip baktık ki lastik yok,jantın üstündeyiz. Bu arada karavanı alırken sormuştum.Stepne neden yok diye. Olmaz dediler.Patlarsa aracınkini kullanırsın.İyi de bizim araba 14 jant karavanın ki 13. Koskoca karavan üreticisi böyle deyince inanıyor insan. Hadi karavanı araçtan sök.Çocukların ikisini orada bırak,lastik aramaya git.Yakınlarda bir beldede tamirci bulduk.Yeni lastik olmadığından çıkma bir lastik almak zorunda kaldık.Dönüp lastiği değiştirip yola devam ettik.Çine'yi geçip Yatağan'a gelirken karavana bayağı alışmış 80 km ye kadar çıkabiliyordum ki bir gümleme ile öteki lastikte patladı(Çıkma olan değil).Yine karavanı söktüm ve Yatağan'a lastik almaya gittim.İki yeni lastik aldım değiştirip yola devam ettik.Bu arada hava karardı.Akyaka millipark alanına vardığımda saat 01.00 olmuştu.Orada konaklayıp ertesi gün nihayet Datça'ya varabildik.10 gün Aktur kampta çok güzel bir tatil yaptık.
Daha çok maceralarım oldu, başka bir yazımda onları da anlatırım ama son olarak dönüşte çeki demirinin ön kaynaktan koptuğunu yerlere sürtüp kıvılcımlar çıkartırken allaha şükür kopmadan nasıl durduğumu ne siz sorun ne de ben anlatayım.

Bunları uzun uzun anlatmamım sebebi karavancılıktan ne anladığınız ve ne beklediğiniz... Öncelikle bunları tespit edin.

Bir çekyat,bir buzdolabı küçük bir tezgahla iş bitmiyor.Zaman içinde daha rahat bir yaşam istediğinizi fark ediyorsunuz.Bunu size tecrübeleriniz ve kamplarda ya da yolda tanıştığınız diğer karavancılar fark ettiriyor.Temiz ve atık su deposu,ısıtma ve soğutma sistemi,banyo,yemek pişirme,bulaşık,iç dizayn vs. bunları arttırabiliriz.Bence en önemlisi karavanınızın içinde rahatlıkla ayakta durabilmelisiniz. Camperde yüksek tavan değilse bunu yapamaz,bel ağrısından zevk almak yerine ızdırap çekersiniz.

Karavanı mutlaka siz ve eşiniz yada bayan arkadaşınızla beraber 2 kişinin kullanacağı şekilde planlamalısınız.Çocuklar ya da başka arkadaşlar sizinle birlikte gelecekse, onların konaklamaları için bir de çadır almalısınız.Aynı karavanda beraber konaklama aynı odada yatmaya benzer ki hiç tavsiye etmem. (konukların hepsi bayan değilse :smiley:))

İleride beni hatırlayıp haklıymışsınız dememeniz için biraz uzun yazıyorum.

Karavan yazın keyifle gezmenin yanında kafanız birine ya da bir şeylere bozulduğunda başınızı alıp gidebileceğiniz ve kimseye muhtaç olmadan evinizdeki gibi yaşayabileceğiniz gibi olmalıdır diyorum. Maalesef çoğumuzun karısı var:smiley:))

Şimdilik bu kadar arkadaşlar.Eğer Karavan modelleri,resimleri,çeşitli iç dizayn örnekleri istiyorsanız bana yazın yollayayım.Şayet moderatör arkadaş izin veririse ayrı konu başlığında bunları ekleyebilirim.

Selamlar

Ahmet Oral

Etiketler
Sayın Yasiko öncelikle deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Ve hemen sondaki sorunuza cevap vermek isterim bu konunun moderatörü olarak: Forumumuzda yazılanlar, kişilere veya firmalara hakaret vb. durumları içermedikçe herhangi bir kısıtlama yapılmamaktadır. Ayrıca, daha fazla resimli paylaşımı, konunun anlaşılmasını kolaylaştıracağı için sadece yazıyla anlatım yerine tercih etmekteyiz. Bu nedenle istediğiniz konuyu, yeni başlık açıp fotograflarla zenginleştirebilirsiniz.

SLM YASİKO... GÜLÜNDE TİKENİ VAR AMA KİŞİYE GÖRE DEĞİŞSEDE BENCE KOKUSU VE KENDİSİ COK GÜZEL. ALIŞMAK MUTLAKA ZAMAN ALACAK AMA YİNEDE MUTLAKA MOTO KARAVAN ALIP EŞİMLE EMEKLİLİĞİN TADINI CIKARTMAK İSTİYORUM. YİNEDE TAVSİYELERİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. :smiley: :smiley:

Selam Abdullah bey,

İnşallah sizde motokaravanınızı alıp eşiniz ile birlikte sorunsuz güzel geziler yaparsınız.

Ahmet Oral

Ynt: Karavan Yapımı Hakkında Öneriler

Degerli arkadasim Ahmet Oral,siteye giris yaziniz odukca ic aciciydi acikcasi yararandik da sonra ki yanizda bir o kadar guzel bigi dolu sakaci ancak sona yaziniza acikcasi anlam vremedim ozellikle cok tek duze ve sig beni bagisla hatta soyle bir seslenizsde buunmussun" Bazı arkadaşlarımız hevesli olmakla birlikte teknik bilgileri yok,herşeyi soruyorlar.Bu kaç cm olmalı? Kaçlık profil kullanmam lazım? Bunları bilmiyorsanız kusura bakmayın ama hiç başlamayın" Ne yani..simdi kimsenin sizin kadar bir teknik bigisi yoksa neden baslamiyacak ki dunyanin bigi cagi odugunu dusunursek sadece bilgi elbette bu sitede yok OZDALBEY baslarken boye bir sitedenmi yolcikarak basardi? kadiki Ozdal Beyin ornegin ayni sekilde sunta kulanarak bazi ihtiyacari icin kulanmis demek oluoyki bu hobi bu heves ve bunda profesyonellik arayamazsiniz herkes karinca kaderince elinden geldigince bu tur sitelerlede dayanisarak bir seyeri vucuda getirmeye uretmeye calisiyor bunun neresini KUSURA BAKMAYIN AMA HIC BU ISE KARISMAYIN sekinde istemedende olsa bir zarar veriyosunuz insanara.Bunulbette biliyosunuz hakkiniz yok yardim dayanisma yaparken diger bir taraftanda elinizin tersiye muhabbet cok SIK olmadi benim BABAM.

Sevgili arkadaşım Gencay,

Ben yine de sana soyadını yazmadan hitap etmek istiyorum.

Müzik öğretmeni olduğunu yazmıştın. Şimdi benim müziğe hiç kabiliyetim yok,sesim karga gibi ama gitar çalmayı öğrenip şarkı söylemek istiyorum. Bu konuda sana gelip danışsam bana ne dersin? Önce bir sesimi dinlersin,müziğe istidam var mı, kulağım iyi mi? ritim duygum var mı ? En önemlisi nota biliyor muyum ? bakarsın değil mi ? Hiçbiri yok. Bana ne dersin? Umutsuzca öğretmeyemi çalışırsın yoksa bu şartlarda kusura bakma ama sen hiç müziğe başlama mı dersin ? İyi niyetle eğitime başlasan bile sonunda pes edersin. Çünkü ben sana devamlı soracağım.

Bu perde sol mu?
Ne kadar sert basmalıyım?
Çok bastırınca parmak uçlarım acıyor ne yapayım?
Tellerin hepsi neden aynı kalınlıkta değil?

Bilmem anlatabildim mi Gencaycığım?

Benim anlatmak istediğim yeterli bilgiye sahip değilsen seni çok kolay kandırırlar. Usta sana ne derse kabul edersin. Çünkü ustalara yeni bir şey anlatıp yaptıramazsın.Olmaz deyip kestirip atarlar. Zevk için çıktığın geziler sana zulüm olur. Lanet olsun ne ummuştum, ne buldum dersin.

Sevgilerimle

Not: Kimlik bilgilerinde bayan yazıyor.Düzeltirsin umarım:smiley:)

Ahmet

Ahmetcigim,konuyu kisiestirmedigini biiyorum ancak ne varki tamda biz ogretmenler boye davranisara kimsenin iyi niyetle yola cikisini hicmi hic engeler tavir takinmadan bilakia yureklendirmektir kaldi ki o ogrenci zaten size ucsuz bucaksiz bir muzisyen olmiyacak.Bu konumuza ne kadar aakali bilemem ancak senin bu msj dan once bende Ozdal Beye kendimin benden sonra gelecek sifirdan basiyacak bir arkadasa severek ve dahai oldukca zaman ayirarak tum bilgierimi aktarmaya hazir oldugumu bildireb ozel bir msj atmistim yani demem sudur ki kisilere anlatabiecegin yere kadar usenmeden verebiliyorsan onun umitlerini kirmandan daha iyidir bence. Herkes muzik aleti calabilir ama Fazil Say da calar karsidaki de belki Fazil Say olmak istemiyordur onun umudunu kirmadan yine senin dedigin gibi gercekeride hatirlatarak bu topluuga katmak yureklendirmek yani bunun adi fedakarlik ki burda sende dahil olmakmuzere bunu yapiyoruz yapacagiz burasi koca ulkede minik bir platform ez cume sunu soylemek isterim iyi bir basangic yapmis kisierin elinden tutarak gercekeride anlatarak boyle yarari oabiliriz sevgi ve seamarimla . Isaret ettigin ayrinti icinde tesekkurederim.

Arkadaşlar aşağıda internet ortamından bulduğum bazı "kendin yap" camperlerden bazı detay fotograflarını göstermek istiyorum. Önemli olan "kullanmaktır" bence, önemli olan "kamp yapmaktır". Herkes kendi bütçesine, imkanlarına göre bir çözüm üretebilir. Araçtan beklentiniz nedir? İçinde yatabilmek, yemeğinizi yapabilmek, oturmak... Başka ? İçinde yatmak ise; istediğiniz şekilde yatasınız, ister uyku tulumunu aracın zeminine serersiniz, ister aracın orijinal koltuklarını kullanırsınız, ister çekyat yaparsınız, isterseniz tahtadan bir iskelet yapar üstüne sünger atar onda yatarsınız. Yemek yapmak ise; ister orijinal herhangi bir markalı evye ve ocak alır onda yaparsınız, ister piknik tüpünde yaparsınız, isterseniz kartuşlu sistemlerden kullanırsınız. Bunları ister bir dolaba sabitler, isterseniz portatif yaparsınız. Kişilerin kendi tercihidir.

Camper'in büyüklüğü de, bulunması gereken ekipmanlar da kullanacak kişi veya kişilerin beklentileriyle, yapmak istedikleriyle, hayatta ne kadarla mutlu olabildiklerine, becerilerine göre değişiklik gösterir. Kökeni dağcılıktan gelen birisinin beklentileriyle, sadece kampingte yanına gelen yabancı karavanları görüp konuya heves eden birinin beklentileri aynı olmayacaktır.

Ben ve eşim 5 yıl kadar VW T3 minibüsü camper yapıp onunla kamp yaptık. Yüksek tavan değildi, ama kamp yapmamıza engel olmadı. Daha sonra VW T4 panelvan alıp onu camper yaptık. O yüksek tavandı, kabul, ayakta durabiliyor olmak güzel bir şey. Ama şart mıdır? Hayır! Pencereleri, tavan havalandırması, kalorifer sistemi, evyesi ocağı hepsi orijinal karavan malzemesi kullanarak yaptım. Ancak o zamanki maddi ve teknik imkanlarımdan dolayı yanlış malzeme olduğunu bile bile sunta kullandım. Bu benim kamp yapmamı hiç bir zaman engellemedi. Yaptığım kamplardan, gezilerden ben de eşim de inanılmaz keyif aldık.

Çok kötü hava koşulları olmadığı sürece kamplarımız hep aracın dışında geçti. Aracı yaparken 2 arkadaşımız daha gelirse, camperin içinde onlarla birlikte yemek yiyebilelim dışında, eşim ve bana yetecekten fazlasını tasarımımıza eklemedik. Ama gün geldi içinde dondurucu soğukta 7 kişi saatlerce oturup muhabbet ettiğimiz de oldu.

Hiç bir zaman daha büyüğüne geçme gereği duymadık. VW transporter bizim için ideal boyuttaydı. İstediğimiz yere girebiliyor, istediğimiz yerden manevra yapıp geri dönebiliyorduk. Bizim için önemli olan kamp yapmaktı çünkü, doğada olmaktı.

CIMG0482.jpg

grill2.jpg

grill1.jpg

kueche.jpg

100_0902.jpg

10_img.jpg

Innenausbau005.jpg

Merhaba Arkadaşlar,
Kendi karavanını yapanlar bir araya gelip klüplerini kurmuşlar. www.sbmcc.co.uk sitesinde de yaptıkları karavanlarını ve yapım aşamalarını
fotoğraflamıışlar. İlgilerinizi çekeceğini umuyorum.
Sevgilerimle,
Hüseyin Ekmekçi

Huseyin arkadasim tesekkurederim, gonderdiginiz web sitesi ise yarayacak..

Merhaba Özdal bey,

Konuyu başlatan olmam sebebiyle nezaketen de olsa bir cevap yazarken ismimle hitap etmenizi beklerdim. Herhalde “Ahmet arkadaş böyle böyle diyorsun ama” diye başlamak zor olmasa gerek üstadım.

Anılarımda “İnsan ne kadar hayal ederse etsin yaşamadan farkına varamıyor. Kampçılık, karavancılık bir yaşam biçimidir denilerek yazlığında yada evindeki şartlardan farklı bir yaşam şartlarına uymanız bekleniyor.Ben öyle istememiştim. Evimde nasıl yaşıyorsam , karavanımda da aynı şekilde yaşamayı isterim.” diyerek tavrımı baştan belirtmiştim.
Ben sizin anlatımınızla çerçevesi çizilen bir kampçı değilim. Belki sizin anladığınız şekilde kampçı bile değilim. Ben evimdeki imkanlarla rahat ama daha ucuza tatil yapmak,gezmek isteyen bir gezginim. Konu başlığı da zaten karavan yapımında öneriler olup camperden hiç bahsetmedim.

Sizin anladığınız anlamda kampçılığı 20 li yaşlarda bende çok yaşadım.Maddi imkanlar kısıtlı olduğu için sefalet çektim tabi. Yanımızda karavanlarda kamp yapan yabancılara gıpta ile baktım.İşte dedim bunlar kamptan seyahatten zevk almayı bilen insanlar.

Sizinde belirttiğiniz gibi tüm bunlar kişilerin tercihidir. Tabiki maddi imkanlar çok önemli.Ben bunları ister ve sizlere de önerirken büyük paralarla yapılacak işlerden bahsetmedim.Aynı miktar harcamalarla neden sıkıntı içinde tatil yapayım ki ? Uzun olacak ama sebepleri burada anlatmalıyım ki inandırıcı olabileyim.

Tüm bu anlatacaklarım taş çatlasa 18-20.000.-YTL nin içinde olacaktır.

Birinci olarak karavanın içinde çok rahat ayakta durabilmeli demiştim.Bir M23 Otoyol ya da İveco bir midibüsle ideal bir şekilde bunu ve diğer istediklerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

1990-95 model olabilir..Kasa eski olsun ki ucuz alabileyim.Nasılsa yürüyen aksamı ve motoru da yenileyeceğim. Kasa için öncelikle iç dizaynı tespit etmeniz lazım ki ona göre plan çizilecek ve bağlantılar için profil desteklerin yerleri belli olacak.Sonradan yapılacak bir değişiklik için bağlantı profilleri olmazsa titrişim ve sarsıntıdan yaptıkların patır patır dökülür.Bundan başka elektrik,temiz ve atıksu, LPG, klima ve ısıtma,aydınlatma vb.sistemleri tesisat planları çizilmeli. Trafik müşaviriyle teknik çizim ve dönüşüm işlemleri için de görüşmeniz lazım.
Arka kısmı yüksek yatak olarak düşünüyorum.Altını her iki yan taraftan kapısı olan bagaj olarak tasarlıyorum.Motosikleti içine koyacağım.Motosiklet motokaravanın olmazsa olmazı.Park ettikten sonra alışveriş ve çevre gezileri için mutlaka lazım. İkinci olarak ısı ve ses yalıtımı çok çok önemli.Motor aracın içinde olduğu için ses yalıtımı mutlaka çok kaliteli yapılmalı.Yatak odası ve banyo olarak kullanılacak bölümlerde pencere olması kullanışlı değil.Bu bölümlerdeki tüm pencereler iptal edilip tavana yarı şeffaf havalandırma pencereleri izolasyon ve sineklik perdeleriyle birlikte açılmalı.Bunlar saç malzemeden olursa aydınlatma olmaz ve bu bölümler karanlık kalır.Girişte solda mutfak tezgahı,karşısında banyo diğer kısımlarda yaşam alanı olarak düzenleyeceğim.

Örnek olarak http://www.sahibinden.com/iveco_23luk_otobusWQQaXQQ4282636WQQpXQQdisplayitem

Linkini tıklıyarak 1990 model İveco midibüsün 4000.YTL’ye satıldığını görebilirsiniz..

500.-YTL’de alım vs masrafları olsun.Daha pazarlıktan bahsetmedim..Çünkü araç uzun süredir satışta. Diğer tüm istediklerinizi 15.500.-YTL ye yaptıramaz mısınız?

VW T4 yada T5 veya benzer özellikteki araçlar kaç lira. Bir de içini dizayn etmeye harcama yapacaksınız.Üstüne üstlük bu araç ikinci aracınız değilse,arkadaşınızın düğününe bile camper bir araçla gideceksiniz.Size normal geliyorsa bilemem. Bana gelmiyor.

Şimdi midibüsü kullanmak için ağır vasıta ehliyeti almanız gerekiyor diyebilirsiniz. Geçenlerde bir sitede satılık böyle bir araç buldum.Karavan olarak düzenlenmiş.Yanılmıyorsam 40.000.-YTL istiyordu.Not olarak ta B sınıfı ehliyetle kullanılabilir yazıyordu.Doğru yanlış bir araştırma yapmadım ama ehliyet fark imtihanları çok mu zor ? Girip te almayanı dövüyorlar:smiley:) Hadi onun içinde 500.-YTL sizin güzel hatırınız için koyuyorum:smiley:)

Gelelim diğerlerine;

VW T4-T5 veya diğer bu tip araçlarla seyahat gayet tabi benim tercih ettiğim araca göre daha konforlu,rahat ve hızlı olacaktır. Kanunen 90 km den daha hızlı gidemeyeceğime göre bunu geçiyoruz. Çünkü ben araç kullanmaktan bıktım ceza yüzünden. Ağır ağır giderim cezada yemem. Konfor ve rahata gelince zaten içerisini buna göre dizayn etmeyecek miyiz?

Değerli dostum Özdal bey,

Anlattığınız gibi 7 arkadaşınızla dondurucu soğukta ama rahat, sıcak bir karavanda saatlerce oturup sohbet etmeniz daha hoş olmazmıydı? Yine doğada olurdunuz,yine kamp yapardınız.

Son olarak sözlerimi bağlarken amacımı tekrar belirtmek istiyorum,

Evindeki imkanlarla rahat,temiz,huzurlu,kampçıyız diye daha az imkanlara razı olmayan,yaşam kalitesini tatillerinde de devam ettirmek isteyen en önemlisi bu şartların geçerli olduğu imkanlarla ama daha hesaplı bir tatil ve veya gezi yapmak isteyen arkadaşlara bu yaptığım öneriler...

Dilimin biraz sivri olduğunu söylerler.Hiçbir şekilde sizi ve diğer arkadaşları rencide edecek söz ve imada bulunmadım. Kendimi ifade ederken farkında olmadan amacını aşan söylemlerde bulunmuş isem şimdiden özür dilerim.

Selam ve sevgilerimle...

Ahmet Oral

M23-1.jpg

M23-3.jpg

M23-4.jpg

M23-5.jpg

:smiley: merhaba ahmet bey. sizin motorkaravan rahatlığı konusundaki görüşlerinize katılıyorum.( yaklaşık 35 yıllık izcilik ve kampcılık yaşamımdan sonra içi ferah bir motorkaravan ve rahatlıktan yanayım)
M23 iveco gercekten ucuz, parçası bol bir araç. şu günlerde kendi motorkaravanımı bitirmeye çalışıyorum(1990 m23 )
bu konudaki deneyimlerimden fikir edinmek isterseniz, katkıda bulunmaktan memnuniyet duyarım.
aracımın yapım aşamasındaki resimlerini; WWW. SENKAR.NET sitesindeki araç resimleri bölümünde görebilirsiniz.
ehliyet ile ilgili bilgi: ben b sınıfından e' ye yeni geçtim 750 ytl ye maloldu, ancak, m23 iveco 3750 kg, trafik mevzuatına göre 3500 kg nin altına düşürebilirseniz, b sınıfı ehliyetle kullanılabiliyor diye biliyorum. zaten aracın sadece yolcu koltuklarını sökseniz 400 kg civarında agırlık azalır. uygun bir proje ile çözüm sağlanabilir. kolay gelsin.

İlginize çok teşekkürler İmpesa,

Sizin yazınızı okumuş ve resimleri eklemenizi bekliyordum.
Ben daha yapıma başlayamadım ama katkıda bulunacağınızdan eminim. Sitedeki resimlere bakacağım. Ehliyet konusu içinde teşekkürler. Ben arka lastikleri çiftten teke düşürsem olabilir mi diye düşünüyordum ama sizinki daha kolay gibi gözüküyor.

Size de kolay gelsin

Ahmet Oral

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,734
Kaydolan Son Üyemiz
ersoyburhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR