Karavan Yapımı Hakkında Öneriler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,551
Ynt: Karavan Yapımı Hakkında Öneriler

merhaba ahmet bey, arka lastiklerin teke düşmesinin duruma bir etkisi olmuyor(kanunen) çözüm sadece aracın ağırlığının düşük olması ile çözümlenebiliyor. birde şöyle birşey duydum ama gerçeklik payı nedir bilmiyorum: araç ağır vasıta olsa dahi, eğer ticari olarak kayıtlı değilse ve ruhsat kendi adınıza kayıtlı ise, b sınıfı ile kullanılabiliyormuş? bu konuyuda araştırmak lazım. saygılar.

Etiketler

Ehliyet konusunu emniyet müdürlüğü bilgi edinme bölümüne sordum.Kanunen 15 gün içinde cevap vermeleri lazım. Gelecek bilgiyi sizlerle paylaşacağım.Tabii gelirse:smiley: Gelmezse kanunu hatırlatıp bir kez daha sorarız.

valla abiler allah kolaylık versin
ancak önce karayolları araç tadilat ve projelendirme yönetmeliğine bir göz atmanızı öneririm. eğer aracınızı yaptığınız değişiklileri projelendirip bir makine mühendisi( karayolları araç projelendirme yetkisi almış ve smm belgesi olan) ine onaylatmazsanız ilk çevirmede arcınız bağlanır.
şirket adına alınmış araclarda bunu yaptığınızda ayrıca maliyeye bildirmek ve aracın yeni statüsüne göre motorlu taşıtlar vergisi ödemeniz gerekir.
yani yaptığınız, çelik profil şasi ve marangozluk mobilyacılık ta döktüğünüz terden daha fazlasını dökmeniz gerekir.( döktüğünüz para kadarda para demek dahil)
amma nedemişler azimle yapan mermeri çatlatır
kararınızı sonuna kadar destekliyorum.

sayın arkadaşlar tabii bende kendime bir karavan yapacağım ancak bunu dış görünüşünden anlamak mümkün olmayacak
bir ara survival truck türü birşey yapayım dedim. olmadı

Arkadaşım Alonewolf,

Karavanının yapım aşamasında bir trafik müşaviriyle görüştüğün takdirde hiçbir sorunla karşılaşmadan projeni onaylatıp karavan ruhsatını alabilirsin.Tabi herşeyin bir bedeli var.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13118.0 bu konuda sana yardımcı olacaktır.

Aslında senin dış görünüşünden anlaşılmayan karavan düşüncenin doğru olmadığını düşünüyorum. Herhangibir çevirmede yakalanacağın gibi allah korusun bir kaza halinde haklı olsan bile suçlu durumuna düşersin. (Atasözlerini sevdiğin için yazıyorum) Çünkü ne demişler:

" .okla yapılan, sidikle yıkılır" :smiley:))

Gel sende bize katıl ,huzurla tatil ya da geziler yap. Hertürlü yardıma hazırız.

Selamlar ve kolay gelsin

tarfik müşaviri dediğinde zaten bu konuda sertifika almış bir makine mühendisine bunları imzalatmak zorunda,
bundan bir iki sene önce ankara eryaman' da bir meraklının imalatına başladığı hyundai H100 üzerine caravanın serüveni,ni okumuştum o arkadaş hem kendi yapıyor hemde yapanlara önerilerde bulunuyordu. o siteyi bulursam size mail atayım. en azından çözülmüş sıkıntıları yaşamazsınız. yinede bizim yapabileceğimiz bir şey olursa haberimiz olsun.
hertürlü sacdan imalat yapabilen , muhtelif karakter ve gücte 15 adet kaynak makinesi ve cnc plazma kesim/ lazer kesim imkanları ve araç projelendirme sertifikası olmayan bir makine mühendisiyim dir. boş zamanlarımda hobilerime vakit ayırırım. vita es morte beni bilir

Arkadaşım Alonewolf,

Sana konu hakkında bilgin yok ya da yetersizsin demedim ki. Bu ne alınganlık.

Esprili olmanın birinci şartı sana da espri yapılabileceğini baştan kabul etmektir. Ne güzel esprili bir şekilde "Abiler böyle yapıyorsunuz ama şu zorluklarda var" diyerek bize yardımcı olmaya çalışmışsın sağol. Daha sonra sen kim oluyorsun ki bana öğütlerde bulunuyorsun benim makine parkım bu, şunları yaparım, beni de şu iyi tanır diye referans veriyorsun. Sence oldu mu? Ben konuyu kişiselleştirmedim ki.

Ruhsat almanın zorluğundan bahsetmişsin,bende konu ile ilgili linki sana yazmışım. Konu ile ilgili bir atasözü yazmışsın, aynı kaynaktan beslenen başka bir atasözünü de ben sana yazmışım.

Benim önyargılarım yok.Herkese ve her şeye açığım.İhtiyaç hasıl olduğunda yardımını talep ederim. Ne demişler "Deveden büyük fil var"

Beni siteden kimse tanımadığı için maalesef referans veremiyorum ama Ukrayna'nın yarısı beni tanır. Makine parkımla ilgili olarak ta ipimle kuşağım başka bir şeyim yok.

Hala esprili biri olduğuna inanarak selamlarımla...

Merhaba Alonewolf,ben wirewelding makinalarala iglieniyorum ,bunlarla ilgili bilgilenmek istiyorum ben sadece kucuk islerde kullanacagim bu capta bir makine ne olabilir?zira bu elektro kaynakla cok verimli duzgun seyler cikaramiyorum simdiden tesekkurler.Gencay..

sayın yasiko,
yazının birinci ve ikinci paragrafı konusunda içimden hiçbir niyet geçirmeden yazdığımı belirtmeliyim, ikna olmak san kalmış.
espiri anlayışım da iyidir meraklanma
yazımın sonunda yardımm olur diye makine parkımdan bahsettim genelde bu piyasadakilerin dükkanında şöyle bir yazı vardır
"dışarı takım verilmez "
bizde bu yazıdan yok bilgin olsun
ukalalıkta da pek sınır tanımayz, ukraynann diğer yarısıda beni tanımaz
kal sağlıcakla,

gencay bey,
wirewelding dediğiniz kayank makinelerine biz gaz altı veya teknik adıyla mig/mag kaynak cihazları diyoruz, metal inertgas veya metal aktive gas diye geçiyor. uygun kaynak metali bazen ikoruyucu örtüsü kaynak telinin içinde olup ergitme işleminden sonra kaynak yaplan bölgeyi dş etkenlerden korumak maksadyla kullanılyor. ancak normal stick electrod la kaynak yapmak biraz el melekesi ve çok çalışmak gerektirdiğinden gazaltı daha kolay geliyor bana. bende şimdilik 2 adet var ancak işlerimizin durumuna göre temin edebileceğimiz arkadaşlarımz var. paslaşa paslaşa idare ediyoruz. konuyla ilgii
gedik holdinge bağlı holsan ın italyan lisans ile ürettiği fronious, eczacbaşının hobart ve lincoln, ve alman esab ülkemizde başı çeken ve çok kullanılan markalar kempi de hakeza aynı liderliği paylaşıyor yerli imalt alnal, adapazarında üretiliyor ve inanlmaz iyi servis veriyorlar. kilmak da piyasada tutunmaya çalışıyor. oerlikon ve gedik tel imaltında kalite/para dengesinde en öndekiler ve yabancı mallardan kalite ayırımı yapmak inanın çok zor.
alıştırma yapmak isterseniz atelyemize buyrun, Bureau Veritas, Türk Loydu veya TUV den sertifika alacak seviyeye kadar eğitiriz. bilgi paylaştıkca çoğalır
kalın sağlıcakla

gencay bey, ayrıca daha küçük, ince sac işlerinde argon kaynağı daha başarılı olur.
oksijen ile kaynak yapar gibi koruyucu ortamda argon gazı sağlyor. kaynak makineleri daha ucuz ancak bir tüp ve regulator gerekiyor. tüp çok pahalı !!! onun için kiralama daha iyi yılda 50 YTL filan gibi

tekrar merhaba alonewolf,ben zevkle ve buyuk istahla basladigim bu kaynak isi beni cezbetti hatta evimin 60mt bahce duvarari ferforje sini yaptim,ancak ondan sonra kucuk tasarimlar heykelcikler filan derken detaylarda daha ince hassas kaynaklar gerekti ama hic teknik bilgim olmadigindan el yordamiyla bir seyler yapmak sizi de gorunce burada bilgilenmek istedim davetiniz icin tesekkurederim ancak ben Ayvaliktayim zamanimida burada kisitli kullaniyorum eylulde ABD donecegim tekrar kisa sureli .Orada cok fiyatlar bana cazip geldi , bazi atolyelere gittim makine konusunda kisa bilgi aldim fiyatlarda 500-1000$ arasindaydi 220volt ama yinede karar veremedim sayet bana kifayet edecek bir makine burada belki o fiyatarda bula bilirsem tasimamis olurum diye dusumdum ARGON kaynagi dediginiz burda otomobil kaportacilarinda gordugumuz ki icine karpit falan koyuyorlar o mudur? karpit yerine siz sanirim LPG tupunu kullanmami oneriyorsunuz anladigim kadariya sayet o duzenegi kiralarsam ki bunu nerden temin etmem gerekli bu konuda da bilginize ihtiyacim var tekrar tsekkurler gorusme dilegiyle esen kalin..Gencay

gencay bey,
bende temmuz ikinci haftasında ayvalığa geleceğim, varol motel de kalırız genelde, ancak gelmeden de sizi aydınlatmam mümkün. argon bir gaz, helyumdan sonra gelen kimyacılarn soy gaz sınıfına soktuklar cinsden size karpit olarak bahsettikleride bir yan ürün su ile karşılaşınca asetilen gazı ve kireç kaymağına dönüşüyor. oksijen kaynağında aynıcı gaz olarak kullanılıyor.
argon ise habaş, yalız veya boss firmalarınca normal havanın özel cihazlarda sıvılaştırma prosesi içinde kendi has spesifik ısılarında serbest havadan ayrışarak sırasıyla oksijen, azot, argon, helyum, neon vs elde ediliyor, arada karbondioksit de elde ediliyor. ihtiyaca göre 250 bar (kg/cm2) veya 3500psi lik tüplerde servis ediliyor.
sizin fiyat ladıklarınız döğrudur. bu makineler maksimum 1500USD civarında 1000USD nin altında da daha önce bahsettiğim ALNAL veya KILMAK isimli makineleri almanız mümkün, zahmet eder bir ALİAĞA yaparsanız oradaki hırdavatcılarda daha detaylı bilgi almanız ve daha hesaplı bulmanz mümkün olur, alnal Keresteciler Sitesi 30. Yol
No : 23 Sakarya

Tel : 264 2913680 – 81
Fax : 264 2758034 INV 180H modeli hem argon hem normal elktrot kaynağı yapabilir ve
1674 YTL liste fiyatı, peşin 1350YTLartı KDV, kredi kartı kabul ediyorlar almaya karar verirseniz yardımcı olurum.sizde onların web sitesinden bakabilirsiniz. http://www.alnal.com.tr/invertertigkaynakmakineleri.html
ya çok reklam gibi oldu yani burada birisine yardım edeyim derken inşallah sitenin yayın kurallarını ihlal etmamiş oluruz. ayrıca bir izci lideri arkadaşımızda bu tür makineler imal ediyor ve satıyor. ama dediğim gibi ben elimdeki ve kullanımda sorun yaratmayanları sıraladım

Sevgili alonewolf,icten bilgini benimle payastin bundan cok memnun oldum dolayyisiyle cok tesekkurederim madem AYvalika geliceksiniz gorusmekde isterim ayrica Aliaga daki hirdavatcilardan bahsetmisisniz bu benim icin cok mumkun o anlamda Izmire gittigimde gorusmek istiyorum sonra verdiginiz internet sitesi ve telefonlardan yararlanacagim tlf birakayim size firsat bulursaniz arayin ltf beki henuz baslamakta oldugum aracim hakkindada goruserinizi benimle paylasirsiniz simdide gorusmek dilegiyle hosca kal.. 538 577 0516 byee..

gencay bey, telefonunuzu aldım
ben size aliaga daki satıcılarında numaralarını bulayım, bazen biz TOTALOIL e ve TÜPRAŞ a iş yapıyoruz yani mühendislik hizmeti veriyoruz onların taşeronlarının alışveriş yaptığı yerlerden alırsanız daha hesaplı olur .
ayvalık a gelmeden arayıp size haber veririm. babam akçay kadıköyde oturuyor yaz kış, kızkardeşimde göre de bizim izcilerde asos da kamp yaparlar uğrayacağım çok yer var sizede ugrarım inşallah

Tamam sevinirim.. zaten Varol motele geleceksiniz bende seytan sofrasi yolundayim mumkun olabilir diye dusunuyorum gorusmek umuduyla...Aliagadaki imkani bana sundugunuz icin cok tesekkkurederim ayrica.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,734
Kaydolan Son Üyemiz
ersoyburhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR