Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan MAVISU Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 69
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,866
Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Kenan bey, herkesin imkanı göreceli olarak kısıtlı. Ne kadar zengin de olsa kimse parayı sokakta bulmuyor. Şu ana kadar benim imkanlarım çok fazla, hiç acımadan harcarım diyene rastlamadım. Ancak karavan firmaları hakkında ileri geri yazılanlar oluyor. Sanki çok ucuza mal edip astronomik rakamlara satıyorlarmış da bu yüzden herkes kendi karavanını yapma işine girmiş gibi. Aksesuvarların toplam fiyat üzerinde etkisi çok fazla. Orjinal markalı karavan aksesuvarları kullanırsanız, kendiniz yapsanız bile çok da ucuza mal edemezsiniz. Anlatmak istediğim buydu. En fazla, karavan firmasının alacağı işçilik-izolasyon-mobilya gibi işlemlerde yarı yarıya kazancınız olur. Karavan firmasıyla anlaşıp, ben elektrolüx 3 sistem buzdolabı istemiyorum, bunun yerine 600 TL'lik buzdolabı işimi görür derseniz, onlar da yok takmam demiyorlar. Yusuf kardeşimiz çok uygun bir bütçe ile buraya kadar geldi. Hesap dökümünü çıkarmış. İmalatında seitz karavan camları-sineklikleri ve aydınlatmaları, trettford dıştan kasetli wc-banyo setleri, crammer evye-ocak, elektrolüx 3 sistem buzdolabı kullansaydı bu fiyata çıkarabilir miydi varın siz hesaplayın.
 

Etiketler
Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Arkadaşlar amaç lüks karavan yapmak olsa Cem kardeşin dediği gibi çok pahalıya gelirdi ama bizim amacımız o marin ürünlerin muadili olan yerli malzemelerle ekonomik aynı zamanda estetik olan işimizi görecek bir karavan yapmak ,VIP olmasada olur,Umarım herkes istediği karavana kavuşur.
 

Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Ne alirsaniz alin karavan icin ve marin olarak alirsaniz normalin en az 2 kati para verirsiniz.
Marin lavabolarin fiyatlari 350 tl civariydi.
Bende izmir gida carsisinda endustriel mutfak yapan firmaya ufak celik bir lavabo yaptirdim.
50 tl civarina mal oldu.kullandigim celik ise lavaboda kullanilandan daha kaliteli( yemek endeksine uygun )
Cam konusuna gelince karavan camlari yalitim konusunda cok iyi.
Fakat hangimiz kisin karavani kullaniyor.( 110 defender olunca kisin kullaniliyor )
yaz konusuna gelince klima olsa bile kapayi kapatim klimayi kim aciyor.
Malzeme ne icin uretilirse uretilsin onemli olan islevsel ve uygun fiyatli olmasi onemli benim icin.
 

Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

SELAM
Uzun süredir bu gruba üyeyim ve yazılanları takip ediyorum.Ancak teknik konularda çok cahilim ve kendi karavanımı yapma şansım % 0.
25.000 TL ile 2.el beni yolda bırakmayacak;olmazsa olmazları içinde barındıran ve yali yali gezmemi sağlayacak bir camper,karavan edinebilir miyim sizce...Bir kadın olarak imalat yeteneğim olmadığından satın almam gerektiğini düşünüyorum.Bana fikir verir misiniz...
Yoksa bu sevdadan vazmı geçeyim...
Saygılarımla
Asuman
 

Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Asuman Hanım Merhaba;

25.000 TL kaynağınız var; neden bir kamper sahibi olmayasınız? Aşağıdaki araçları inceleyin:
http://www.sahibinden.com/search.php?b[search]=oto_karavan&c=93089

Burada da beğendiğiniz araçlar olursa arkadaşlara sorun:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47168.720

Burada da forumdan Yusuf arkadaşımızın aracı var:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-karavan-motokaravan-2004-model-ducato-karavan-31205399/detay

Kolay gesin...
Cavid Sezen
 



Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Asuman hanım, uzun zaman olmuş. Sanırım açtığınız eski konuyu bulmakta zorlandınız. :smiley: Eski yanıtlar doyurucu gelmediyse sorulara devam...
 

Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Asuman Hanım neden olmasın tabiki ki ikinci el alabilirsiniz.Ben elimde teknik malzeme olmasına rağmen önce karavancılığı öğrenip ,ihtiyaçlarım şekillenince isteğime uygun camper yaparım diyerek önce ikinci el bir camper aldım.Ve gayet de memnunum.Şu an kullandığım aracı en az dört sene kullanırın diye düşünüyorum.Sabırla inceleyerek istediğinize kavuşacağınıza inanıyorum.
 

Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Cevdet Bey
İlginize çok teşekkür ederim..Yusuf Bey 'in karavanı tam bana göre ama 33.000 tl istermiş benim bütçemi aşar..
Sanırım bu bütçeyle olmayacak bu sevda ..:smiley:
 

Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Selam Cem Bey
O zaman bütçemi yazmadığımdan herkes benle alaylı konuştu..Ben de biliyorum parayı bastırınca iyi bir karavan sahibi olunacağını.O yüzden tekrar denemek istedim .
 

Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Bu gün için 2004-2005 bir 12m3 ducatonun alış fiyatı 15-17.000 TL, ki ben yani aldım daha karavana çivi bile çakmadan resmi işlemler ve ilk bakım masraflarına 2200 TL masraf ettim, iyice bir camper yapmak için aracın içine 10-12.000 TL dökmeden bitiremezsiniz, araç toplamda en az 28-30.000 TL'den aşağıya malolamaz, tabiki bu fiyat herşeyi kendi elleriniz ve becerilerinizle yaparak, hiç bir işcilik parası ödemeksizin maliyet olabilir, uzun lafın kısası 35.000 TL'nin altına 2004-2005 12m3 bir ducato-jumper-boxer panelvandan yapılmış camper alamazsınız..
 



Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Sayın MAVİSU,aramıza hoşgeldiniz.Ben arkadaşlardan hiçbirinin,soracağınız ya da sözedeceğiniz konuda sizinle''alaylı'' konuşacağını sanmıyorum. Karavan sahibi olma düşüncenizi arkadaşlarla paylaştığınızda, doğal olarak koşullarınızı da ortaya koydunuz.İstediğiniz şeyleri de anlattığınızda,elinizdeki miktarla birşeyler yapıp yapamayacağınız konusunda fikirler söylendi.

Görüyorsunuz,dostlarımız kendileri birşeyler yapmaya çalışıyorlar, ama herkes bir ''karavanı'' kendi yapabilecek kadar becerikli olmayabilir.Günün birinde siz de isteklerinizi tam olmasa da karşılayacak bir araç bulursunuz.

İzmir'den selamlar sevgiler.
 

Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

MAVISU' Alıntı:
Cevdet Bey İlginize çok teşekkür ederim..Yusuf Bey 'in karavanı tam bana göre ama 33.000 tl istermiş benim bütçemi aşar..Sanırım bu bütçeyle olmayacak bu sevda ..:smiley:

Asuman hanım merhaba öncelikle aramıza hoş geldiniz sizin karavan düşünceniz nasıl birşey,içinde neler olsun istiyorsunuz ve araç nasıl olsun mesela beni araba gibi yeni model tam donanımlı yolda bırakmayan bastınızmı gaza giden yaşam alanı yeni az kullanılmış ve birinci sınıf marin kontradan yapılmış ve tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak donanıa sahip sağlam bir araç için biraz şartları zorlamanız lazım,
ama ben eski model bir arabada olsa olur arada bir sorun çıkarsada olur uğraşırım masraf ederim,yaşam alanı yıllardır kullanıla kullanıla artık yenilikler isteyen ben hallederim dediğniz bir araçmı lazım inanın eski ile uğraşmak zordur tamam ucuza alırsınız ama daha fazlasını masraf edersiniz çektiğiniz çile yanınıza kar kalır.
Elimde şu an uğraşılmışı var ;D ve gerçekten hiç eksiği yok arabanın yaşam alanında toplam 20 gün yatıldı bu forumda kanıtları var,aracın kendi donanımı tamamıyle elden geçti sadece yeni oldu sağ aks körüğü yırtıldı ve aks kafası ses yapıyor cumartesi gittim servis yoğundu hafta içi gel dediler bu hafta fırsatım olursa gidip o eksiklerinide yaptıracağım ve ter temiz binmeye ve gezmeye hazır bir araç olacak tek kuruş masraf yapmadan benim aracı alacak arkadaş sigortası en düşük araçlardan birine sahip olacak artı bir özellik,eğer niyetiniz varsa arayın konuşalım benim mutlaka bir pazarlık payım var belki işinize gelir ;) ben isterimki forumdan arkadaşların biri alsın bu aracı ve sürekli takip edebileyim çünkü o arabayı ne zorluklarla ve ne heyecanla yaptığımı ne emek ettiğimi buradaki arkadaşlar biliyor..
 

Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Asuman hanım,

Karavanda kaç kişi olacak...
Eğer sadece siz yaşayacaksanız o bütçeye tek kişiye uygun motokaravan bulabilirsiniz...
Yok 3-4 kişi söz konusuysa, arkadaşların söylediği gibi elinizdeki rakamı artırmanız en gerçekçi hamle olacaktır...
 

Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Asuman hanım, alaycı yaklaşım asla söz konusu olamaz. Parayı bastığımızda en iyisini alabileceğimizi hepimiz biliyoruz ve hepimiz kısıtlı bütçelerle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Belki bununla ilgili isyan durumları vardır eski mesajlarda ve yanlış anlaşılmıştır. ;)

25.000 TL. bütçe ile firmalara karavan ya da kamper yaptıramazsınız. Yaparım diyen de aleni olarak sizi kazıklamak niyetindedir, bilmiş olun...

Ancak bu bütçe ile 2. el bir karavan alınabilir. Siz yeter ki nasıl bir şey istediğinizi belirleyin. Benim aracım gibi bir şey ilginizi çekiyorsa bu fiyatlara bulunabilir. Daha eski modellere razıysanız daha büyükleri de bulunur. Hatta eski ve küçük olanlarına razıysanız yarı fiyatına bile bulunur.
 

Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Arkadaşlar uzunca bir telefon konuşmasının ardından benim karavanı Asuman hanım aldı telefonda karşılıklı sözleştik prensipde anlaştık ay başı İstanbul'a gelip aracı teslim alacaklar şimdiden hayırlı uğurlu olsun kendisine,güle güle güzel günlerde kullansın,Asuman hanımın karavan sevdası ve heyecanı beni pes ettirdi ;D evet dedim hayrını görür inşallah.
 



Ynt: Karavanımı Kendim İmal Etmek Yerine Satın Alsam Olmaz mı?

Alana da satana da hayırlı olsun, satana huzurlu bir ev, alana da kazasız sorunsuz geziler dilerim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Mesajlar
1,527,257
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst