Karavanla Gökçeada Turu (1-10 Temmuz 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Yusuf.. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 221
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,081
Ynt: Karavanla Gökçeada Turu (1-10 Temmuz 2009)

Gökçeada'da Yusuf Bey'in kaldığı Uğurlu köyündeki denizini ben de çok sevmiştim. Karavan konaklaması için Aydıncık -güneyi alternatif olabilir. Orada bulunan tesislerin duş, wc , elektrik gibi olanaklarından faydalanabilinir.
Bozcaada daha küçük, daha kalabalık, daha hareketli, denizi daha soğuk bir yer. Soğuk berrak deniz isteyenler için bire bir . Küçük çocuklu aileler için ise Gökçeada sahillerinin öneririm.

Etiketler

Yusuf,

İyi bir tatil yapmışsın.Daha nicelerine...

Gökçeada hakkında ben de yazmadan geçemiyeceğim.

5-6 sene önce ilk defa gittim. Feribotun adaya yanaşmasıyla hayal kırıklığım başladı. Ada denince aklıma limanı, kalesi ve etrafındaki yerleşim merkezi gelir. Sahil boyunca restaurantlar, cafeler, otel ve pansiyonlar olur. Akşamları sahilde birkaç tur atar sonra bir yerlerde oturur bir şeyler içer,dostlarla muhabbet eder, gelen geçene bakarsın.
Nerdeee. Limanda 2 iskele, bir bakanlığa ait ruhsuz binalar. Araçlarla birlikte bende aynı yöne doğru ilerledim. 1-2 km sonra adanın içindeki merkezine geldik. İçimde yine bir umut var ki sordum:
-Sahil nerede ?
Adam "burası ada heryer sahil"dedi.
-Yahu, restaurantlar,cafeler, oteller nerede ?
-Şuradan devam et 1-1,5 km sonra dedi. Tarif üzerine yeri buldum ve orası da kötü biryerdi.

Baktım buralarda hayır yok köyleri gezeyim, bir ada turu yapayım dedim. Köylerinde sahilde olmadığını söylememe luzum yok. Buradakiler adada anakara hayatı yaşamışlar,tarımla uğraşmışlar.Bunda şaşılacak birşey yok ama ben bunu beklemiyordum.
Her zaman eski bir taş Rum evi almak hayalimdi. Bari uygun bir ev bulurum diye bakınırken seninde fotoğrafladığın ,karşılıklı iki ülkeye sürülen zavallı insanların terkedilmiş evlerinin verdiği hüzün hayal kırıklığımı daha da arttırdı.
Adayı sahilden dolaşarak yine merkeze döndüm.Tuzgölü civarından başka hiçbir tesis,camping falan yoktu. O zaman bir de havaalanı inşaatı dolayısıyla yollardaki hafriyat kamyonları ve onların çıkardığı toz bilmemnereme kadar kaçtı. İlk motorla geri döndüm. Birdaha da gideceğimi zannetmiyorum.

Yusuf kusura bakma. Gökçeada benim büyük bir hayal kırıklığım olduğu için yazdım. Hepimizin zevk ve beğenileri farklı. Benim gözümden de böyle.

Sevgiler

Ahmet

Ahmet Bey,

Okuduklarımdan sizin için Bozcaada'nın daha uygun olduğu anlaşılıyor...

Cavid Sezen

Son halini bilmiyorum ama genel beklentilerimi karşılaması açısında evet.

Ben ilk 1972 yılında gitmiştim Bozcaada'ya. Yasak bölgeydi yabancılar giremezdi. Ulaşım motorlarla sağlanıyordu ve araç yoktu. Sulubahçeden, ayazmadan denize girerdik. Adanın eşekleri bizim araçlarımızdı. Biner sahile gider,dönüşte orada bulduğumuz başka birinin eşeğiyle geri dönerdik. Üzüm bağları sanki bizimdi.Sahipleri göz hakkıdır,istediğiniz kadar yiyin derdi. Kimse evinin kapısını kilitlemezdi. Eskli taş Rum evlerine hayranlığım o zamandandır. Babam ön tarafı fıstıkçamları, arkası çeşitli meyve ağaçlarının içinde, kuyusundan eşeklerin dönerek su çektiği,30-40 kütüklük bağı olan, bahçesi kayrak taşlarıyla döşeli harika bir taşevi almadı diye kardeşimle ben uzun bir süre babamıza surat asmıştık. Çünkü fiyatı neredeyse sudan ucuzdu. Uzak gelemeyiz demiş, konuyu kapatmıştı.
Neyse uzatmayayım. Nerede o eski günler Cavid bey....

Ahmet Bey, konu Gökçeada'dan sapıyor ama...

Eşim 66-67'lerde gitmiş, ben ise ilk kez 90'lı yılların başında gittim. Çok beğendiğimi söylemeliyim. En çok, bakımsız kalmış üzüm bağlarına üzülmüştüm. (Neyse, burjuvazimizin bağcılık ve şarapçılığa merakı, durumu biraz kurtardı ama o yıllarda durum pek parlak değildi.)

Daha sonraki gidişlerimde, adanın gittikçe popüler olması sonucu ilk gidişimdeki doğallığı arar oldum. "İstanbulun" ilgisi artınca, bayağı bir pahalı oldu herşey. Ama hala çok güzel...

Cavid Sezen

Gökçeada'da Ahmet Bey'in söylediği Tuz gölü civarındaki tesisler benim de söylediğim Aydıncık -güney tarafındakiler. Bunlardan biri de şen kamping.
http://www.gokceadarehberim.com/nm-Şen_Camping-cp-167
Deniz güzel. Duş imkanı var. Tuvalet : :mad: Elektrik alınabilir.
Cavid Bey, Istanbullular demiş ama ben gittiğimde Bulgar istilası vardı. Genelde sörf yapmaya geliyorlar. Adamları görünce kıskançlık duymadım değil.
(Biz garip Türk vatandaşı sınırı geçmeye kalksak hadi vize sorununu çözdük diyelim, yok yeşil kart, yok uluslararası ehliyet en az 500 papel harcamak gerekiyor. Uluslararası ehliyet vs veren turing klubu kimden torpilli bilemiyorum)

yusuf kardeşim seni kutluyorum bened oraya senin gitiğin gibi gıtmeye hazırlanıyorum bu ayın sonunda inş allah karavanımın bıraz eksikleri vardı onları tamamladım rakaya bır motor koydum çünkü karavancı arkadaşlar hep aynı şeyı söyledıler motor şart diye bende gezgıncilere inandım ved motor koydum..benim rotam belli.caankkaleden cıkıp ege ak deniz turu en son hatay vede mardin olacak gibi tabiki buralar gıtmedende siz değerli arkaadşlarımın görüşünü vede bilgileri alaark gıdecem dönüş iç anadolu olacak varış tabiki erdek olacak yusuf kardeşim sana daha ilerideki gezilerinde başarılar dılıyorum aişlen vede resimleri harkaydı saygılar

yen? karavan.jpg

58ayhan' Alıntı:
yusuf kardeşim seni kutluyorum bened oraya senin gitiğin gibi gıtmeye hazırlanıyorum bu ayın sonunda inş allah karavanımın bıraz eksikleri vardı onları tamamladım rakaya bır motor koydum çünkü karavancı arkadaşlar hep aynı şeyı söyledıler motor şart diye bende gezgıncilere inandım ved motor koydum..benim rotam belli.caankkaleden cıkıp ege ak deniz turu en son hatay vede mardin olacak gibi tabiki buralar gıtmedende siz değerli arkaadşlarımın görüşünü vede bilgileri alaark gıdecem dönüş iç anadolu olacak varış tabiki erdek olacak yusuf kardeşim sana daha ilerideki gezilerinde başarılar dılıyorum aişlen vede resimleri harkaydı saygılar

Sayın 58ayhan ilginiz için teşekkürler aramıza hoş geldiniz, motor gerçekten işe yarıyor,forum içerisinde gideceğiniz rotalar ilgili çokca yazılar var oralardan faydalanabilirsiniz.

Yolculuğunuz güzel geçmesi dileğiyle kalın sağlıcakla.

sayın(yaybek) yusuf aybek selamlar gezinizin güzel geçmesine çok sevindim kutlarım.çanakkale' ye geçemediniz buluşamadık üzüldüm.ileri bir tarihte inşallah görüşmek dileği ile sağlık ve esenlikler dilerim saygılarımla kemal orhun

Gökçeada'ya 2006 temmuzunda gitmiştim. Ertesi sene ise Bozcadaya gitmiştim.

Geçen Perşembe günü ise yeni bir Gökçeada gezisinden yeni döndüm. Yine kısa bir geziydi. Önce Astronomi gurubumuzla Saroz'a gittik oradan kıyı yollarını izleyerek Geliboluya geçtik ve oradan da Gökçeada'ya. Güzel keyifli bir gezi oldu her gece bir başka sahilde konakladım yani 4 ayrı sahil. Fotoğrafları toparlayınca bir yazı da yazarım. :smiley:

kemal orhun' Alıntı:
sayın(yaybek) yusuf aybek selamlar gezinizin güzel geçmesine çok sevindim kutlarım.çanakkale' ye geçemediniz buluşamadık üzüldüm.ileri bir tarihte inşallah görüşmek dileği ile sağlık ve esenlikler dilerim saygılarımla kemal orhun

Kemal bey ilginiz için teşekkürler,hesapta Çanakkale'ye geçmek oradanda Bursa ve çevresini gezip İstanbula dönmek vardı fakat yapmam gereken işler nedeni ile İstanbula dönmem gerekti,bakalım belki yaz bitmeden belki Bursa taraflarına bir yolculuk yaparız işler çok sıkılaştı çalışan için gezmek çok kolay olmuyor,birgün kısmetse bir yerde görüşmek dileği ile kalın sağlıcakla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri