Katalitik konvertör mü? yoksa küçük bir susturucu mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan rumelian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,972
Ynt: Katalitik konvertör mü? yoksa küçük bir susturucu mu?

'97 ford explorer V6 sahibiyim. Aracımı 3 hafta kadar önce aldım. Aracımı ilk aldığımda (ilk 15 gün) 0,36 krş yakıyordum, son bir hafta içinde 0,42 ve nihayet 0.50krş yakmaya başladım. Aldığımdan beri 3900km yol yaptım. ilk aldığımda araç 5000 devire kadar çıkarken şuan 3000'i geçmiyor ve tam gazla kalkarken veya sollamaya çıkaraken gaza sonuna kadar bastığımda pof diye bir ses duyuyorum, araça silkeleniyor fakat sonrasında gazı alıyor.

Bu sorun katalitik konvertörden olabilir mi? Yoksa ateşleme sistemine mi bakmalıyım?

Etiketler

Katalitiği iptal ettirecekseniz mutlaka yerine dış görünüş itibari ile ona benzer birşey taktırın çünkü TUV aslında aracın çevreye bi zararı olup olmadığına bakmıyor, oksijen sensörü varsa katalitik te olmalı mantığı ile hareket ediyorlar,araç lpg'li bile olsa katalitik yoksa testi geçemeyebilirsiniz, siz lpg'nin çevreye bir zararı yok diye derdinizi anlatmaya çalışırken yanınızda 10 numara yağ yakan kamyon mevzuat gereği testi geçer. Ayrıca aracınız bugün bir TUV istasyonunda testi belki geçebilir 2 sene sonra bir başkasına takılır. Adamlar tutarsız biraz.

sharkhunter' Alıntı:
'97 ford explorer V6 sahibiyim. Aracımı 3 hafta kadar önce aldım. Aracımı ilk aldığımda (ilk 15 gün) 0,36 krş yakıyordum, son bir hafta içinde 0,42 ve nihayet 0.50krş yakmaya başladım. Aldığımdan beri 3900km yol yaptım. ilk aldığımda araç 5000 devire kadar çıkarken şuan 3000'i geçmiyor ve tam gazla kalkarken veya sollamaya çıkaraken gaza sonuna kadar bastığımda pof diye bir ses duyuyorum, araça silkeleniyor fakat sonrasında gazı alıyor.

Bu sorun katalitik konvertörden olabilir mi? Yoksa ateşleme sistemine mi bakmalıyım?

bence ateşleme ......gazda mı benzinde mi yapıyor? yoksa her ikisindedemi?

çağlar' Alıntı:
bence ateşleme ......gazda mı benzinde mi yapıyor? yoksa her ikisindedemi?

Bu gün aynı şeyi düşünüp test ettim, benzinde yapmadı. Bu durumda LPG sistemine baktırmak lazım sanırım ancak forumlarda LPG ayarı sonrası aracının çekişinin daha kötü olduğundan şikayet eden o kadar çok insan var ki, kime baktıracağımı bilmiyorum. Arabada Atiker marka sıralı sistem var, tavsiye edebileceğiniz işinin ehli Atiker servisi var mı?

Benimde bir sorunum var büyük ihtimal katalitik konvertör

Araç ısındımı egzoz sesi değişiyor ve yüksek devirlere çıkamıyorum.
6500 devir yaptığım zaman egzozdan parça atıyor ve araba ondan sonra rahatlıyor gibi.
katalitik konvertörün olduğu yer çok ısınıyor.
Bir kaç ay öncede egzoz manifoltu çatlaktı onu değiştirdim.

Benim sorunlarımda katalitik konvertör denen parçann dolmasından sebepmidir.

6500 devir yaptığım zaman egzozdan parça atıyor ve araba ondan sonra rahatlıyor gibi.

O kadar yüksek devir yapmasanız iyi olur belli bir noktadan sonra silindirleri saran yağ gömleği yırtılıyor. Tabi 8000 devir yapılan f1 yarışlarıyla aynı kalınlıkta yağ kullanıyorsanız o ayrı ;)

olasiliksiz' Alıntı:
O kadar yüksek devir yapmasanız iyi olur belli bir noktadan sonra silindirleri saran yağ gömleği yırtılıyor. Tabi 8000 devir yapılan f1 yarışlarıyla aynı kalınlıkta yağ kullanıyorsanız o ayrı ;)
Devamlı o devirde tutmuyorumki bir anlık boşta iken çıkıyorum. 6500 de kesiciye giriyor.
8000 devir yapan çok araç gördüm.

bende libertyde bi tarafta katalitik boşaltılmış

diğer taraf henüz bakmadım ama ellenmemişse bile içi boşalmıştır tahminimce.

2 katın yerine susturucu takmayı düşünüyorum.

konu ile ilgili bişey yapan varmı. katalitik yerine ufak susturucu koyan oldumu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,085
Kayıtlı Üye Sayımız
166,827
Kaydolan Son Üyemiz
alwaysrentacar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR