Kavaklı'da Cherokee'nin Çırpınışı Off-Road Gezisi (15 Şubat 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkann Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 82
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,494

serkann

Zirve
Yer
İstanbul/beylikdüzü
pazar sabahı 3 araç evimizin arka bahçesi tabir edilen kavaklı sahilde biraz araçları terletmek istedik..sabah saat 8 civarı ( ne işimiz varsa o saatte)buluşup parkurumuza geçtik.cherokee,d-max,cj-5 den oluşan minik konvoyumuz..

Etiketler
Ynt: Kavaklı'da Cherokee'nin Çırpınışı Off-Road Gezisi (15 Şubat 2009)

parkura giriş çok zevkli.her seferinde daha zorlu noktlardan inişi tercih ediyoruz..
http://s546.photobucket.com/albums/hh405/remixserkan/?action=view&current=SL270040.flv

cj-5 yeni bakımdan çıkmıştı herşeyi sıfırdan yapılmıştı amaç birazda test etmekti..d-max sın lastik ihtiyacı olduğu aşikardı...

cherokeemin sadece çeki demirine ihtiyacı vardı..takıp geleceğim dememe rağmen arkadaşların boşver sonra takarsın ısrarlarına dayanamyıp kendimizi attık parkura..

normal bir şekilde geçtiğim çukuru tekrar geçip doldurmak istedim..ama yaptığım hata geri geri geçmek oldu..rampanın beni çukura atmasıyla kaçınılmaz son..yakıt teposu toprağa turunca canavar askıda kaldı ve sağ taraf su içinde kaldı..

uzun uğraşlar cj-5 ile çekme çalışmaları fayda vermedi..aracın eğik duruşu yakıtın diğer tarafa toplanmasına sebep olunca aracı arkadaşın stop etmesi sonucunda tekrar çalışmadı...istasyon ve traktörcü yolu göründü..

SL270047.jpg

SL270048.jpg

çeki demirimim olmayışı işi iyice zorlaştırıyodu..traktörün gelmesiyle biraz rahatlamıştık..ama traktör çok güçlü bir makina olduğu için ve traktörcünün kulaklarının fazla işitmiyor oluşu beni endişeklendiriyordu tamponum önümden koşar adım gidecek diye bekliyordum..:smiley:

ve cherokeem kurtulmuştu..ama iki adet strep 4 tonluk strep kopmuştu..kalite farkı göstermişti..traktör önü havaya kalkar dereceseinde zorladığı halde cherokeenin tanponu yerindeydi..hiç bir yerinde birşey yoktu...traktörün hidroliği ile batan kısımı kaldırdık havaya ve aynı anda çekti..başka şansımızda kalmamıştı...

aynı yerden d-max da geçecekti geçmek zorundaydı başka çıkış yoktu..ve çukuru doldurmaya başladık...doldurma çalışmalarında yorgunluğun verdiği dikkatsizlik ile cherokeemin çıktığı yere ben girdiğim..:smiley:

SL270058.jpg

günün sonunda 2 saatlik kurtarma oporasyonu ve yıkamacı..
çıkarılan ders araçta en önemli şeyin çeki kanca ve sonrada vinç olduğu..:smiley:

emeği geçen özgür,mehmet,emre ve muhlis beye teşekkürler ederim..çok şükür kazasız belesız bir gün daha geçirdik..:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,634
Kayıtlı Üye Sayımız
166,927
Kaydolan Son Üyemiz
AliUmut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR