Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedec 309 Camper - (uydurukcu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uydurukcu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,936

uydurukcu

Yeni Üye
Merhaba,
Ben Ankara'da Mercedes 309 içine karavan yapmaya girişmiş biriyim. İlişikte tasarladığım kaba yerleşim görülebilir. Öncelikle geniş bir yaşam alanı yapmayı düşündüğüm için oturma ve yatma yerlerini geniş tuttum. Dolap kapaklarını iki işlevli olarak ölçülendireceğim. (Açıldığında koridoru kapatacak kapandığında dolapları kapatacak)

Yan camlar ile arka kapıyı kapatmayı düşünüyorum. Böylelikle ısı kaybı ile buğulanma olabildiğince azalacak. İki yandan ön iki camı birleştirip manzara açısından kesintisiz bir görüş elde etmeyi düşündüm. Bunları da havalı cam yapmayı düşünüyorum. (Buğulanmasın diye)

Şimdiden bana kolay gelsin. Öğütlerinizi, önerilerinizi beklerim.
Yardım gerektiği konularda siz yoldaşlara (vandaş ya da karadaş mı demeliydim yoksa) danışacağımı bildirir, şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

Yiğit

vandaş: (kara) vandaş
karadaş: kara(van)daş

mercedes309_sag.jpg

mercedes309_ust_kapılar_kucuk.jpg

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedec 309 Camper - (uydurukcu)

Yiğit bey aramıza hoş geldiniz projeniz buradan güzel görünüyor ama o araçları yakından tanımadığım için tam olarak kafamda canlandıramadım size kolay gelsin diyorum marın hedefinize en kısa zamanda ulaşırsınız.

Yiğit Bey, hoşgeldiniz; kolay gelsin... Yaz mevsiminde olmamız nedeniyle, ilgi az olabilir.

Kendinizi tanıtabilirseniz, memnun oluruz: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41777.580

Cavid Sezen

Size, öncelikli kolay gelsin diyorum. Ancak, karavanın yaşam alanına biniş yerini sanırım eskizinizde ben göremedim. Sadece ön kapıları kullanmak ergonomi acısından sıkıntılar doğurabilecek diye düşünüyorum. Tabiki benimki sadece farklı bir bakiş..

Yiğit bey hoşgeldiniz aramıza. Sevindim bir arkadaş daha karavan imalatına başlıyor diye, bir daha sevindim bu arkadaş Ankarada. Kolay gelsin ne diyeyim, Allah kolaylıklar versin.
Kolay bir işe soyunmuyorsunuz ama bir o kadarda zevkli ve sürükleyici. Ben başlayalı 1 ay olacak nerede ise. ( http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=57619.new#new )
Ümit

Arka kapıyı kapatmayarak, yatak altında depo olarak kullanabileceğiniz bir alan kazanabilirsiniz. Ayrıca çamaşır makinası fikri de ilginç geldi, ne tür bir makina olacak acaba? Kolaylıklar diliyorum.

Yiğit Bey,
Hoşgeldiniz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Yiğit bey hoşgeldiniz,
çalışmalarınızda başarılar dilerim :smiley:

GezenGen' Alıntı:
Arka kapıyı kapatmayarak, yatak altında depo olarak kullanabileceğiniz bir alan kazanabilirsiniz. Ayrıca çamaşır makinası fikri de ilginç geldi, ne tür bir makina olacak acaba? Kolaylıklar diliyorum.

Evet sevgili GezenGen,

Arka kapının basamakları yerine arkaya kadar alt dolap yaptırıyorum. Ayrıca arka cam altından kapının yarısını örtecek biçimde (120 cm' lik) genişçe bir yatak yapıyorum. Altı dolap olacak. Eski bagaj yeri yine arka kapağından açılıp kapanarak kaba araç gereçleri koymayı tasarladığım genişçe bir bagaj olacak. Klima, jeneratör, su deposu, tüp (ya da lpg tankı), hidrofor motoru... gibi derli toplu bir bölüm tasarlıyorum.

Çamaşır makinesi dediğim nesne, Arçelik'in ithal ettiği ancak sonradan getirmeyi bıraktığı 90 lı yıllardan kalma üstten yüklemeli ikinci el bir makinedir. Tam otomatiktir, durumu oldukça iyi, yeni gibidir. Çalışması ısıtması, sıkması denendi. 3.5 kg lık bir kazanı var. Üst kapak açılarak yükleme yapılıyor.
Genişilik: 40 cm
Yükseklik: 90 cm (tekerleri ile)
Derinlik : 60cm

Ben bu karavanda ağır makineleri (klima, çamaşır makinesi, buzdolabı...) 220 volt ile çalışacak biçimde hazırlayacağım. Biliyorum ki yaşam aküsü ile, invertör ile bu tür yüksek tüketimli aygıtlar çalışamazlar, ya da uzun soluklu çalıştırılamazlar. Klima, çamaşır makinesi gibi aygıtlar ancak çok zorda kalınırsa jeneratör ile çalıştırılabilir, ancak aşırı ses üretmesinin yanında bu yöntem ekonomik de olmaz.
Bunun dışında kalan hidrofor, aydınlatma, müzik, televizyon, bilgisayar gibi aygıtlar aküler ile çalışabilir durumda tesisatlanacak. Su ısıtma için şofben kullanacağım. Kışın Ankara' da karavan kampına çekmeyi düşünüyorum, yazları ise uzunlu kısalı karavan kamplarında konaklamayı tasarlıyorum. Şimdilik düşündüklerim bunlardır. Yaşadıkça göreceklerim başka başka olacaktır.
Gezenin bildiği gibi bunu da gezen-öğrenir.
Öğütlerinizi seve seve dinlerim.

Şimdiden tüm üyelerin güler yüzene, ilgisine çok teşekkür ederim.

Cevaplar için teşekkürler, ben de bahsettiğiniz tarzda birşey demiştim ;)

Çamaşır makinasını uzun süreli kamplarda kolaylık olması açısından düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. Ancak bu cihazın santrifüj devrine bağlı olarak da araç sarsılabilir diye düşünüyorum. Bunun yerine daha düşük hacimli, işe yarar portatif ürünler var, bunlardan düşünür müsünüz bilemiyorum.

http://www.hepsiburada.com/liste/mini-camasircamasir-kurutma-makineleri/department.aspx?CategoryId=235989

Kaliteli olanları faydalı olabiliyor.

merhaba yiğit bey,ankarada bizler gibi kendi karavanını imal eden dostların çogalması sevindirici. çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
semih 05325569262

Kendi karavanını yapmayı planlayan bir "meraklı" olarak çalışmalarınızı yakından takip etmeyi düşünüyorum. Çalışmalarınızda şimdiden başarılar. Bu arada 309 hakkında biraz bilgi almak mümkün mü?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,734
Kaydolan Son Üyemiz
ersoyburhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR