Kesin Karar Verilmiştir: 1996 ZJ 5.2 V8 Şimdi Sıra Detaylarda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,245

alsedo

Kamp I
Yer
İstanbul
Herkese merhabalar,

Bu siteden okuduklarım ve öğrendiklerim sayesinde kararımı vermiş bulunmaktayım.İlk off-road işine heveslendiğimde daha ucuz ve pratik olan lada niva veya vitara düşünmüştüm.Tabi bu düşüncemin altında evin maliye bakanı ve aynı zamanda eşim olan Seyhan hanımı'da ürkütmemek vardı. ;)Ancak bu sitede okuduklarımdan çıkardığım sonuca göre 96 model ZJ 5.2 V8'de karar kıldım.Bu kararı vermemdeki sebepleri buraya yazmaya gerek duymuyorum.Bence başka bir konu olarak yazmak daha mantıklı.Böylece benim gibi bu işe yeni başlayacaklar içinde fikir vermiş olur diye düşünüyorum.

Tabi bu işe yeni başlayan bendeniz hemen kocaman bir araçla dağlarda ne yapar diye düşünmüyor değilim ama olsun olmuşken tam olsun dedim.Olaya EN İYİSİ ile başlayacağım. ;D

Şimdi gelelim asıl konumuza..

Bu başlığın ZJ'lerin off-road modifiyesi hakkında detaylı bir kaynak olması dileğiyle...

Ben yine bu siteden hatim ettiğim ama bazıları konusunda kafamda soru işareti olan konular hakkında sizlerden en son ve net cevaplar konusunda yardım bekliyorum..Benim burada soracağım konulardan aynı zamanda aracıma yaptırmayı planladıklarım da ortaya çıkacak.

1-Aracı aldığımda ilk işim standart bakımlar olacak. ---İstanbul'da ikamet ediyorum.ZJ konusunda bu siteden üstatların önerebileceği kişi ya da firmaları yazarsanız sevinirim---

2-Aracı yükseltmek.Şimdi 3,5 inç yükseltirsek orjinal kit ile bir sorun yok diye biliyorum.Ama ben dediğim gibi yapmışken tam yapmak istiyorum.4,5 inç Rough Country kit ile yükseltme yapacağım.Bu kitin fiyatını biliyorum.Kit in kalitesi de buradan okuduğum kadarıyla gayet iyi.Buraya kadar sıkıntı yok.Ancak 4,5 inç yükseltme yaptıktan sonra araçta kit ile gelen ekipmanlar dışında extra bir değişiklik (şanzımanın aşağı alınması vb gibi)gerekecek mi?Yoksa herşey kitin içinde mevcutmu?Eğer yapılacaksa bu işlemleri nerede ve ne kadar maliyetle yaptırabilirim.

3-Bu yükseltme işleminden sonra 33 lastik takabilirim diye biliyorum.Procomp jantlar alınacak.Burada atladığım bir nokta varsa belirtirseniz sevinirim.Bu lastik ebatları ile çamurluklar kesilecek ve dodik takılacak değil mi?Ayrıca bu araç genelde arazi ve çamurda kullanılacak.Hangi lastik (marka olarak değil desen olarak) tercih edilecek.

4-Ön ve arka çelik tamponlar takılacak.Bu tamponları önceleri ARB düşünüyordum.Tabi tamponların her ikiside vinç yuvalı olacak. ;DAncak siteden öğrendiğim kadarıyla ülkemizde de bu işi gayet iyi yapan ustalarımız var.Tamponları burada yaptırmanın kötü bir yanı varmıdır?Eğer yoksa bu konuda uzmanlaşmış kişiler ve maliyetler hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.

5-Vinç konusu zaten malum.Çin malı olmayan bir marka seçilecek ve 2 adet alınacak.Aracın full dolu ağırlığının iki katı kapasitede olmasına dikkat edilecek.Bu montajın maliyeti ve ustaları hakkında yardım edebilirseniz sevinirim.

6-Tavan sepetini zaten burada yaptıracağım.Yaptıran arkadaşlardan maliyet ve usta konusunda yardım alabilirsem sevinirim.

7-Arkaya diff-lock takılacak.Ama bu hangi tip olmalı?(havalı,elektrikli vs.) ???

8-Rock Slider yapılacak.Burada imal edilebilir diye düşünüyorum.Montajı konusunda dikkat edilecek noktalar varmı?Sonuçta sık sık bir yerlere vuracak bu noktalar.. ;D

9-Dal kesiciler takılacak.

10-Telsiz takılacak.Bu konuda iyi markalardan birisi seçilecek ve alınacak.Bu konuda nelere dikkat etmeliyim.

11-Büyük boy bir buzdolabı alınacak burada bir sıkıntı yok.Ancak konaklamalı gezilerde bu tip cihazların(buzdolabı,aydınlatma vs.) devamlı çalışması için gereken enerjiyi 2.akü'de olsa takviyeye gerek olabilir diye düşünüyorum.Onun için tavana, esnek üzerine basılabilen güneş paneli montajı yapılacak.Bu uygulamayı daha önce yapan varsa bu konudaki görüşlerini bekliyorum.

12-Snorkel takılacak.Muhtemelen safari marka olacak.Başka önerileriniz varmıdır?

Şimdilik bu kadar..Biliyorum yukarıda bahsi geçen konuların tamamı sitede değişik yerlerde ve farklı başlıklar altında mevcut.Ben okurken büyük keyif aldım fakat zorlanmadım desem yalan olur.Böyle bir konu açmamdaki sebeplerden biriside ZJ konusunda yapılabilecek hemen hemen tüm off-road modifiyesini tek başlık altında toplamış olacağımı düşündüm.Ama bal tutan parmağını yalar demiş atalarımız. ;D Fırsattan istifade bende sizlerden yeni birşeyler daha öğrenmiş olacağım.

Sonuna kadar okuyup bana bu konularda yardım edecek tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Kesin Karar Verilmiştir: 1996 ZJ 5.2 V8 Şimdi Sıra Detaylarda

şimdiden hayırlı olsun Allah iştahınızı kırmasın ama ben okurken yoruldum herhalde siz bunları yapınca o yorgunlukla bir yıl offroad a katılamazsınız ;D ;D ;D

Selamlar, öncelikle şu yukarıdakilerden gayrı en temizinden bir 96 model bakmaya başlamalısın, bu sürec 1 ay - 3 ayı bulabilir. Eğer acele edersen aldığın fiyatın yarısı kadar da masraf etsen içine sindiremeyebilirsin. Şu yukarıdaki saydıkların tahminen aracın yine yarı fiyatını bulacak, eğer %60 offroad amaçlı kullanmayacak isen konforsuz bir sürüşe hazırlıklı olmanı öneririm, almadan önce aklındaki soruların hepsini sor yardımcı olmaya çalışırız.

iyi bir fikirle başlamışsınız işe....ZJ...

yapacaklarınız güzel...

detaylı sorularınıza detaylı cepları vermekten ziyade...
size en büyük tavsiyem...aracınızı alın, 2'' takozla yükseltin...iyi bir takım MT lastik alın...araziye dalın...ekibinizi seçin yada herhangi bir ekip tarafından seçilin...bu sezonu bu şekilde kapatın...sezon sonunda tecrübe kazanmış, ihtiyaçlarınızı tam olarak detaylandırmış, bu işleri yaptıracaklarınızı tanımış olacak, hata-kazık-zaman-para gibi kayıpları minimize etmiş olacaksınız...

aksi halde uygulayacağınız bu detaylar size pahalıya mal olabilir, gereksiz olabilir, bu iş ten canınız yanabilir...

bu sezon bittikten sonra size modifiye ve dışardan parça getirmek için en az 6-7 ay zaman kalacaktır...

997799' Alıntı:

yapacaklarınız güzel...

size en büyük tavsiyem...aracınızı alın, 2'' takozla yükseltin...iyi bir takım MT lastik alın...araziye dalın...ekibinizi seçin yada herhangi bir ekip tarafından seçilin...bu sezonu bu şekilde kapatın...sezon sonunda tecrübe kazanmış, ihtiyaçlarınızı tam olarak detaylandırmış, bu işleri yaptıracaklarınızı tanımış olacak, hata-kazık-zaman-para gibi kayıpları minimize etmiş olacaksınız...

aksi halde uygulayacağınız bu detaylar size pahalıya mal olabilir, gereksiz olabilir, bu iş ten canınız yanabilir...

bu sezon bittikten sonra size modifiye ve dışardan parça getirmek için en az 6-7 ay zaman kalacaktır...

kesinlikle katılıyorum....herşey bi kerede oldu bitti olmaz her işin ustası farklı yerlerde farklı fiyatlarda...zamanla deneyerek ihtiyaçları tespit ederseniz yavaş yavaş yaparsanız yorulmazsınız maddi manevi...kabaca bu istedikleriniz en az 10.000 tl üstü vardır aşağısı olmaz....acele etmeden fırsatları kollayarak adım adım yapmanız daha hayırlı olacaktır.
öncelikle iyi bir usta derseniz bostancı sanayide jeep garage var ataşehirde vardı bi tanede ismini unuttum.önce aracı bularak başlayın...96 iyi bir tercih bu sene vergiden de bir basamak düşecek zaten.

altan arkadaşım dersine cok iyi çalışmışsın :smiley:)levent denilebileçek en iyi lafları demiş her konnuda olmasa bile belli konularda yardımcı olmaya calışayım sana ..mesela illa arb alma tamponları dediğin gibi cok iyi ustalar var zaten bunu yapan... tavan sepetini kendin yaptır cünki bazı ilaveler oluyo onu hazır modellerde bulamazsın jant lastik konusunu iyi incele sana cünki arazide en cok lazım olaçak şey lastiğin jantındır cünki ayağındaki ayakkabı iyi değilse ne yapsan boş :smiley:)

ama öncelikle birkaç lira fazla ver elinden geldiğince bakımlı araç al emin ol seni bu cok daha fazla harcamandan kurtaracakdır bu

konfor aramıyorum bakım maliyeti düşük olsun ve 2 .ci aracın varsa cj serilerinide düşün cünki onlarda iş makinası gibidir bakımı cok daha ucuzdur ama asla konfor arımayacak ve bir elinde her daim anartar olacak :smiley:)

ama en önemlisi bu offroad doğa hastalığına bir kapılırsan düzelemezsin müzmin hastalık gibidir bunuda bil :smiley:) karar senin genede

mustafa drican' Alıntı:
şimdiden hayırlı olsun Allah iştahınızı kırmasın ama ben okurken yoruldum herhalde siz bunları yapınca o yorgunlukla bir yıl offroad a katılamazsınız ;D ;D ;D

İyi dilekleriniz için teşekkürler..Aslında doğru söylüyorsunuz sanayide çok işim olduğundan iyi bilirim oradaki ustalarla çalışmanın yoruculuğunu.Ama bunlar tatlı yorgunluklar diye düşünüyorum.Onun için aracı alır almaz balıklama dalacağım araziye ;D ;D

darkcity2000' Alıntı:
Selamlar, öncelikle şu yukarıdakilerden gayrı en temizinden bir 96 model bakmaya başlamalısın, bu sürec 1 ay - 3 ayı bulabilir. Eğer acele edersen aldığın fiyatın yarısı kadar da masraf etsen içine sindiremeyebilirsin. Şu yukarıdaki saydıkların tahminen aracın yine yarı fiyatını bulacak, eğer %60 offroad amaçlı kullanmayacak isen konforsuz bir sürüşe hazırlıklı olmanı öneririm, almadan önce aklındaki soruların hepsini sor yardımcı olmaya çalışırız.

Evet kesinlikle haklısınız.Yaklaşık 2 aydır devamlı olarak araştırıyorum.Belki bugüne kadar 11-12 tane araca baktım bunlardan 3 tanesini ustaya gösterdim.Ancak tam olarak içime sineni bulamadım.Şimdi bir araç ile görüşüyorum ancak İzmir'de olduğu için inşallah satılmaz diyerek haftasonunu bekliyorum.Bir aksilik olmazsa gidip göreceğim.Birde yeri gelmişken sorayım;İzmirde yetkili servis Aydın otomotiv gözüküyor.Aracın sahibide ısrarla tüm bakımlarının orada yapıldığını ve oradan sorgulamamı istedi.Ancak malum Türkiye'de yaşıyoruz insanın aklına türlü türlü şey geliyor.Aydın oto güvenilir bir servismidir? Ayrıca İzmir'de aracı gösterebileceğim başka servis veya usta önerisi olan arkadaşlar varsa sevinirim.

Evet aslında bu aracı seçerken büyük etkenlerden birisi konfor özellikleri..Ancak ben arazide konforlu olması yönünü tercih ettim.(Düşünün hava -10 her yer buz.Araçla karlarda debelenmişiniz.Hatta takıldığınız yerlerde kendinizi vinçle kurtarmışsınız.Her yeriniz buz kesmiş.Ama arabaya biniyorsunuz o da ne koltuk sıcacık... :D ;D)Bu araç %80 off-road olarak kullanılacak.%20 lik kısımda seyrekde olsa şehiriçi ve off-road yapmaya gideceğim noktaya kadar olan asfalt kullanım olacak.

997799' Alıntı:

yapacaklarınız güzel...

Levent bey kesinlikle dediklerinize katılıyorum.Benimde ilk düşüncem o yöndeydi.Ama bu sitede yapılanları,garajdaki araçları okudukça şunu anladım.Bu işe heveslenip başlamış ve sıkılmadan aracını satmadan devam eden zj'ci arkadaşların geneli yükseltme kitlerinden çok memnun gibi..Ve daha önce yapmadıkları için pişman olanları okudum.Ama itiraf etmeliyim ki korkmuyorda değilim.Çünkü bu yükseltme işinde(kit in orj.olduğunu düşünerek) en önemli noktanın montajı yapacak usta olduğunu biliyorum.Kaliteli kitler kullanıp bir sürü sorun yaşayanda var ama daha azlar galiba.Bende inşallah sizlerin önerileri ile direk doğru ustayı bulacağım.

Ayrıca mt lastik öneriniz için teşekkürler..Birde dışarıdan parça getirmek için bildiğiniz siteler ve kontaklar varsa paylaşmanızdan memnuniyet duyarım.

mertbirincioglu' Alıntı:
kesinlikle katılıyorum....herşey bi kerede oldu bitti olmaz her işin ustası farklı yerlerde farklı fiyatlarda...zamanla deneyerek ihtiyaçları tespit ederseniz yavaş yavaş yaparsanız yorulmazsınız maddi manevi...kabaca bu istedikleriniz en az 10.000 tl üstü vardır aşağısı olmaz....acele etmeden fırsatları kollayarak adım adım yapmanız daha hayırlı olacaktır.
öncelikle iyi bir usta derseniz bostancı sanayide jeep garage var ataşehirde vardı bi tanede ismini unuttum.önce aracı bularak başlayın...96 iyi bir tercih bu sene vergiden de bir basamak düşecek zaten.

Mert bey fiyat konusunda haklısınız.Benimde bu site ve internet ortamında yaptığım araştırmalarda montaj ücretleri vb gibi konularla dediğiniz rakamları bulacak gibi gözüküyor.Ama dediğiniz gibi zaten hepsini tek seferde yaptırma şansımız yok maalesef.Ama sizler sayesinde doğru kişileri bulup ihtiyacı en iyi karşılayan fiyat-performans açısından en uygun ustaları bulacağıma inanıyorum.Teşekkürler..

unal' Alıntı:
altan arkadaşım dersine cok iyi çalışmışsın :smiley:)levent denilebileçek en iyi lafları demiş her konnuda olmasa bile belli konularda yardımcı olmaya calışayım sana ..mesela illa arb alma tamponları dediğin gibi cok iyi ustalar var zaten bunu yapan... tavan sepetini kendin yaptır cünki bazı ilaveler oluyo onu hazır modellerde bulamazsın jant lastik konusunu iyi incele sana cünki arazide en cok lazım olaçak şey lastiğin jantındır cünki ayağındaki ayakkabı iyi değilse ne yapsan boş :smiley:)

ama öncelikle birkaç lira fazla ver elinden geldiğince bakımlı araç al emin ol seni bu cok daha fazla harcamandan kurtaracakdır bu

konfor aramıyorum bakım maliyeti düşük olsun ve 2 .ci aracın varsa cj serilerinide düşün cünki onlarda iş makinası gibidir bakımı cok daha ucuzdur ama asla konfor arımayacak ve bir elinde her daim anartar olacak :smiley:)

ama en önemlisi bu offroad doğa hastalığına bir kapılırsan düzelemezsin müzmin hastalık gibidir bunuda bil :smiley:) karar senin genede

Ünal bey sizede ilginizden dolayı teşekkürler..Lastik konusunda haklısınız..Zaten off-road konusunda dahada önemli belki ama kullandığım binek aracımda bile uygun olan en iyi lastiği almaya çalışırım.Çünkü yeri geliyor beni ve ailemi 150 ile giderken yere bağlayan tek etken oluyor.Hele ki dağın başında daha da önemlidir.Bakımlı araç konusuna gelince bence bu iş en zoru galiba..Yaklaşık 2 aydır bakınıyorum ama şimdilik bulamadım.Ama galiba bu sefer buldum haftasonuna kadar satılmazsa İzmirden alabilirim aracı.

CJ konusundaki görüşleriniz doğru.Fakat bizim bir binek aracımız var.Bir tanede off-road için düşünüyoruz.Ben nereye hanım oraya olduğundan,büyük bir köpeğimiz olduğundan ve konaklamalı gezileri sevdiğimizden bize biraz daha konforlu,bagaj hacmi büyük ve hanımında kullanabileceği bir araç gerekiyor.Ben tek başıma olsam ve sadece hard off-road yapacak olsam dediğiniz gibi kesinlikle cj alırdım.

Bütün cevap yazan arkadaşlara teşekkürler..

Kucuk bir tavsiye, asla 1 araba icin farkli bir sehire gitmeyin, mutlaka kendiniz kullanip test edin, aslinda bir ilan vardi nahsettiniz tum modifikasyonlatin yapildigi mithis bir arac 96 olmasi lazim sahibinden de sanirsamda 32 civari istiyordu bulirsam linkini gondereyim

darkcity2000' Alıntı:
Kucuk bir tavsiye, asla 1 araba icin farkli bir sehire gitmeyin, mutlaka kendiniz kullanip test edin, aslinda bir ilan vardi nahsettiniz tum modifikasyonlatin yapildigi mithis bir arac 96 olmasi lazim sahibinden de sanirsamda 32 civari istiyordu bulirsam linkini gondereyim

Evet yanılmıyorsam bahsettiğiniz ilanı bende gördüm.Hatta onun gibi bir sürü ilan gördüm.Ancak o araçların üzerindeki emek tartışılmaz ve paha biçilemez ama fiyat olarak biraz fazla istiyorlar gibime geliyor.Belkide yanılıyorumdur.Kendimce basit bir hesap yapmak gerekirse:

Bakımlı bir 96 model zj 18-19.000 civarı.bulunabilecek gibi..Her ne kadar hala bulunamasada.. ;D Bunun üzerine yapılacak yukarıda yazdığım tüm ekipmanları yeni olarak almak kaydıyla bile fiyatları 9-10.000 civarında tutuyor.Hadi beklenmedik extralar içinde 3-4.000 koyalım.Bize geldi 32.000 seviyelerine..Bu şekilde yapılı araçlar 35-40 civarında istiyorlar.Tamam bu işlemleri yaparken çok yorulacağım,isyan edeceğim ama en azından takılan her donanım sıfır olacak.Ayrıca ne nasıl yapıldı,nereye takıldı,elektrik tesisatları nerelerden geçti gibi konuların tamamına hakim olacağım.Bunları bilmek bile bazen hayat kurtarabilir diye düşünüyorum.Ben belkide acemiliğim yüzünden çok yüzeysel düşünüyorum bilemiyorum.Bu yazdıklarımdan çok fazlası tutabilir mi bu işlemler acaba?

bildiğim kadarıyla 96 ve sonrasında genel olarak arka diff dana 44A çıkıyor aliminyum gövdeli ve kilit takılamıyor

ön çalışmayı iyi yapmışsınız bilinçli tüketici sınıfına giriyorsunuz sanırım ;D

bende 4 gün önce 96 aldım .şuan aracı tanımaya çalışıyorum levent sağolsun telefon açıyorum kafama takılan bi durum olunca.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-acil-sahibinden-sigara-icilmemis-cok-temiz-servis-bakimli-lpg-37409034/detay
şu araç geyet temize benziyor .
şimdiden kolay gelsin.

off road donanımlılarada sanırım araç +aksesuar+birde kar payı koyuyorlar bu tür ilanlarda mevcut.

sonuçta modifikasyonda zevk alınacak istediğinizi istediğiniz şekilde yaptıracağınız bir süreç.

Altan Bey
İzmir için yetkili servis olarak Has oto ya gidebilirsiniz. Yada 2. sanayide Engin oto(05323411381) var. Yardımcı olabilirler.
Yapacağınız modifiyeler gerçekten zor ve uzun işler hayırlısı olsun.
Kolay gelsin

6005016' Alıntı:
ön çalışmayı iyi yapmışsınız bilinçli tüketici sınıfına giriyorsunuz sanırım ;D

bende 4 gün önce 96 aldım .şuan aracı tanımaya çalışıyorum levent sağolsun telefon açıyorum kafama takılan bi durum olunca.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-acil-sahibinden-sigara-icilmemis-cok-temiz-servis-bakimli-lpg-37409034/detay
şu araç geyet temize benziyor .
şimdiden kolay gelsin.

off road donanımlılarada sanırım araç +aksesuar+birde kar payı koyuyorlar bu tür ilanlarda mevcut.

sonuçta modifikasyonda zevk alınacak istediğinizi istediğiniz şekilde yaptıracağınız bir süreç.

Merhaba,

Teşekkürler..Evet ön çalışmayı iyi yaptığımı düşünüyorum.Ama daha çok bilinçli olduğumu iddaa etmeyeyim.Çünkü bu konularda sadece okuduklarım kadarını biliyorum.Evet benimde yukarıda haftasonu bakacağım dediğim araç bu.Kısmetse olur inşallah..

bydecan' Alıntı:
Altan Bey
İzmir için yetkili servis olarak Has oto ya gidebilirsiniz. Yada 2. sanayide Engin oto(05323411381) var. Yardımcı olabilirler.
Yapacağınız modifiyeler gerçekten zor ve uzun işler hayırlısı olsun.
Kolay gelsin

Servis ve usta bilgileri için çok teşekkürler..

güzel bir kit için http://www.offroadaksesuar.com/Urun/yukseltme-kiti/59
buraya bi bakın bende 3.5 inch alacağım fiyat çok çok uygun. 4 inch de var ama 0,5 inch için bu kadar fark vermeyeyim dedim. gerçi başka detayları vardır bu kadar farkın ama ben o kadar anlamıyorum. 3.5 inch olanı bi arkadaşım kullanıyor sadece ön şaftı değiştirmek gerekiyor açı değiştiği için kırabiliyor onun dışında ekstra masraf çıkarmadan takıp devam edebilirsiniz. 31.5 inch lastiğe kadar izin veriyor bu kit.

Aceleye gerek yok

Levent dogrusunu soylemis.

Baslangic icin 1 3/4" get ile MT lastik. Once bir kendini dene sonra araci dene.

Eger hoslanirsan o zaman buyuk modlara gec bence de

Yoksa her aldigin parca sana tecrube olarak geri doner.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,054
Kayıtlı Üye Sayımız
166,960
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler