Kesin Karar Verilmiştir: 1996 ZJ 5.2 V8 Şimdi Sıra Detaylarda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,318
Ynt: Kesin Karar Verilmiştir: 1996 ZJ 5.2 V8 Şimdi Sıra Detaylarda

Taşlar yerine oturuyor galiba..Bilgiler için teşekkürler.

Etiketler

1 kez girmek yeterlidir, her 6 ayda bir değil...

Merhabalar,

Yuakrıda sordum ama gözden kaçtı galiba.Bir link vermiştim.Bu zj kasalarda Orvis serisi nedir.Farkı nelerdir.Daha donanımlımıdır?Bilgisi olan arkadaşlardan yorumları bekliyorum.

Teşekkürler..

alsedo' Alıntı:
Merhabalar,

Yuakrıda sordum ama gözden kaçtı galiba.Bir link vermiştim.Bu zj kasalarda Orvis serisi nedir.Farkı nelerdir.Daha donanımlımıdır?Bilgisi olan arkadaşlardan yorumları bekliyorum.

Teşekkürler..

orvis bir outdoor-avcılık vs gibi bir marka...
orvis edition ise diğer muadillerinden 1'' daha yüksek ve özel amortisörleri ile off-road a daha yakın verisyonudur...daha donanımlı değildir...süspansiyon harici diğer yaşdaşlarıyla aynı özellikleri bulunur...sayı olarak az dır piyasada...

darkcity2000' Alıntı:
Satıcı her 6 ay da bir demişti, peki her yıl mı ?

araç sizde kaldığı sürece ve kanun geçerli olduğu sürece geçerlidir..

Arkadaşlar selam,

Sizleri bıktırdım ama birşey daha sormak istiyorum.1995 model ve öncesi zj ile 1996 model ve üstü zl'ler arasındaki farklar tam olarak nelerdir.Benim öğrenebildiklerime göre direksiyon,koltuklar,koltuklara eklenen konfor özellikleri(bel şişirme,hafıza ve deri kalitesi) ve tam emin olamasamda infinity gold müzik sistemi..Bunlar haricinde konfor tarafında benim bilmediğim özellik farkları varsa açıklayan olursa çok sevinirim.

Konfor tarafı hariç bildiğim kadarıyla motor,şanzıman ve yürüyen aksamda bir fark yok.Yoksa yanlış mı biliyorum.

Not: Bu soruyu sormamdaki amaç bir türlü 1996 model zj bulamamam.Biraz düzgün bulduklarım 21-23 bin civarında.Sanki ben bu modelden aradıkça fiyatlar yükseliyor.Ancak 1995 model farklı ve fiyatı uygun seçenekler var piyasada.Acaba bu modele karar verirsem nelerden feragat edeceğimi bilmek istiyorum.

İyi akşamlar..

96 nın temizi yok 95 bakacaksınız öyle mi? :smiley:
97 bakın illa niye 96 bakıyorsunuz ki?

95 le 96-7-8 lerin farkları...
defransiyel,
koltuklar
torpido
direksiyon
bagaj
ön tampon
ön panjur
jant şekli ve boyutu
sunroof
gibi farkları mevcuttur...

Arkadaşlar bakımlarının tam olduğunu varsayarsak 300.000 km'yi geçen zj lerde ne gibi sorunlar yaşayabilrim.Yani illaki eskimeden dolayı bazı sorunlar çıkacaktır ama acaba büyük ve çok masraf açacak sorunlar çıkarmı?Okuduğum kadarıyla bu motorların ömürleri bakılırsa 700-800 bin km.lere kadar gidebiliyor.Yani buradan yola çıkarak 300 küsür bin km olan bir zj bakımlıysa alınabilir mi?

alsedo' Alıntı:
Arkadaşlar bakımlarının tam olduğunu varsayarsak 300.000 km'yi geçen zj lerde ne gibi sorunlar yaşayabilrim.Yani illaki eskimeden dolayı bazı sorunlar çıkacaktır ama acaba büyük ve çok masraf açacak sorunlar çıkarmı?Okuduğum kadarıyla bu motorların ömürleri bakılırsa 700-800 bin km.lere kadar gidebiliyor.Yani buradan yola çıkarak 300 küsür bin km olan bir zj bakımlıysa alınabilir mi?

Ne 300 bin km araçlar vardır 200 bin km lere taş çıkarır.. Kullanım ve bakım çok önemli, daha öncede yazmıştım 600bin km de cherokee götürdüm servise saat gibiydi..200bin de cherokee götürüdüm yer yerinden ses geliyordu...

Sadece motora bakmamak lazım kaporta çürüğü varmı ? araç langur lungurmu ? şanzuman nasıl ? Aracı kullandığın an farkedersin derli toplu araç hemen belli eder kendini, hızlanması sessiszliği iç yıpranması ile...

alsedo' Alıntı:

piyasada 140-150-200 binlerde gördüğün hemen hemen tüm zj ler zaten 500 bini devirmiştir...çok az sayıda orjinal km si yazan var...ben 200 bin altında 2000-2002 model wj zor buluyorum millete...
şöyle düşün...
bu aracın sıfırını kim alır?
bu alan kişi genelde 3 yıl biner muhtemelen parasını kendisi saymaz...hele de 90 li yıllarda 5,2 motor bir aracın sıfırnı alan vatandaş....
bu kişiler aynı yere 3 yıl sonra takasta sıfırını alarak geri veriri ve muhtemel 200 bin e yaklaşmış yada 200 bin civarındadır...
2. el olarak geliri şu anki hesapla 10 bin liranın üstü olan insanlar alır 3-5 yıl onlar biner ve muhtemelen galerinin eline geçer...burada da 1 el değişiminden sonra 4 yada 5. el biz oluruz...
kısa öykü budur...

997799' Alıntı:
piyasada 140-150-200 binlerde gördüğün hemen hemen tüm zj ler zaten 500 bini devirmiştir...çok az sayıda orjinal km si yazan var...ben 200 bin altında 2000-2002 model wj zor buluyorum millete...
şöyle düşün...
bu aracın sıfırını kim alır?
bu alan kişi genelde 3 yıl biner muhtemelen parasını kendisi saymaz...hele de 90 li yıllarda 5,2 motor bir aracın sıfırnı alan vatandaş....
bu kişiler aynı yere 3 yıl sonra takasta sıfırını alarak geri veriri ve muhtemel 200 bin e yaklaşmış yada 200 bin civarındadır...
2. el olarak geliri şu anki hesapla 10 bin liranın üstü olan insanlar alır 3-5 yıl onlar biner ve muhtemelen galerinin eline geçer...burada da 1 el değişiminden sonra 4 yada 5. el biz oluruz...
kısa öykü budur...

Benim gibi zl almaya çalışan kişiler için iç açıcı bir tablo değil ama olsun.Ben yinede alacağım bu aracı..Eninde sonunda bulacağım güzel ve 500000 km'yi geçmemiş bir zj.Ya da ben öyle zannedeceğim. ;D

ben kısaca nabıcanızı özetliyim...
kapıyı açın içine bakın...
kapıları yukarı aşşağı sallayın en ucundan tutun...pimler falan nasıl...
döşemeleri iyi olsun tavan sarkmış olabilir önemli değil 100-200 lira...
dik rampada durun tam sol-tam sağ kalkış yapıp yarım tur döndürün kütürtü falan var mı...ses geliyormu....
düz yolda 120 ye kadar çıkın ses uğultu geliyormu (defransiyelleri ötüyomu)
sunroof çalışıyor mu?
koltuk motorları çalışıyor mu?
park halindeyken vitesi d ye atın 1 maximum 2 saniye içinde vitese tepki varmı aynı olayı geri vitese takarak yapın, kütürtü car curt yoksa gidin servise check-up yaotırp alın yada almayın...
koltuk ısıtması falan yapılan kolay şeyler...
aslında temiz gibi gördüğüm bikaç ilan var gözüme çarpan...

997799' Alıntı:
ben kısaca nabıcanızı özetliyim...
kapıyı açın içine bakın...
kapıları yukarı aşşağı sallayın en ucundan tutun...pimler falan nasıl...
döşemeleri iyi olsun tavan sarkmış olabilir önemli değil 100-200 lira...
dik rampada durun tam sol-tam sağ kalkış yapıp yarım tur döndürün kütürtü falan var mı...ses geliyormu....
düz yolda 120 ye kadar çıkın ses uğultu geliyormu (defransiyelleri ötüyomu)
sunroof çalışıyor mu?
koltuk motorları çalışıyor mu?
park halindeyken vitesi d ye atın 1 maximum 2 saniye içinde vitese tepki varmı aynı olayı geri vitese takarak yapın, kütürtü car curt yoksa gidin servise check-up yaotırp alın yada almayın...
koltuk ısıtması falan yapılan kolay şeyler...
aslında temiz gibi gördüğüm bikaç ilan var gözüme çarpan...

Gözünüze çarpan ilanları paylaşabilirseniz sevinirim.Belki gözümden kaçmıştır.

Teşekkürler..

Arkadaşlar selam,

İnşallah bu zj alma işini bu hafta bitireceğim.Yarın ve cumartesi günü toplam 7 araca bakmaya gideceğim.Tabi satılmazlarsa.Benim sizlerden ricam cumartesi günü içime sinen bir araç olursa en detaylı expertizi nerede yaptırabilirim.Direk çiftkurtlar'a mı götürmek daha iyi olur.? Master service'i duyuyorum sık sık burası için ne dersiniz.Yada sizlerin önereceği noktalar nerelerdir.Özellikle anadolu yakasında önereceğiniz yetkili servis varmıdır?Çünkü bakacağım araçların hepsi anadolu yakasında.Benim duyduğum performans diye bir servis var ancak şöyle bir durum var.Bakacağım araçların hemen hemen hepsi bakımlarını bu firmada yaptırıyorlarmış.Bu da beni huzursuz etti biraz.

Hadi arkadaşlar ha gayret bu hafta bitireceğim.İnşallah pazartesi yeni aracımın resimlerini buraya ekleyeceğim.

Birde aklıma gelmişken aslında aldıktan sonra soracaktım ama dayanamadım.2 inch get ile yükseltmenin maliyeti ne kadardır?Ve nereden temin edebiliriz.?Ayrıca İsatnbul'da bu işlemi güvenilir olarak nerede yaptırabiliriz?

Yardımlarınızı bekliyorum.

İyi akşamlar..

2'' get olarak hazır satılık ilanı da var sitede...

get işi kolay ve ucuz araç seçiminde etkili olacak bir durumu yok merak etmeyin. Performance servisi bilmiyorum ama ismini sıkça okudum sağda solda bir de jeep garage var bostancıda. artık zaten bilgisayarlı sistemleri olduğu için aracın geçmişi ile ilgili bilgileri yapılan bakımları plakadan dökeceklerdir liste halinde çok takılmayın. zaten bu servisler isim yapmışlar bi jeep aldıktan sonra sizde bakım için bunlardan birine gideceksiniz. isimlerini lekeleyecek birşey yapmazlar 1 tane araç satılacak diye. kaldıki bundan sonra aracı alıp o servise gidecek olan sizsiniz. yani yen müşteri siz olacaksınız size ağır hasarlı veya km si oynanmış bir aracı temiz gibi göstereceklerine ihtimal vermem.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler