Kesin Karar Verilmiştir: 1996 ZJ 5.2 V8 Şimdi Sıra Detaylarda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,237

Etiketler
Ynt: Kesin Karar Verilmiştir: 1996 ZJ 5.2 V8 Şimdi Sıra Detaylarda

İyisini bulmak mesele ondan vakit alıyordur.

Arkadaşlar selam,

2 gündür siteye giremedim maalesef..Dün Bursadaydım.Bir araca kapora vererek İstanbul'a döndüm.Ancak bugün yeni bir araç ile ilgili bir istihbarat geldi.Bugün ona bakacağım eğer dünkü arabadan daha iyi çıkarsa ne yaparım bilemiyorum.İnşallah daha kötüdür diye dua ediyorum.Ancak daha iyi çıkarsa kaporamı yakabilirim ve hemen el sıkışırım.

Yani en geç yarın bu saatlerde size müjdeli haberi veriyorum..

Bekleyin beni.. ;D

alsedo' Alıntı:
Arkadaşlar selam,

2 gündür siteye giremedim maalesef..Dün Bursadaydım.Bir araca kapora vererek İstanbul'a döndüm.Ancak bugün yeni bir araç ile ilgili bir istihbarat geldi.Bugün ona bakacağım eğer dünkü arabadan daha iyi çıkarsa ne yaparım bilemiyorum.İnşallah daha kötüdür diye dua ediyorum.Ancak daha iyi çıkarsa kaporamı yakabilirim ve hemen el sıkışırım.

Bekleyin beni.. ;D
Bursa'da hangi araca baktınız, eğer almazsanız bana linkini verirmisiniz

alsedo' Alıntı:
Arkadaşlar selam,

Bekleyin beni.. ;D

Arkadaşlar selam,

Evet bugünde baktığım araçtan sonra kesin karar verilmiştir.Aşağıdaki linkteki araç alınmıştır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-jeep-grand-cherokee-hatasiz-emsalsiz-37101104/detay

Linkini koymamdaki sebep aracın henüz fotoları yok.Çünkü daha aracımı teslim almadım.Dün gittim Küçük sanayi'de Birlik oto'da Ali Osman ustada gerekli expertizi yaptırdıktan sonra kaporasını vererek elim boş olarak İstanbul'a döndüm. :'( Yarın kredim onaylanınca Cuma günü gidip aracı teslim alacağım inşallah.. ;)

Bu arada bunun için ayrı bir konu açmayı planlamıştım ama fazla kalabalık yapmak istemedim forumda..Pazartesi günü Bursa Mengerler firmasını arayarak Bursadan bir araç alacağımı ve kendilerine expertiz yaptırmak istediğimi söyledim.Servis müdürü arkadaş önce fiyatı söyledi..300 tl :eek: Neyse madem bu aracı alacağız adam gibi bakılsın diye ok dedim.Bana işlemlerin 4 saat süreceğini tüm elektronik ve mekanik aksamlarına bakılacağını falan söyledi.Sonra araçta LPG olup olmadığını sordu.Olduğunu söylediğimde LPG'den kaynaklı bilgisayarda hatalar çıkacağını söyledi.Hatta bu konuda bana bazı uyarılarda bulundu falan..Bu hareker güzeldi.Vereceğim paraya değecek herhalde diye düşündüm.Neyse salı sabahı 10:30'a randevu verildi.Bende bütün programımı ona göre ayarladım sabah ilk feribotla Bursa'ya gittim.Araç sahibiyle buluşup Mengerlere gittik.Ama oda ne servise LPG'li araç almıyorlarmış.Tabi bende şalter attı..Benimle telefonda konuşan servis müdürünü buldum.Bana madem lpg'li araç almıyorsan niye randevu veriyorsun diye sordum..Cevap ilginç: Chrysler firmasından kesin talimat gelmiş.Hiçbir şekilde LPG'li araçlara hizmet vermemeleri konusunda..Daha dünmü geldi bu yazı diyorum bildiğin Asena.. :D Kıvır Allah kıvırrr..Yok LPG'de hata veriyormuş yok doğru tesbit yapamıyorlarmış falan..Tamam o zaman motora bakma mekaniğe bak diyorum bu seferde servis alanına LPG li araç alamıyoruz diyorlar.Neyse uzatmayayım..Aklınızda bulunsun..

Neyse o hışımla oradan ayrıldım.Saolsun Ergun Erakman abi devreye girdi ve Bursada'ki arkadaşlarıyla konuşup bana yukarıda bahsettiğim ustayı önerdi.Usta bilinçli ve tam bir esnaf.Arabayı bilgisayara bağladı hertürlü mekanik ve yol testini yaptı ve araba için onayı verdi.İşimiz bittikten sonra:Usta borcumuz nedir? Cevap:Gönlünden ne koparsa..Bu arada yapılan işlemler ve kontroller yaklaşık 1 saat sürdü..Daha ne diyeyim Allah razı olsun..Hala düzgün insanlar var..Bu arada Ergun abinin hakkı ödenmez.Telefonda bana yaptığı rehberlik paha biçilemez..Kendisine sonsuz teşekkürler..

Aracın detaylı resimlerini cuma günü siteye yükleyeceğim.Ama öncelikle kısa bilgiler vereyim.İlk olarak gidip baktığım araçlar arasında her donanımı eksiksiz çalışan ilk arabaydı.

1997 model lacivert
orj.124.000 km'de (yani öyle umuyoruz ;D )Ama tüm belirtiler orj.gösteriyor.
Avrupa versiyonu
Arka diff de LSD mevcut.
Orj.yedek anahtar ve 2.kumanda mevcut ve sıfır olarak ilk günkü ambalajında duruyor.
Tartarini LPG mevcut.
Açık hava filtresi

Diğer detaylar araç alınınca resimli olarak anlatılacaktır.

Bana bugüne kadar burada sorduğum sorulara üşenmeden cevap veren herkese çok teşekkür ederim.Tabi kurtulduğunuzu zannetmeyin ;D Asıl sorular bundan sonra başlayacak.

İyi akşamlar..

garanti24' Alıntı:
Bursa'da hangi araca baktınız, eğer almazsanız bana linkini verirmisiniz

Merhabalar Bursadaki aracı aldım.Ancak orada kafama takılan bir araç daha vardı.Linki aşağıda isterseniz gidip bir bakın.Ben aldığım aracı görünce gidip bakmadım.Ama oda düzgün bir araca benziyordu.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-erzincan-otomotiv-1997-cherokee-5-2-v8-sirali-lpg-35151107/detay

Birde ilandaki fiyatlar sizi yanıltmasın.Benim aldığım araçta 25.000 yazıyordu.Hatta uzun zaman ben onu gördüğüm halde beni aşar diye aramamıştım.Sonra canıma tak etti bir gün ve arayayım dedim belki o mantıklı bir yere iner bende biraz kendimi zorlarım dedim ve aldım.Yani ciddi iseniz araç başında ciddi pazarlıklar yapılabiliyor.Ama hakikaten düzgün bir araç arıyorsanız 20.000 nin altında yok.Var ama yok.Motor düzgün içi felaket.İçi düzgün mekanik bitik vs.vs.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-hatasiz-5-2-cherokee-39365043/detay

Bu üstteki linkte bugün benim kafamı karıştırdı.Gittim baktım.Aşırı temiz.Huylandıracak derecede. ;) Direksiyon falan yeni deri kaplanmış.Yada benim sahibine kanım kaynamadı bilmiyorum.Detaylı baktırılabilir.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-diger-markalar-chreysler-5-2-grand-cherokee-limited-1997-39043366/detay

Bunuda bugün gördüm.Belki ilginizi çeker.Ama LPG maliyeti falan baya fiyat artar.Ciddi bir indirim yaparsa bakılabilir.

İyi akşamlar..

güle güle kullanın. güzelmiş. turuncu sinyallere bayıldım.

Mutlu son, hayırlı olsun, ne kadara aldınız ? Araç çok güzel maaşallah..

hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın,mevcut satış ilanları arasında ilklere girenlerden biriydi..............

Altan bey lacivert 5,2 almadınız umarım en tutulmayan afrika versiyonudur o model...

altan bey hayırlı uğurlu olsun...sizin ergun abiyle telefon trafiğinizde bende araya dahil oldum meğer sizmişsiniz...bursadaki zjci lerin gittiği servisin telefonun istemişti benden... lpg yüzünden servise almadıklarını söylediğinde bayağı şaşırdım...
güle güle güzel günlerde kullanın...

Altan bey güzel haberlere sevindik, merak etmeye başlamıştık. ;D

Şanslısınınız bayaa destek almışsınız :smiley: ben Zj mi alırken kimseyi tanımıyordum.

neymiş ki farkı. aynı motor aynı şanzuman değilmi?

bir dönem Mısır'da üretilen ZJ'ler için çıkan bir efsane aslı astarı yok...
ancak insanların aklında yer etmiş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,970
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR