Kesin Karar Verilmiştir: 1996 ZJ 5.2 V8 Şimdi Sıra Detaylarda

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,237
Ynt: Kesin Karar Verilmiştir: 1996 ZJ 5.2 V8 Şimdi Sıra Detaylarda

Arkadaşlar merhaba,

Yine ben.. ;D

Dün gidip baktığım 3 adet zj'den içime sinen 1 tanesinde kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum.Eğer sorunlar büyük değilse cumartesi günü expertize götürüp aracı alacağım hayırlısıyla..

Araç 1997 model.Avrupa versiyonu.Ve göstergeye göre 178.000 km. :p Galeriden satılık ve 17.000 tl'ye bıraktı.Araçta tartarini lpg mevcut.Ama expertiz sonrası son bir pazarlık olur mu bilemem.Araç yaşı göz önüne alındığında gayet diri duruyor.Mekanik olarak çok fazla test imkanım olmadı.Sadece kapalı garajda ileri geri yapabildim.Vitesi D'ye alıp 20-30 sn.bekledim herhangi bir inilti gelmedi.Vites geçişleri gayet hızlı tepki verdi.Zaten gerekli kontrolleride yaptıracağım.Benim iç kısmıyla ilgili sorularım olacak.Ben sorunları yazayım sizde büyük problem olacak varsa belirtirsiniz.

1-Bagaj kapağı açıldığında durmuyor.Bırakınca direk kafana düşüyor..

2-Tavan döşemesi önlerden ve yanlardan açılmaya başlamış.

3-Sol ön koltuk elektrikli ayarları çalışıyor.Ancak alt minderin ileri-geri hareketinde problem var.Takılarak çalışıyor.

4-Yine sol ön koltuğun sırt dayama kısmınına dayandığımda minderin sağ tarafı arkaya doğru fazla yatıyor.Zaten elimlede ittiğimde de anlaşılıyor.Sanırım bir yeri kırılmış ama neresi?

5-Farların ayakları kırılmış sanırım.Sağından solundan bastırınca bolca sallanıyorlar.

6-İç aydınlatmalarda direksiyonun solundan ayarını en yükseğe getirmeme rağmen göstergeler gayet iyi ama klima ve kalorifer ayar düğmelerinin aydınlatmaları neredeyse yanmıyor.

7-Kapıları açmak için kapı kolları üzerindeki butonlar düzgün çalışmıyor.

8-Sağ ön ve sağ arka kapıda bayağı düşüklük var.Birazcık problemli açılıp kapanıyor.

9-Birde farlarda otomatik konumu bulunmuyordu dikkatimi çektiği için yazdım.Avrupa versiyonlarında yok mu acaba?

10-Birde araç rölantide çalışırken(benzinde ve motor tam ısınmamış halde) biraz kuvvetli gaz verip bırakıldığında devir normalden fazla düşüyor ama stop etmiyor.Basit bir ayarsızlıkmıdır?

Bana bu konular hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler..

Etiketler

bir şey sormak istiyorum...baba yadigarı 98 model orjinal 196000km de zj grand cherokee limited 5.2 sizce kaça gider?!satılık değil sadece merak için soruyorum...

Benim kendi yorumlarım şöyle

17 bin tl güzel fiyat.

koltuklardaki sorunlar aracın uzun zaman kullanıldığını gösteriyor, bu kadar sıkıntı bu km için biraz fazla, o bahsettiğin hiç bir koltuk sıkıntısı benim 96 da yok mesela 122 bin mil.

Koltuk arızaları masraflı işler... hatta biri kırık diyorsun of of.. onun ısıtmaları da çalışmıyordur.

tavan sarkması sunroof yoksa 250 tl varsa 400 civarı masrafı var.

on konsol ışıkları güçlü klima vs sönük normal bende de öyle takma

Amerikanlarda farların dişleri kırılması ekseri görülen bir durum avrupalarda nasıl bilemiyorum

Kapı butonlarının düzgün çalışmaması yine çok yıprandığını gösteriyor aracın yine kendimden örnek tüm düğmeler faal..

kapı düşmesi sorun değil 2dk iş.

bunlar küçük gibi ama servise gidince insanın canını sıkabilir.

birde yedek anahtare varmı? sordunmu?

alsedo' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,

Yine ben.. ;D

Dün gidip baktığım 3 adet zj'den içime sinen 1 tanesinde kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum.Eğer sorunlar büyük değilse cumartesi günü expertize götürüp aracı alacağım hayırlısıyla..

Araç 1997 model.Avrupa versiyonu.Ve göstergeye göre 178.000 km. :p Galeriden satılık ve 17.000 tl'ye bıraktı.Araçta tartarini lpg mevcut.Ama expertiz sonrası son bir pazarlık olur mu bilemem.Araç yaşı göz önüne alındığında gayet diri duruyor.Mekanik olarak çok fazla test imkanım olmadı.Sadece kapalı garajda ileri geri yapabildim.Vitesi D'ye alıp 20-30 sn.bekledim herhangi bir inilti gelmedi.Vites geçişleri gayet hızlı tepki verdi.Zaten gerekli kontrolleride yaptıracağım.Benim iç kısmıyla ilgili sorularım olacak.Ben sorunları yazayım sizde büyük problem olacak varsa belirtirsiniz.
F

1-Bagaj kapağı açıldığında durmuyor.Bırakınca direk kafana düşüyor..

2-Tavan döşemesi önlerden ve yanlardan açılmaya başlamış.

3-Sol ön koltuk elektrikli ayarları çalışıyor.Ancak alt minderin ileri-geri hareketinde problem var.Takılarak çalışıyor.

4-Yine sol ön koltuğun sırt dayama kısmınına dayandığımda minderin sağ tarafı arkaya doğru fazla yatıyor.Zaten elimlede ittiğimde de anlaşılıyor.Sanırım bir yeri kırılmış ama neresi?

5-Farların ayakları kırılmış sanırım.Sağından solundan bastırınca bolca sallanıyorlar.

6-İç aydınlatmalarda direksiyonun solundan ayarını en yükseğe getirmeme rağmen göstergeler gayet iyi ama klima ve kalorifer ayar düğmelerinin aydınlatmaları neredeyse yanmıyor.

7-Kapıları açmak için kapı kolları üzerindeki butonlar düzgün çalışmıyor.

8-Sağ ön ve sağ arka kapıda bayağı düşüklük var.Birazcık problemli açılıp kapanıyor.

9-Birde farlarda otomatik konumu bulunmuyordu dikkatimi çektiği için yazdım.Avrupa versiyonlarında yok mu acaba?

10-Birde araç rölantide çalışırken(benzinde ve motor tam ısınmamış halde) biraz kuvvetli gaz verip bırakıldığında devir normalden fazla düşüyor ama stop etmiyor.Basit bir ayarsızlıkmıdır?

Bana bu konular hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler..

ozgecangur' Alıntı:
bir şey sormak istiyorum...baba yadigarı 98 model orjinal 196000km de zj grand cherokee limited 5.2 sizce kaça gider?!satılık değil sadece merak için soruyorum...

Merhabalar,

Valla ben yaklaşık 2 aydır tüm ilanları inceliyorum.Dediğiniz aracın şu anki piyasa değeri aracın durumuna göre 17.000-22.000 arasında değişiyor.Ama bu tamamen internet ilanlarına göre araç sahiplerinin istedikleri rakamlar.Ben şahsen 1998 model bir 5.2'ye gidip bakmıştım.Ortalamanın üstü temizlikte idi.Atiker tüp vardı.Fiyat olarak 17.000'e bıraktı.Ancak vergi durumundan dolayı ve lpg sisteminden dolayı vazgeçtim.

Yani anlayacağınız tamamen sizin mali durumunuz ve aracın durumuna göre değişiyor.

Kolay gelsin

darkcity2000' Alıntı:
Benim kendi yorumlarım şöyle

17 bin tl güzel fiyat.

koltuklardaki sorunlar aracın uzun zaman kullanıldığını gösteriyor, bu kadar sıkıntı bu km için biraz fazla, o bahsettiğin hiç bir koltuk sıkıntısı benim 96 da yok mesela 122 bin mil.

Koltuk arızaları masraflı işler... hatta biri kırık diyorsun of of.. onun ısıtmaları da çalışmıyordur.

tavan sarkması sunroof yoksa 250 tl varsa 400 civarı masrafı var.

on konsol ışıkları güçlü klima vs sönük normal bende de öyle takma

Amerikanlarda farların dişleri kırılması ekseri görülen bir durum avrupalarda nasıl bilemiyorum

Kapı butonlarının düzgün çalışmaması yine çok yıprandığını gösteriyor aracın yine kendimden örnek tüm düğmeler faal..

kapı düşmesi sorun değil 2dk iş.

bunlar küçük gibi ama servise gidince insanın canını sıkabilir.

birde yedek anahtare varmı? sordunmu?

Bilgiler için teşekkürler..Evet sinek küçük ama mide bulandırır hesabı benimde kafamı karıştırdı.Yedek anahtar ve 2.kumanda yok.Araba düzgün duruyor ama bu tip konular düşündürüyor.Neyse cumartesi 2-3 araca daha bakacağım.Eğer onların içinde de en düzgünü bu olursa gidip detaylı baktıracağız artık.

İyi günler..

Ankarada özel servis 75 Tl ye detaylı bakıyor, yetkili servisler çok daha pahalı. O yüzden buradan alacağınız tecrübeler ile sayıyı düşürüp öyle servise gidin, araç kötü çıkınca giden paraya üzülüyorsunuz. Ben yapmadım ama keşke yapaymışım araç sahibi ile anlaş anlattıkları dışında birşey çıkarsa ödemeyi o yapsın ben böyle birçok araç götürdüm hepsi benim cebimden çıktı.

Yedek anahtar işi önemli küçük bir ayrıntı ama o anhtarı kaybedersen vay haline, aracı çekici ile servise götürür dünya masrafa katlanmak zorunda kalırsın. Anahtar Anahtarcıda yaptırıyorsun birkaç kopyasını çıkartırsın önemli olan kumanda, ana kumandayı kaybetmeden yedek kumanda alıp progratman lazım.

Sunroof a da dikkat, tavan sarkması sunroof yüzündenmi, etrafında dibinde kurumus su izleri varmı, sorunsuz yukarı aşağı ileri geri gidiyormu bak. Araç içi sessizmi yoksa arkadan tangur tungur sesler geliyormu .. temiz araçta motor ve lastik sesinden başka ses duymaman gerekiyor. Direksiyonda az da olsa boşluk olmamalı. Tavan biligisayarının tüm işlevleri kontrol edilmeli düğmeleri çalışıyormu, arka kapı ile birlikte ayrıca arka camında açılıp kapanması lazım ve pistonların havada tutması lazım bu muayenede sıkıntı çııkarabiliyormuş, cam pistonlarının tanesine 90 TL civarı fiayt vermiş ti özel servis.

bir çok yetkili servis LPG li arçları servise almıyor ve dolayısıyla expertizde yapmıyor. bilginize....

bende aracı satın almadan önce çok aramıştım. baktığım çoğu araç haşat durumdaydı. tesadüfen hiç ummadığım bir galeriden çok temiz bir araç buldum 97 model, vergisi çok diye kimse almıyomus. ben 2000 lira indirim yaptırdım zorla :smiley: vergi sıkıntısını öyle atlatmış olduk :smiley:

Merhabalar,

Arkadaşlar kafanızı çok şişirdim ama araçlara baktıkça kafama takılan soruları ancak sizlerden öğrenebiliyorum.Şimdi bu 1997 model zj lerde Amerikan versiyon olayı nasıl oluyor.Yada araç sahiplerinin bilgisizliğindenmi kaynaklanıyor.

Mesela 1997 model bir aracın sahibi aracının amerikan versiyon olduğunu iddia ediyor ancak hız göstergesindeki son hız 220km/h.Bazı arkadaşlarda toplam km'yi gösteren dijital göstergedeki değerin her araçta mil olduğunu savunuyorlar.Avrupa versiyon olsa bile.Bu konu hakkında kesin ve net bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.Çünkü ben artık araç sahiplerinin değil buradan öğrendiğim verileri baz alacağım.

Teşekkürler..

Bu km ve mil olayı biraz anlam kargaşası çıkarıyor gibi...arkadaşlar amerikan versiyonlarının hepsinde aracın kat ettiği yolu ve hızı gösteren göstergelerde mil kullanılır...avrupalarda ise büyük yazı ile km ve küçük yazı ile mil gösterilir..bizim ki avrupa ilk el olduğu için biliyorum kat edilen yol km cinsinden yazıyor yoksa 196000km yerine 196000 * 1,6093=315422km yol yapmadık...
Örnekler:
http://www.youtube.com/watch?v=Y0rLa5H5fCQ&feature=related amerikan versiyonu
http://www.youtube.com/watch?v=Cznm8PDFeJ4 avrupa versiyonu

inşallah youtube tan görüntü almam da bir sakınca yoktur eğer varsa özür dilerim..

yine emin olamazsan ön çamurluklarda sinyal lambalarına bak hiç bir amerikan orjinal de o sinyaller yok moparın sayfasına gir bütün her şey var ama o sinyaller yok...iddia eden varsa aracı hasar almış ve yaptırmıştır bence...

http://jeepparts.mopar.com/jeep/grand-cherokee-parts.html

alsedo' Alıntı:
Merhabalar,

Arkadaşlar kafanızı çok şişirdim ama araçlara baktıkça kafama takılan soruları ancak sizlerden öğrenebiliyorum.Şimdi bu 1997 model zj lerde Amerikan versiyon olayı nasıl oluyor.Yada araç sahiplerinin bilgisizliğindenmi kaynaklanıyor.

Mesela 1997 model bir aracın sahibi aracının amerikan versiyon olduğunu iddia ediyor ancak hız göstergesindeki son hız 220km/h.Bazı arkadaşlarda toplam km'yi gösteren dijital göstergedeki değerin her araçta mil olduğunu savunuyorlar.Avrupa versiyon olsa bile.Bu konu hakkında kesin ve net bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa çok sevinirim.Çünkü ben artık araç sahiplerinin değil buradan öğrendiğim verileri baz alacağım.

Teşekkürler..

Sasi numarasina bir bak

Ornek olarak

1J4GZ78Y2T C 123456

11 ci karekter asagidakilerden biri ise Amerikan versiyondur

C = Detroit (Jefferson North)
J = Brampton, Ontario, Canada
L = Toledo, Ohio Plant No. 1
P = Toledo, Ohio Plant No. 2
T = Toledo, Ohio

Eger Y ise Avrupa da uretilmis demektir

ozgecangur' Alıntı:
yine emin olamazsan ön çamurluklarda sinyal lambalarına bak hiç bir amerikan orjinal de o sinyaller yok moparın sayfasına gir bütün her şey var ama o sinyaller yok...iddia eden varsa aracı hasar almış ve yaptırmıştır bence...

http://jeepparts.mopar.com/jeep/grand-cherokee-parts.html
s40euro' Alıntı:
Sasi numarasina bir bak

Ornek olarak

1J4GZ78Y2T C 123456

11 ci karekter asagidakilerden biri ise Amerikan versiyondur

C = Detroit (Jefferson North)
J = Brampton, Ontario, Canada
L = Toledo, Ohio Plant No. 1
P = Toledo, Ohio Plant No. 2
T = Toledo, Ohio

Eger Y ise Avrupa da uretilmis demektir

Bilgiler için çok teşekkürler..

Alsedo öncelikle hayırlısı. Bende İzmirdeyim sana yardımcı olurum elimden geldiğince bende 97 zj 5,2 var. izmirde satılık olan 17 araç biliyorum 17 sinden 11 ini gördüm diyerleri biraz uçmuşlar bakmaya bile gerek duymadım aradımı uzun zaman aldı ama buldum hemde tanıdık ilk elden. Öncelikle tavsiyem herkesin yaptığı gibi temiz düzgün kulanılmış bir araba bulman piyasada çok temiz araba dediklerine baktım çoğunun ön şaftları sökülmüş arazide güvenip girsen arabayı sırtlarsın :smiley: basska bir konu araba temiz diyor km sini düşürmüş sahtekarlar araba 500 binlerde 200bin de diyorlar hepsini buradaki herkes kesin görmüştür yaşamıştır. Evet İzmirde Aydın Oto var ben oraya gidiyorum ustaları işinin ehli yedek parça orjinal gözüm arkada kalmıyor ve garantili iş oluyor takılan parçada yapılan işçilikde garantili. Biraz pahalımıdır eet pahalıdır ama değer emin ol ben İzmir de yeni sayılırım bir usta var dediler amerikancı jeep yapar dediler arabayı aldım dayandım kapısına freen balataları değiştirelim bakımını yaptırıyım dedim usta saolsun vantiratör kayışını yalnış takmış fren pabuçları RR ve LL yönleri RL - RL olarak takmışyani epey sorun sorduğumdada kendisine birşey olmaz dedi abaicim saolsun :smiley: Adı önemli değil ama son oldu direk Aydın otoya gidiyorum orada Atıf usta var işinin ehli gözüm arkada kalmıyor arabanın başında kalıyorum değişen parçaları gözümle görüyorum takılanların hepsi Mopar ( benim için orjinal parça çok önemli ) aldığım şahısda hep orjinal paröalar kulanmış aldığı günden itibaren bütün servis detaylarınıda teslim etti saolsun anlyacan gözüm arkada değil. Buradaki ehli şahıslar sayesinde bende arabamı aldım alırken nelere dikkat etmem gerektini söylediler saolsunlar hepsine teşekkürü bir borç bilirim( Levent bey Kamp II vb...) onlarında söylediği gibi arabayı alırsın bu yapılanları yaptırdıkdan sonra ağız tadıyla bir doğaya atlıyım dersin motordaki senden önceki aksaklıklar veya şanzumandaki aksaklıklar burnundan getirir arabadan soğutur... Arabayı alırken muhakkak bir bilene sor Ben aydın otoya götürmüştüm toplam 5 araç sonuncusunu aldım :smiley: başka ustalar varmıdır vardır muhakkak ama ben Yetkili servisinden memnunum. Engin usta varmış birde tavsiye edilen bilinen.

AuMar' Alıntı:
Alsedo öncelikle hayırlısı. Bende İzmirdeyim sana yardımcı olurum elimden geldiğince bende 97 zj 5,2 var. izmirde satılık olan 17 araç biliyorum 17 sinden 11 ini gördüm diyerleri biraz uçmuşlar bakmaya bile gerek duymadım aradımı uzun zaman aldı ama buldum hemde tanıdık ilk elden. Öncelikle tavsiyem herkesin yaptığı gibi temiz düzgün kulanılmış bir araba bulman piyasada çok temiz araba dediklerine baktım çoğunun ön şaftları sökülmüş arazide güvenip girsen arabayı sırtlarsın :smiley: basska bir konu araba temiz diyor km sini düşürmüş sahtekarlar araba 500 binlerde 200bin de diyorlar hepsini buradaki herkes kesin görmüştür yaşamıştır. Evet İzmirde Aydın Oto var ben oraya gidiyorum ustaları işinin ehli yedek parça orjinal gözüm arkada kalmıyor ve garantili iş oluyor takılan parçada yapılan işçilikde garantili. Biraz pahalımıdır eet pahalıdır ama değer emin ol ben İzmir de yeni sayılırım bir usta var dediler amerikancı jeep yapar dediler arabayı aldım dayandım kapısına freen balataları değiştirelim bakımını yaptırıyım dedim usta saolsun vantiratör kayışını yalnış takmış fren pabuçları RR ve LL yönleri RL - RL olarak takmışyani epey sorun sorduğumdada kendisine birşey olmaz dedi abaicim saolsun :smiley: Adı önemli değil ama son oldu direk Aydın otoya gidiyorum orada Atıf usta var işinin ehli gözüm arkada kalmıyor arabanın başında kalıyorum değişen parçaları gözümle görüyorum takılanların hepsi Mopar ( benim için orjinal parça çok önemli ) aldığım şahısda hep orjinal paröalar kulanmış aldığı günden itibaren bütün servis detaylarınıda teslim etti saolsun anlyacan gözüm arkada değil. Buradaki ehli şahıslar sayesinde bende arabamı aldım alırken nelere dikkat etmem gerektini söylediler saolsunlar hepsine teşekkürü bir borç bilirim( Levent bey Kamp II vb...) onlarında söylediği gibi arabayı alırsın bu yapılanları yaptırdıkdan sonra ağız tadıyla bir doğaya atlıyım dersin motordaki senden önceki aksaklıklar veya şanzumandaki aksaklıklar burnundan getirir arabadan soğutur... Arabayı alırken muhakkak bir bilene sor Ben aydın otoya götürmüştüm toplam 5 araç sonuncusunu aldım :smiley: başka ustalar varmıdır vardır muhakkak ama ben Yetkili servisinden memnunum. Engin usta varmış birde tavsiye edilen bilinen.

Verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için teşekkürler..Eğer İzmir'den bir araç denk gelirse sizden yardım isteyebilirim.

İyi geceler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,970
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR