Ynt: Kesin Karar Verilmiştir: 1996 ZJ 5.2 V8 Şimdi Sıra Detaylarda
Arkadaşlar merhaba,
Yine ben.. ;D
Dün gidip baktığım 3 adet zj'den içime sinen 1 tanesinde kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum.Eğer sorunlar büyük değilse cumartesi günü expertize götürüp aracı alacağım hayırlısıyla..
Araç 1997 model.Avrupa versiyonu.Ve göstergeye göre 178.000 km.
Galeriden satılık ve 17.000 tl'ye bıraktı.Araçta tartarini lpg mevcut.Ama expertiz sonrası son bir pazarlık olur mu bilemem.Araç yaşı göz önüne alındığında gayet diri duruyor.Mekanik olarak çok fazla test imkanım olmadı.Sadece kapalı garajda ileri geri yapabildim.Vitesi D'ye alıp 20-30 sn.bekledim herhangi bir inilti gelmedi.Vites geçişleri gayet hızlı tepki verdi.Zaten gerekli kontrolleride yaptıracağım.Benim iç kısmıyla ilgili sorularım olacak.Ben sorunları yazayım sizde büyük problem olacak varsa belirtirsiniz.
1-Bagaj kapağı açıldığında durmuyor.Bırakınca direk kafana düşüyor..
2-Tavan döşemesi önlerden ve yanlardan açılmaya başlamış.
3-Sol ön koltuk elektrikli ayarları çalışıyor.Ancak alt minderin ileri-geri hareketinde problem var.Takılarak çalışıyor.
4-Yine sol ön koltuğun sırt dayama kısmınına dayandığımda minderin sağ tarafı arkaya doğru fazla yatıyor.Zaten elimlede ittiğimde de anlaşılıyor.Sanırım bir yeri kırılmış ama neresi?
5-Farların ayakları kırılmış sanırım.Sağından solundan bastırınca bolca sallanıyorlar.
6-İç aydınlatmalarda direksiyonun solundan ayarını en yükseğe getirmeme rağmen göstergeler gayet iyi ama klima ve kalorifer ayar düğmelerinin aydınlatmaları neredeyse yanmıyor.
7-Kapıları açmak için kapı kolları üzerindeki butonlar düzgün çalışmıyor.
8-Sağ ön ve sağ arka kapıda bayağı düşüklük var.Birazcık problemli açılıp kapanıyor.
9-Birde farlarda otomatik konumu bulunmuyordu dikkatimi çektiği için yazdım.Avrupa versiyonlarında yok mu acaba?
10-Birde araç rölantide çalışırken(benzinde ve motor tam ısınmamış halde) biraz kuvvetli gaz verip bırakıldığında devir normalden fazla düşüyor ama stop etmiyor.Basit bir ayarsızlıkmıdır?
Bana bu konular hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler..
Arkadaşlar merhaba,
Yine ben.. ;D
Dün gidip baktığım 3 adet zj'den içime sinen 1 tanesinde kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum.Eğer sorunlar büyük değilse cumartesi günü expertize götürüp aracı alacağım hayırlısıyla..
Araç 1997 model.Avrupa versiyonu.Ve göstergeye göre 178.000 km.
1-Bagaj kapağı açıldığında durmuyor.Bırakınca direk kafana düşüyor..
2-Tavan döşemesi önlerden ve yanlardan açılmaya başlamış.
3-Sol ön koltuk elektrikli ayarları çalışıyor.Ancak alt minderin ileri-geri hareketinde problem var.Takılarak çalışıyor.
4-Yine sol ön koltuğun sırt dayama kısmınına dayandığımda minderin sağ tarafı arkaya doğru fazla yatıyor.Zaten elimlede ittiğimde de anlaşılıyor.Sanırım bir yeri kırılmış ama neresi?
5-Farların ayakları kırılmış sanırım.Sağından solundan bastırınca bolca sallanıyorlar.
6-İç aydınlatmalarda direksiyonun solundan ayarını en yükseğe getirmeme rağmen göstergeler gayet iyi ama klima ve kalorifer ayar düğmelerinin aydınlatmaları neredeyse yanmıyor.
7-Kapıları açmak için kapı kolları üzerindeki butonlar düzgün çalışmıyor.
8-Sağ ön ve sağ arka kapıda bayağı düşüklük var.Birazcık problemli açılıp kapanıyor.
9-Birde farlarda otomatik konumu bulunmuyordu dikkatimi çektiği için yazdım.Avrupa versiyonlarında yok mu acaba?
10-Birde araç rölantide çalışırken(benzinde ve motor tam ısınmamış halde) biraz kuvvetli gaz verip bırakıldığında devir normalden fazla düşüyor ama stop etmiyor.Basit bir ayarsızlıkmıdır?
Bana bu konular hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Teşekkürler..