997799' Alıntı:1 kez girmek yeterlidir, her 6 ayda bir değil...
alsedo' Alıntı:Merhabalar,
Yuakrıda sordum ama gözden kaçtı galiba.Bir link vermiştim.Bu zj kasalarda Orvis serisi nedir.Farkı nelerdir.Daha donanımlımıdır?Bilgisi olan arkadaşlardan yorumları bekliyorum.
Teşekkürler..
darkcity2000' Alıntı:Satıcı her 6 ay da bir demişti, peki her yıl mı ?
alsedo' Alıntı:Arkadaşlar bakımlarının tam olduğunu varsayarsak 300.000 km'yi geçen zj lerde ne gibi sorunlar yaşayabilrim.Yani illaki eskimeden dolayı bazı sorunlar çıkacaktır ama acaba büyük ve çok masraf açacak sorunlar çıkarmı?Okuduğum kadarıyla bu motorların ömürleri bakılırsa 700-800 bin km.lere kadar gidebiliyor.Yani buradan yola çıkarak 300 küsür bin km olan bir zj bakımlıysa alınabilir mi?
alsedo' Alıntı:Arkadaşlar bakımlarının tam olduğunu varsayarsak 300.000 km'yi geçen zj lerde ne gibi sorunlar yaşayabilrim.Yani illaki eskimeden dolayı bazı sorunlar çıkacaktır ama acaba büyük ve çok masraf açacak sorunlar çıkarmı?Okuduğum kadarıyla bu motorların ömürleri bakılırsa 700-800 bin km.lere kadar gidebiliyor.Yani buradan yola çıkarak 300 küsür bin km olan bir zj bakımlıysa alınabilir mi?
997799' Alıntı:piyasada 140-150-200 binlerde gördüğün hemen hemen tüm zj ler zaten 500 bini devirmiştir...çok az sayıda orjinal km si yazan var...ben 200 bin altında 2000-2002 model wj zor buluyorum millete...
şöyle düşün...
bu aracın sıfırını kim alır?
bu alan kişi genelde 3 yıl biner muhtemelen parasını kendisi saymaz...hele de 90 li yıllarda 5,2 motor bir aracın sıfırnı alan vatandaş....
bu kişiler aynı yere 3 yıl sonra takasta sıfırını alarak geri veriri ve muhtemel 200 bin e yaklaşmış yada 200 bin civarındadır...
2. el olarak geliri şu anki hesapla 10 bin liranın üstü olan insanlar alır 3-5 yıl onlar biner ve muhtemelen galerinin eline geçer...burada da 1 el değişiminden sonra 4 yada 5. el biz oluruz...
kısa öykü budur...
997799' Alıntı:ben kısaca nabıcanızı özetliyim...
kapıyı açın içine bakın...
kapıları yukarı aşşağı sallayın en ucundan tutun...pimler falan nasıl...
döşemeleri iyi olsun tavan sarkmış olabilir önemli değil 100-200 lira...
dik rampada durun tam sol-tam sağ kalkış yapıp yarım tur döndürün kütürtü falan var mı...ses geliyormu....
düz yolda 120 ye kadar çıkın ses uğultu geliyormu (defransiyelleri ötüyomu)
sunroof çalışıyor mu?
koltuk motorları çalışıyor mu?
park halindeyken vitesi d ye atın 1 maximum 2 saniye içinde vitese tepki varmı aynı olayı geri vitese takarak yapın, kütürtü car curt yoksa gidin servise check-up yaotırp alın yada almayın...
koltuk ısıtması falan yapılan kolay şeyler...
aslında temiz gibi gördüğüm bikaç ilan var gözüme çarpan...