Ynt: Kim Nerede?
Tifa' Alıntı:
Ahmet bey şanslısınız ki Yunanistan'dasınız. Kuzeye doğru çıktıkça o görgüsüz dediğiniz kişilerin sayısı hızla artar. Avrupa'da karavanların şehir içlerinde park edilmesi yada konaklaması pek istenmez. Kamping ya da stellplatz denilen karavan park alanlarında kalınması yönünde bir yönlendirme vardır. Karavanların büyük boyutları park olayının bu şekilde gelişmesinde etken oluyor. Geçen yaz Avusturya'nın bir kasabasında iki Türk kamperi önlerinde parkettikleri ev sahibi tarafından polise şikayet edilmiş ve geceyarısı uyurken polis tarafından uyandırılarak bir tır otoparkına çekilmişlerdi.
Türk olduğunuz için size öyle davrandıkları hususunun çok çok ufak bir ihtimal olduğunu düşünüyorum.
İsterseniz şöyle bir düşünelim. Deniz kenarında bir yazlığınız eh önünüzde de az buz da olsa bir deniz manzaranız var yani klasik yazlıkçı durumundasınız. Ama hemen karşınıza yaz başlayınca karavanlar geliyor kimisi 1 gün kimisi daha fazla kalıyor. Tam biri gitti derken iki gün sonra başka bir karavan daha. Balkona oturduğunuzda karşınızda hep bir karavan. Karavan ekspertizi olsanız yeridir durumu. Karavan sahibi olmayan onlara ilgi duymayan bir yazlıkçı olarak bu durumda siz olsanız ne yaparsınız.
Merhaba; Anlatmak istediğinizi anlıyorum...Ama ben "karavan ekspertizi olsanız yeridir" cümlesini pek hoş bulmadım...Yurt dışına ilk defa çıkmıyorum ve bu konulara zaten dikkat ediyorum.
Benim payşımlarım sadece bilgilendirme amaçlıdır.
Burada herhangi bir yorum yazarken hiç kimseyi alay konusuda yapmam, hoş olmayan yakıştırmada yapmam...
Ben kimsenin evinin önünü kapatmadım...Ne arkamızda nede önümüzde yazlık veya herhangi bir yapı yok...
Üstelik, önümüzde bir asfalt yol var denize bakan ve yol ile deniz arasında kumsal var...Bu kumsala sebze ve meyve satan araçlar ve plaj için gelen araçlarda parketmişti...Bu araçların içinde panelvan ve büyük kasalı kamyonetlerde vardı.Çingene araçlarıda çoluk çocuk yayılmışlardı...
Resimdeki konu evin önündeki asfalt yoldan bahsetmiyorum. Ve o asfalt yol zaten denize bakmıyor,park alanına bakıyor...Yolun gidiş yönü denize bakıyor..
Olayı birinin yazlığının önünü kapatmadığım şekilde düşünelim...
Orada yanımıza gelip bize merhaba deyip muhabbet eden,şarkı söyleyende bir yunan ve orada yazlığı var...Biri insanca yaklaştı diğeri farklı...
Üstelik bazı yerlerde görüyorum kamp yasak levhası oluyor...Burada böyle bir uyarı levhası yok...Park eden kamyon bile vardı...
Geçenlerde, 220 volt buzdolabımı 12 volt ekovat taktırdığımı yazmıştım...Bir tanesi çıktı siz Amerikayı yeniden keşfetmişiniz diye cevap verdi...Ve kendince iyi bir şey yazdığını düşünüyordur, heralde... Kendini çok bilgili,karşısındakileri ise küçük görme mantığı bu...
O malum cümle hariç, zaten bildiğim ve düşündüğüm diğer açıklamalar için teşekkür ederim...