Ynt: Kiralık Karavanla 19 Mayıs Batı Karadeniz Gezimiz
Söz verdiğim gibi karavan kiralama deneyimimiz hakkında bilgi vereyim.Naz Karavan'dan karavanımızı kiraladık google dan arama yaptığınızda karşınıza rahatlıkla çıkıyor ,günlüğü 180 TL ye anlaştık ama bir gün evvel aldığımız için 50 TL kasko parasını ayrıca ödedik.Her halikarda bana süpriz de olsa 2000 TlL lik senet verdim ama Türkiye 'de her araç kiralamada böyle imiş ,en azından öyle dediler bende inandım.Araçta 6 kişilik yatma kapasitesi var ,6 yetişkin rahatlıkla yol alabilir vede konaklıyabilir.Araçın karavan bölümü ,araçtan çok daha iyi durumda .Araç için hani bayık terimi kullanılır ya ben onu kullanacağım . İstanbul-Abant-Bolu-Yedigöller-Devrek-Safranbolu-Bartın-İnkum-Amasra-Adapazarı-İstanbul için 470 TL lik mazot yaktı buda aracın motorunun kötü olması sebebi ile bana fazla geldi ama daha deneyimli olanlar daha doğru bilgi verebilirler bu konuda.Kaç km diye sorarsanız inanın böyle bir alışkanlığım olmadığı için bakmadım bilmiyorum.Araç klimasız ,yada klimalı ama elektrik gerekiyor karavan kısmı için var ama araç kısmı için yok bence bu kötü idi vede müzik çalacak hiçbir aleti yok .Ali Bey de haklı müşteriler çok hor kullanıyor diyor.Elektrik için aracın bagajında jeneratör var ama termisifonu vede klimayı çalıştırması şüpheli diye konuştukları için hiç denemedik yoldada elektrik alacak bir kamp yeri göremedik bulamadık .Karavanda bir ocağımız yanmıyordu ama tek ocakla işimizi gördük ,arka bagajda 4 sandalye vede masamız vardı biz ek olarak 2 tane sandalyemizi aldık.Vebasto vardı ama kullanmaya gerek kalmadı .Karavanda mükemmel çalışan buzdolabı idi ama iç akü her gece 3 gibi bitiyordu ,uyku arasında akü bitti ikazını duymak vede içeriye gelen elektriği kesmek ayrı bir deneyim oldu.Karavan kapı kilitimiz 2 ci gün bozuldu ama Uygu'nun formülü ile bu engelide aştık arabayı gönül rahatlığı ile heryerde bırakabildik.Arkada yatan bizler kokudan rahatsız olduğumuz için fosebtiğimizi çayıra çimene uygun bir yerde gübre niyetine bıraktık kokumuz bayağı bir azaldı .Televizyonumuzdan pek faydalanacak vaktimiz olmadı ama bazı denemeler yapan kızımızda bu konuda başarılı olamadı.En son karavanda kullandığımız suda mazot olduğunu farkettik ki,Ali Bey daha önceki bir müşterinin su deposuna mazot bastığını temizlediklerini söyledi ama bizler bu temizlemeyi başarılı bulmadık.Araç ile çakırlı yolda yokuş çıkmada başarılı olmadım o yüzden gözümün kesmediği yerlere girmekten kaçındım .Ali Bey in dediğine göre 3 tonu geçtiği için zorlanıyormuş ,bunada daha deneyimli olanlar net cevap verebilirler.Tuvalet sorunsuzda büyükler pek kullanmasada küçük kızımız yeterince kullandı bir sorun yaşamadık.Dün akşam aracı teslim ettim ,her tarafını kontrol ettiler vede 2000 TL lik senedimi geri verdiler.Sorunları bir daha bildirdim ,ama onlarda işletmeci olarak yaşadıklarından bahsettiler eh onlarada hak vermedim değil .İşte budur bizim karavan kiralama deneyimimiz umarım birilerine faydası dokunur.
Enis