<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Kış Lastiği Yardımı</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
205/75 r 15 sadece Toyo diye adını ilk defa duyduğum bir markada var.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Toyo fena değildir. Bridgestone gibi en iyisinden olmamakla beraber en azından japon malı lastik..<br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
205/70 r 15 ise hemen hemen her markada var. uygun olur mu acaba ?
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Pek iyi olmaz, aracın yerden yüksekliği 2.5 cm azalır. Onun yerine 215 70 15 denenebilir ama taban iyice genişlemiş olur direksiyonu kırınca sürtme yapabilir, derin karlı yerlerde araç zorlanabilir. Ben olsam 205/75 15 ebatındaki toyo'yu tercih ederdim. Onu da bulmak mümkün olmazsa 215 70 15 ya da 225 70 15 aramaya başlardım, sürtme yapmıyorsa durumu idare eder (225 70 15 yükseklik olarak tam geliyor ama biraz fazla geniş kaçabilir, hatta jantlara uyumu sorgulanabilecek derecede fazladan geniş olabilir, hangi janta hangi genişlik aralığında lastik takılabildiğine dair tablolar vardı onlardan kontrol etmek lazım çok fazla kurcalamadan önce...). Yanlız taban genişledikçe aynı çekişi tutturabilmek için daha kaliteli (dolayısı ile daha masraflı) lastik markalarına bakmak gerekebilir. O yüzden orjinal ebatı bulamayacağınızdan eminseniz 205 75 15 ebatındaki lastikleri kaçırmayın bence- tabi araca 4-5 kişi binip biraz yollada gezinip direksiyon kırılınca sürtünme yapmadığından emin olmak şartıyla.</div>