Kişisel Galeri (Pentaks)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pentaks Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,746

pentaks

Ana Kamp
Yer
Antalya
Merhaba;

Dışarıda olduğum vakitler çektiğim birkaç kareyi paylaşmak istedim. Yol gösterici yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Çok yeni olmasam da tembelliğimden işin teknik kısmı ile çok ilgilenmediğim için 'çok acemiyim'. Şimdiden teşekkür ederim.

(1).jpg

(2).jpg

(3).jpg

(4).jpg

(5).jpg

Etiketler

Ynt: Kişisel Galeri (Pentaks)

Bence gayet guzel gidiyor,

tavsiyem bu sitedeki ve benzeri fotograf sitelerindeki ,fotograflara bol bol bakmaya calis ve yorumlari okumani tavsiye ederim,
oldukca etkili olacaktir,

Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Teknik açıdan eleştirip eleştirmemek size kalmış ama Antalya'daki bir seradan çok sevdiğim bir fotoğrafı da sizinle kısa bir not ile paylaşmak istiyorum. Teşekkürler....

Antalya, turizminden de öte bir tarım şehridir aslında. Son zamanlarda seracılıkla uğraşan vatandaşlar 'toprak verimsiz' diyerek seralarına roka, marul, maydonoz gibi gelir getirmeyen ürünler dikse de Antalya toprağı oldukça zengindir. Bu fotoğraf da imar yapılsın, babadan kalma seralar artık beş kuruz kazandırmadığı için toprakları imara açılsın (!), üstüne de beş on katlı binlar yapılsın diyen insanların yaşadığı bir mahallede çekildi. (Olayın şu boyutu da var elbet, insanlar tarımı üzerlerine apartman gölgelerinin düştüğü seralarda yapıyorlar) Fotoğrafın içindeki kadınlar Antalyalı değiller, Antalya'ya çalışmaya gelen mevsimlik işçiler. Fotoğrafta ön planda olan çocuk da onlardan birisi. Seradan çıkınca sera sahibinin dışarıda gördüğü o 'şey'i "bunu insanlar, öküzlere takıldığı gibi bellerine takar, tarla sürerlermiş eskiden" diyince birisine denetmek istedim. Daha en başından koşulsuz razı olan bu çocuk geçti o 'şey'in başına ve ben de onu ölümsüzleştirdim. Sizinle de Antalya'nın kısa ama dertli bir yanını paylaşmak istedim. İyi seyirler...

DSC_0149.jpg

bence başarılı antalyada yaşayan biri olarak bu açıdan değerlendirmeniz ilginç geldi devam çekmeye ;D ;D ;D

Teşekkür ediyorum. Mahalleleri gezdiğim için bu tür hikayelere ve fotoğraflara çok sık rastlıyorum. Bunlar da Antalya'nın öteki yüzü.

pentaks' Alıntı:
Teşekkür ediyorum. Mahalleleri gezdiğim için bu tür hikayelere ve fotoğraflara çok sık rastlıyorum. Bunlar da Antalya'nın öteki yüzü.
biz liman kemer arası gidip geldiğimiziçin pek kısmet olmuyor artık sizi takip ederim ;D

Nereler var inanamazsınız yanından geçip görmediğimiz. Liman dediniz de, Hurma tarafında Sarısu Mahallesi var. İmarsız bölümü bakir bir köy. Madem oradan geçiyorsunuz, giderken içeriye doğru kıvrılın derim.

Not: Fotoğrafın bir benzerini daha önce de yüklemişim. Aşka gelip fotoğraf yüklemek istediğim için farketmedim. Şimdiden kusurum için özür diliyorum.

pentaks' Alıntı:
Nereler var inanamazsınız yanından geçip görmediğimiz. Liman dediniz de, Hurma tarafında Sarısu Mahallesi var. İmarsız bölümü bakir bir köy. Madem oradan geçiyorsunuz, giderken içeriye doğru kıvrılın derim.

Not: Fotoğrafın bir benzerini daha önce de yüklemişim. Aşka gelip fotoğraf yüklemek istediğim için farketmedim. Şimdiden kusurum için özür diliyorum.
liman mahallesinde oturuyorum zaten ancak yoğunlukdan detaylara giremiyoruz tabi bi züre daha sizi takip edeceğim

fotoğraf aşkım güzeldir bende off road ve doğa tutkunuyum elimden geldğince fotolar çekiyorum ama çok kayda değer şeyler değil

Fotoğrafını çektiğim çoğu insan ‘neden çekiyorsun?’ diye merak edip sorar. Ama ilginçtir, bu kadın bana hiçbir şey sormadı. O, objektife baktı. Ben çektim, sonra da sırtımı dönüp gittim…

a.jpg

pentaks' Alıntı:
Fotoğrafını çektiğim çoğu insan ‘neden çekiyorsun?’ diye merak edip sorar. Ama ilginçtir, bu kadın bana hiçbir şey sormadı. O, objektife baktı. Ben çektim, sonra da sırtımı dönüp gittim…
sıcaktan bunalmış olabilir hayattan vazgeçmiş diyemiyeceğim genelde bu yal grubu daha bi sıkı bağlı oluyor

Dün gece bir işten dönerken, tripotsuz olarak çektim bu fotoğrafı. Bir pavyonun ışığı 'Ay'ı aydınlatıyordu sanki. Adını da 'Pavyon Işıklı AY' koydum zaten. Çekerken pavyonun yanındaki kırılmış bahçe duvarının üzerine çıktım, ışığa daha yakın olabilmek için. Eh o ara pavyondan iki delikanlı (!) gelip 'Bu kız ne yapıyor' diye dolaşmadılar değil. Böyle zamanlarda başıma bela alırım genelde çenemi tutamadığım için, ama akıllanmış olduğumdan olsa gerek ses etmedim. Fotoğrafı çektikten sonra oradan uzaklaştım. Onlar da benden.

Evet çok net değil, evet çekerken elim titredi ama ben gökyüzünde asılı duran bu iki cismi çok sevdim ve paylaşmak istedim...

1.jpg

Gamze hanım merhaba,
çok güzel,dogal fotograflar..begendim..
tebrikler...

index.php

Şu kablolar da olmasa ülkemizin her yeri sinema için doğal plato aslında...tabi kabloların peşine çanak anten ve klimaları da dahil etmeliyiz...

mdr çok teşekkür ederim.

allofsins, Antalya aynı zamanda bir günısı şehri:smiley: Kablolar mı? Onlar da dokunulmazlık zırhına büründürülen mahallelerin olmazsa olmazları...

kolay gelsin malle sokak ve renkler iyi f.otoğraf konusuna şimdilik girmiyorum devam..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,631
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.