Kişisel Galeri (Pentaks)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pentaks Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,761

Etiketler
Ynt: Kişisel Galeri (Pentaks)

Sabit hoca ile gezerken (yahu bu tel filtresi ne zaman çıkacak derdi.bu arada hürmet ve saygılarımıda sunayım hocama.)bir nebze (fotoşop) amcam bu işi hal ediyor ama sabır ister.benden uzak duruyor.başta işi hal etmeye bakmak gerek. unutmayalım onlarda bizim bir parcamız oda gerekli ama havada ve fotoğrafta olmaması şartı ile.selamlar

Üniversitedeyken Ara Güler ile okul gazetesine bir ropörtaj yapmıştım. Orada bana şöyle demişti, "Eskiden sokaklar çok güzeldi. Ama şimdi her yer tabela, kablo. Eski İstanbul'u özlüyorum" Teller şimdiyi yaşayanlar için sorun değil, ama eskiler eski fotoğrafları özlüyorlar. Ben de aslında fotoğraflardaki düzeni özlüyorum.

evet hayat bu değişiyor kacan balık büyük olur misali gecmişi özlüyor insan.tel de olsa özlenmez ama o zaman aranıyor.berek tarihi yani ören ve sit alanlarında bu teller o kadar cok değiller.ama sizin malzemeleriniz de telde olsa teli unutturan diger ögeler daha keyifli.size bol fotoğraflar dliyorum.

Yine bir çalışma için Antalya’nın bana göre uzaaak bir mahallesindeydim. Orada beni ağırlayan muhtarın anne ve babası ile tanıştım. Burada fotoğraflarını göreceğiniz kişi Fatma nine. Evin babaannesi. O kadar sıcak ve samimiydi ki bloğumda da (http://der-saadet.blogspot.com/2010/10/fasulyenin-topraktan-cksna-asgm-ben.html ) bahsettiğim ve fotoğraflarını paylaştığım bu kişiyi burada sizlere de tanıtmak istedim. Ot toplamaya giderken ve dönerken ‘Fatma nine’ diye seslendim. İşte önce ve sonrasında bu kareler çıktı. Sanat ve estetik aramak isterseniz burada bulamayabilirsiniz ancak sıcaklık ve samimiyet derseniz bence bu iki kare ve Fatma ninenin tombiş bakışları bunu yansıtıyor.

Not: seco7 teşekkür ederim...

1.jpg

2.jpg

Yine bir mahalle gezisi, yine seralar, yine imar...

Mahalle sakinleri topraklarının verimsiz olduğundan yakınıyor, çevrelerindeki mahalleler gibi 'imar' istiyor. "Çoluk çocuk evlendiriyoruz, arsamız var ev yapamıyoruz. Kirada yaşamak zorunda kalıyorlar" diye veryansın ediyor. Seralarda domates yok, kabak yok, sebze yok. Ne var? Marul, toka, tere, maydonoz. kazanamıyoruz diye şikayet ediyorlar ve yine yine yine imar istiyorlar...

Haklılar mı?

Tartışılır... Artılar bir tarafa, eksiler bir tarafa konur. Oturulup düşünülür...

Bu fotoğraf işte bu sorunların yaşandığı yerden. Sera sahibi, cam serasının kırık camlarını yaptırıyor. Birisi aşağıda birisi ise yukarıda. Bir gayret içindeler...

2.jpg

3.jpg

4.jpg

1.jpg

Amaç zaten 'detaylar'daki ayrıntıları, görünmeyen eksiklikleri farkettirmek değil mi:smiley: Hadi bakalım sıra sizde. Mesela nasıl olsa daha iyi olurdu? Ya da nesi eksik. Öyle gülümseyip geçmekle olmaz...

pentaks' Alıntı:
Amaç zaten 'detaylar'daki ayrıntıları, görünmeyen eksiklikleri farkettirmek değil mi:smiley: Hadi bakalım sıra sizde. Mesela nasıl olsa daha iyi olurdu? Ya da nesi eksik. Öyle gülümseyip geçmekle olmaz...
ben işlediğiniz konuya ait sorunlardan bahsetmiştim yoksa fotoğraf benim işim değil bana keyif veren sizin atladığım şeyleri bana hatırlatmanız

Antalya nın arka sokakları gibi o şirin yaşlı teyze mesela yada bu konu üretim ıkıntısı çeken bir ülkenin üretme savaşı veren insanları tebessümüm beni dürten bu resimlere ;D ;D

Durun bakalım anlamış mıyım, Antalya'nın 'detayları'nda sorun çok. Ama benim fotoğraflarımda sorun olup olmadığı konusunda fikir yok. Çünkü alanımız bu değil:smiley: Dimi:smiley:

pentaks' Alıntı:
Durun bakalım anlamış mıyım, Antalya'nın 'detayları'nda sorun çok. Ama benim fotoğraflarımda sorun olup olmadığı konusunda fikir yok. Çünkü alanımız bu değil:smiley: Dimi:smiley:
;D ;D evet ben fotoğraf konusunda fikir beyan etmem haksızlık olur

ama benim gözümle zaten iyiler ama kıstas olamaz tabiki ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,632
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR