Kıyıköy

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zeynepkesdogan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,470

zeynepkesdogan

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Herkese merhaba,
Bu hafta sonu Kıyıköydeydim. Doğallığı bozulmamış teknolojinin çok fazla girememiş olduğu ve İstanbul'a 2 saat uzaklıkta bir mekan. Köyden orman içinden geçen dar bir yolla Sahil Pansiyona ulaşabilir, Kamil abinin mekanında 3 kişilik odaları 35 YTL'ye kiralayabilirsiniz. Hem nehir hem deniz manzarası bir arada. Kurbağa ve ateş böceği sesleriyle uyuyacak, denizin dalgalarını da rahatça duyacaksınız.
Kıyıköy resimlerimizi sizinle paylaşmak isterim:smiley:
http://picasaweb.google.com/zeynepkesdogan/KYKY

Etiketler

Ynt: Kıyıköy

Yaw Sedat Bey illede gezenbilir yeniden aktif olduktan sonra yapılan gezilerdenmi bahsedeceğiz. "Kıyıköy" fotoğraflarımızı ekleyelimde şenlensin burası :smiley:

asmali_kahve2.JPG

dede_torun2.JPG

efkar2.JPG

Hayata_Gulumsemek.jpg

tamirci.JPG

asmali_kahve.JPG

DSC00539.JPG

tek.JPG

hell.jpg

hell2.JPG

emektar.jpg

emektar2.jpg

@KanyaK; makine olarak ne kullanıyorsun? Resimler çok güzel sanırım ham değiller?

Bölgeye gidenlere Kıyıköy yolu ile Demirköy yolu arasındaki köy yolunu tavsiye ederim, orman içinde harika bir yolculuk yapabilirsiniz. Sivriler köyüne geldiğinizde Güneşli Göl'ü sorup verilen tarife göre orman içine girmenizi öneririm. Şöyle bir yer tam olarak :

120.jpg

113.jpg

Aslında göl değil burası, dere üzerinde küçük bir şelale ve şelalenin döküldüğü yerde oluşan bir gölcük. Kenarında da minik bir kumsal oluşmuş. Hoş şu anda kuraklıktan ne haldedir bilmiyorum bu yaz hiç gitmedim, bu akşam gidiyoruz 2 gece kamp yapmak üzere oraya, pazartesi atarım resimleri. Ancak baya büyük göllerde var bölgede; mesela İğneada'da göl ve deniz yanyana duruyor. Köylülerin bildiği başka göllerde var. Sivriler köyünde köylülerden göllere nasıl gidileceğine dair bilgi alabiliyorsunuz.

Kıyıköye olan uzaklığa gelince:

Bu bölge Demirköy - Iğneada yolu ile, Vize - Kıyıköy yolu arasındaki ormanlık bölge oluyor. Kıyıköye doğru giderken 10-15 km. kala sola köy yolu ayrılıyor. Ama en basit yol Demirköy'e gitmek, orada Sivriler köyüne nasıl gidileceğini sormak ve Sivriler yoluna girince km.yi sıfırlayıp 6 ncı km.deki küçük taş köprüyü (yol üzerindeki ikinci köprü) geçer geçmez derenin kenarından sağa içeri girmek. Orman içi bu yol ve 3-3.5 nci km.de belirttiğim alana geliniyor, etraf güzelliklerle dolu. Her orman yolu ayrı bir süpriz. Sivriler köyüne ulaşıp orada etraftaki büyük göllere nasıl gidileceğini öğrenebilirsiniz. Etaplar kırıcı ve zor değil ben HRV ile kışın hepsini dolaşabildim. Demirköy - Sivriler 13 km. olmalı, Mahmutbey gişelerden bu kamp alanı 210 km civarında tutuyor Demirköy yolundan, Kıyıköy yolundan ise 190 km falan...

http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,8200.0.html

Buradaki resimlerin %80.i o bölgeye ait.

Teşekkürler beyler. Makine sony dsc f-717. PSP'de işlendi fotolar. Bu arada keşfedilecek biryerler daha meydana çıktı:smiley: hadi hayırlısı bakalım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR