KIZDIRMA BUJİSİ LAMBASI ---- ARIZA

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gebu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 67,387

gebu

Ana Kamp
ÖNCELİKLE MERHABA. UZUN SÜREDİR FORUMU TAKİP EDİYORUM. EN SONUNDA FORD FOCUS MARKA ARACIMI SATIP 2.EL Bİ SSANGYONG ACTION 4X4 A/T ARAÇ ALDIM. GERÇEKTEN KULLANMASI ÇOK ZEVKLİ VE FORMDA YAZILANLARIN HEPSİ DOĞRU. ARAÇ GERÇEKTEN ÇOK KONFORLU. ARACIMDA ISITMA BUJİSİ İKAZ LAMBASI ARACI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE YANIYOR, SÖNÜYOR VE ARACIMI ÇALIŞTIRIYORUM. BURAYA KADAR HERŞEY NORMAL. FAKAT BİR DK. GEÇMEDEN TEKRAR YANIYOR VE YOLCULUK BOYUNCADA HEP AÇIK KALIYOR. ARACIN İLK ÇALIŞTIRILMASINDA HİÇ SIKINTI YOK. KANIMCA BUJİLER SAĞLAM. SORUN NEREDE OLABİLİR? BİLGİSİ OLAN PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM. TEŞEKKÜR EDERİM.

Etiketler
Ynt: KIZDIRMA BUJİSİ LAMBASI ---- ARIZA

Enjektorlerin hemen yaninda toplam 4,adet ısıtma bujusi var bir tanesi veya bir kactanesi bozulmuştur ... Avometreyle tek tek ölçüp bulmak lazım hangisinsaglam hangisi bozuk ...ışığın yanma sebebi patlak buji ... Oto elektrikcisi yapabilir .. Basit bir arıza ... Selamlar

TEŞEKKÜR EDERİM SABRİ BEY EN KISA ZAMANDA YAPTIRACAĞIM.

Özellikle aracı ilk çalıştırma esnasında ısıtıcı lambası sönmeden marşa basmaktan ısıtıcı bujileri çabuk arıza verir bozulur.

teşekkür ederim selim bey Bu uyarıyı dikkate alıcam

benimde yanmıştı 1 tanesi serviste işçilik dahil yanılmıyorsam 46 tl ye değiştirdim geçen ay(56 tl de olabilir).

Bende actyon sports 4x4 a200s var, geçen 4 lüyü açık bıraktım, 2 saat sonra geldim akü bitmişti, ara kablosu ile bir tıkta aldı, çalıştırdım gezdim biraz sabahta 3-4 kerede çalıştı, yalnız bu sabah çalıştırdığımda tık dedi ve kaldı. Akü bitmiş dedim gittim arkadaştan akü ara kablosu ile denedik yemedi, sonra başka bi kablo ile denedik goj goj goj ediyo, pervane dönüyo ama motor almıyor, Sabah 8 de dışarı -20 idi, sizce mazot donmuş olabilirmi, başka bi yerde arkadaşlar mazot filtresi vs demiş ama?

Birde ilk başta o helezon şeklinde kızdırma lambası yanıyor, belli bir süre sonra da sönüyor, bende o zaman marşa basıyorum, acaba kızdırmanın çalışmama ihtimali varmı? Servisi aradım, adam gibi cevap veremediler, görmeden birşey diyemeyiz dediler...

yardımcı olabilirmisinz?

Arkadasim gecmiş olsun senin yakitin donmuş büyük ihtimal .. Cok soğuk iklimlerde yakıta yüzde 30 civarı gaz yağı katmak donmayı engeller ... Isıtma buji isatetı söndukden sonra 10 sanıye marjlayınca calişmasi lazim .. Fıltre gırısınden yakıt hortumu nu sok ve pompala yakıt geliyormu ılk onu kontrol et geliyorsa pompa gırısınden veya fıltre çıkışından sok tekrar pompala yakıt çıkıyormu çıkmıyorsa fıltre donmustur .. Ikı fıltre vardır yanyana .. Takvıye kablosu kalın olmalı akunun amperı yüksek olmalı marjlayınca fırıl fırıl donmeli motor ...

abi aküm tamamen bitmiş takviye aküsünü takınca araç takviyeyide çekiyomuş tamamen ve araç çalışacak gücü bulamıyormuş, o yüzden bence aracı takviye ile değilde başka aküyü direkt bağlayarak çalıştırın derim :D Biz öyle yaptık çalıştı,
tekrar teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR