klima sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suziki jimny Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,654

suziki jimny

çok okuyan değil gezenbilir..!
Yer
Istanbul
Selamlar,

Dün aksam yolculuk sırasında çalışır ve sıcak hava üfler durumdaki klimam arıza yapıp soğuk üflemeye başladı birden bire ve duzelmedı. Aracın 100bin bakımını yaptırmaya gıdıyordum, speedy servısde kalüriferden araç içine sıcak hava gittiğini ama klima sıcak ayarı yapan düğmenin sıcak-soguk ayracının bozulmus olabılecegını soyledı ve oto elektrıkcıye yonlendırdı.

Daha once basına gelen varmıdır? Gercekten sorun manuel düğmedemıdır, tecrube etmıs arkadasların tavsıyesını rıca ederım, aracım 2007 model

saygılar,

Etiketler
klima
Ynt: klima sorunu

Merhaba,aracin radyator suyunu da bir kontrol edin.
Eksik oldugunda bu tur sorunlar cikabiliyor.

ttogan' Alıntı:
Merhaba,aracin radyator suyunu da bir kontrol edin.
Eksik oldugunda bu tur sorunlar cikabiliyor.

''speedy servısde kalüriferden araç içine sıcak hava gittiğini söylediler''
suda sıkıntı yok yani, önerisi olan varmıdır?_

soğuk hava derken kilima açıkmış gibi soğuk havamı yoksa dışarıdan gelen soğuk havamı? muhtemelen kaleriferdeki kapakçık açık kalmıştır dışardan direk soğuk havayı içeri alıyor

eksperoto' Alıntı:
soğuk hava derken kilima açıkmış gibi soğuk havamı yoksa dışarıdan gelen soğuk havamı? muhtemelen kaleriferdeki kapakçık açık kalmıştır dışardan direk soğuk havayı içeri alıyor

şöyle; motor sıcak hararet ortada, sıcaklık ayar düğmesi en sıcakta (normal motorun sıcağını üflemesi gerekiyor) ama soğuk geliyor, yani dışardaki soğuk içeri geliyor direk. Servisde muhtemelen soguk sıcak ayrımı yapan kapakcık arızalanmıstır dedı ama elım varıpta bı elektrıkcıye baktıramadım hala,

çözdük.. torpido altında vitese doğru kalürüfer kazan ve kulakçığı açıkta duruyor. Manuel düğme sağ sol çevirince ucunda bir tel var aşağı yukarı hareketi yaparak o kulakçıgı soguk -sıcak ayarı ıcın yukarı asagı cekıyormus. Teli tutan kucuk plastık kırılmıs en sonrda sogukta kaldıgından uflemıyormus, parmagımla aşağı ıttım sıcak gelıyor artık idarelık vıda ile saglamlastırdım. Çıkma kulakçık bulmaya calısacagım, servıs kazanı degıstırelım dedı :smiley: 800 TL, göstere göstere öpme niyetini belli etmek bu olsa gerek..

saygılar.

suziki jimny' Alıntı:
çözdük.. torpido altında vitese doğru kalürüfer kazan ve kulakçığı açıkta duruyor. Manuel düğme sağ sol çevirince ucunda bir tel var aşağı yukarı hareketi yaparak o kulakçıgı soguk -sıcak ayarı ıcın yukarı asagı cekıyormus. Teli tutan kucuk plastık kırılmıs en sonrda sogukta kaldıgından uflemıyormus, parmagımla aşağı ıttım sıcak gelıyor artık idarelık vıda ile saglamlastırdım. Çıkma kulakçık bulmaya calısacagım, servıs kazanı degıstırelım dedı :smiley: 800 TL, göstere göstere öpme niyetini belli etmek bu olsa gerek..

saygılar.

Güzel bir bilgi benimde aklımın köşesinde dursun teşekkürler.

eksperoto' Alıntı:
benim elimde kazanı kırık kalerifer var.
kırık olan parçanın resmini gönderirsen doğru parçayı verebilirim.

ilgin için teşekkürler hocam, resmini çekme fırsatım olmuyor bır turlu iş gucten, beyaz 2 adet kulakçık var kazana bağlı, uzunlukları 6-7 santim 2-3 santım genıslıkte. Ucları birbirine bağlı, dipleri sabit, yukarı ve aşağı hareket edebılıyorlar..

suziki jimny' Alıntı:
ilgin için teşekkürler hocam, resmini çekme fırsatım olmuyor bır turlu iş gucten, beyaz 2 adet kulakçık var kazana bağlı, uzunlukları 6-7 santim 2-3 santım genıslıkte. Ucları birbirine bağlı, dipleri sabit, yukarı ve aşağı hareket edebılıyorlar..

ikitelli sanayi tarafına gelirsen kutu burada üzerinden söküp veririm.

eksperoto' Alıntı:
ikitelli sanayi tarafına gelirsen kutu burada üzerinden söküp veririm.

Beyaz parça bu, varmıdır elinde hocam?

JIMNY KLİMA KAZAN.jpg

eksperoto' Alıntı:
ok elimde mevcut yanlız cumartesi sabah edirneye yola çıkıyorum pazar bulgaristana gidiyorum perşembe veya cuma günü istanbulda olucam...

ok bu .h.sonunda dogru alo derım, iyi yolculuklar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

SON KONULAR

Geri