Kocaeli Samanlı Dağları - Jeep Safari ve Kamp (1-2 Eylül 2007)(Diğer Geziler)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KODOSK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,521

KODOSK

Ana Kamp
Web
www.kodosk.org.tr
KOCAELİ DOĞA SPORLARI KULÜBÜ

1-2 EYLÜL TARİHLERİNDE SAMANLI DAĞLARINDA BULUNAN ORMAN İÇİ ROTALARDA JEEP SAFARİ DÜZENLENECEKTİR. 1 EYLÜLDE İZMİT MERKEZDEN BAŞLAYACAK MACERAMIZ YUVACIK ÜZERİNDEN DEVAM EDECEK. İRİLİ UFAKLI YAYLALARINDA GEZİLECEĞİ GEZİ SONRASINDA , MENEKŞE YAYLASINA YAKIN OLAN...

PAPAZ ÇAYIRINDA KAMP KURULACAKTIR. BURADA GECELENDİKTEN SONRA 2 EYLÜLDE MENEKŞE YAYLASI ÜZERİNDEKİ ROTADAN BAHÇECİĞE , ORADANDA İZMİTE DÖNÜLECEKTİR. 1 EYLÜL GÜNÜ SAAT 14:00 DA FUAR İÇİNDE BULUNAN İL KRİZ MERKEZİNDEN HAREKET EDİLECEKTİR. GEZİYE GELİRKEN KAMP MALZEMELERİ VE YİYECEKLERİN
YANINDA , ARAÇLARDA KRİKO , ÇEKİ HALATI , TAKIM ÇANTASI VS. GİBİ EKİPMANLARIN BULUNDURULMASI ZORUNLUDUR. KAMPA ALKOLLÜ İÇECEKLER GETİRİLMEMESİ RİCA OLUNUR

Not: SAFARİYE KATILACAKLARIN 0 262 3232023 NOLU TELEFONDAN ÖN KAYIT YAPTIRMALARI RİCA OLUNUR.

www.kodosk.org.tr

DSC06616.JPG

DSC07394.JPG

DSC01093.JPG

Etiketler
Ynt: Kocaeli Samanlı Dağları - Jeep Safari ve Kamp (1-2 Eylül 2007)

Tüm gezenbilir üyesi arkadaşlar davetlidir. Muhabbet edip tanışmış oluruz. Eger bir de yagmur olursa mazzam keyif alırız. Bu arada karavanlı arkadaşlarda gelebilir. Gelmek isteyen arkadaşlar 5325153333 nolu telefondan bana da ulaşabilirler.

alkollü içki getirmeyişimizin sebebi yol üzerinde daha ucuza alkol satan bir yerin varlığı mı ?yoksa sohbet içeriğiyle alkolün bağdaşmayacağı mı diye merak ettim.eğer gezi sırasında başka bir grup aynı rotayı bizle paylaşıyor ve alkol alıyorsa ya şu alkoliklere bak bunlar sabah namazını da kaçırır mı diyeceğiz.şu ana kadar kamp yapıp alkol alıp dağda kurtlarla dans eden birisini de görmediğimden aklıma takıldı mazur görün.

duman' Alıntı:
alkollü içki getirmeyişimizin sebebi yol üzerinde daha ucuza alkol satan bir yerin varlığı mı ?yoksa sohbet içeriğiyle alkolün bağdaşmayacağı mı diye merak ettim.eğer gezi sırasında başka bir grup aynı rotayı bizle paylaşıyor ve alkol alıyorsa ya şu alkoliklere bak bunlar sabah namazını da kaçırır mı diyeceğiz.şu ana kadar kamp yapıp alkol alıp dağda kurtlarla dans eden birisini de görmediğimden aklıma takıldı mazur görün.
:smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

duman' Alıntı:

Safari diyor arkadaşlar,piknik değil...Olayı hemen dinsel açıdan algılayacağınıza bir spor aktivitesi olarak gördükleri için alkol istemiyor olabileceklerini düşünmenizi öneririm.

Kamp yapılan bir aktivitede özellikle offroad camiası söz konusu ise alkol büyük çoğunlukla olur...

Bu durumun kimi gezilerde sorun oluşturduğunu gözlemlesem de, gene de alkol getirmeyin ibaresini baştan taşıyan bir "safari" nin kendi adıma bana uygun olmadığını düşünüyorum...

Bu uyarının "dini" motif içeriğini sanmıyorum ama gene de baştan kısıtlanması nedense bana pek "şık" gelmedi...

Hele ki KODOSK lu gençlerin Bolu dağlarında "absent" çekip sabaha kadar ki hallerini hatırladıkça... ;D

Sevgili Erkan,

Sende bilirsin ki alkolle bir bağım yoktur... Ancak bu koşullarda dün akşamki konuşmamızda büyük ihtimalle geleceğimi belirttiysem de, ne yazık ki bu "kısıtlama"dan dolayı gelmeyeceğim...

Sağlıcakla kal...

Keyifli geziler...

Sevgili Arkadaşlar . Olayı biraz abarttığınızı görüp üzüldüm doğrusu. Bende tam size aşağıya inince ısmarlarım diyecektim :smiley:. Benim dini motiflerle falan işim olmaz . Ama her organizasyonu yapanın kendine göre prensipleri vardır. Bolu'daki olay bizi bağlamaz. Ayrıca böyle bir kural yoksa ve bende orada olsaydım genç kodosk'lularla sabaha kadar içerdim. Bizler sayısız organizasyonlar yaptık ve en çok sevdiğimiz şeylerden birisi doğa ile başbaşa kalmak. Bu tarz kamuya açık aktivitelerde kimlerin sizi rahatsız edip edemeyeceğini kestiremezsiniz. Bazen küçük arkadaş gruplarında bile alkolun etkisine bağlı huzursuzlukları gördüm. Yani sevgili dostlar herkesi kendiniz gibi görmeyin. Biz bu sefer böyle tercih ettik. Bunun güzel ve yayılması gereken sporlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca özelde sizinle aynı fikirleri paylaşıyorum. Saygılar

ewwet içki yoksa bende yokum.
çünkü off-road mangalsız ve içkisiz olamaz.biz böyle gördük büyüklerimizden.
ben böyle düşünüyorum.
saygılarımla,

Arkadaşım bu piknik zihniyeti beni deli ediyor...Piknik yapmak için asfalttan jeeplerle konvoy şeklinde yolculuk off-road mı oluyor???
ALKOL=OFF-ROAD , bu mudur yani???

Sevtap; bizlerle bir kaç kez gezilere geldin. Her gezimizde de alkol vardı; mangal vardı. Ben bunların olmadığı bir gezi hatırlamıyorum. Peki bunların hangisinde bir problem çıktı? Kaldı ki biz tam manasıyla off-road yapmıyoruz. Yarışmıyoruz... Biz yol dışında geziyoruz. Dolayısı ile kimi mangal yapar, kimi alkol alır, kimi çocuğunu getirir, kimi köpeğini atar arabasının arkasına...vb.. Bu gezideki böylesine saçma bir kural uygulamasını acaba köpek getirme, çocuklar yasak, çimlere basmayınız vb gibi yasaklamalar mı getirilecek. Kaldı ki arkadaşın bahsettiği gibi organizasyonlarda bu organizasyonları yapan kişinin kuralları geçerlidir diye bir şey olamaz... Zira bu bir askeri konvoy değil... Böyle bence saçma uygulamaların olduğu bir geziye katılmayı kendi namıma şiddetle reddediyorum... İyi eğlenceler...

arkadaşlar abarttınız biraz. Görüyorum ki herkes farklı yorumlarda bulunmuş düşünüp düşünmeden... Hele birde taiganın beni bildigini farzederek hemen de ben gelmiyorum demesine anlam veremedim. Kaldi ki kendisi içiyor sayılmaz bile benim yanım da. Ancak bu organizasyon bir çok insanın bir araya gelecegi ve birbirini tanımayan grupların kaynaşacagı bir organizasyon. Kalabalık olacak ve offroad yapılacak . Bu nedenle bir tatsızlık olmasın diye yazılmiş bir uyarı. Her geleni kendiniz gibi düşünmeyin. Yoksa daha önce tanıştıgınız kişilerle bir arada olacaksanız sorun yok elbet. Lütfen başka amaçlı yalnış anlaşılmasın. Bu arada kodosklu olup ta içki içmeyen tek bir kişi yok aramızda Saygılar...

arkadaşlar bu bir ricaydı. Sizler ve bizler gibi düşünen arkadaşlar arasında elbetteki bir sorun çıkmaz. Bu tip ricalarımıza rağmen içkisini getirip içip eğlenen arkadaşlarımız olmuştur. Bizlerde onlara niye içiyorsun dememişizdir. Kaldıki kendi armızda yaptığımız bütün organizasyonlar içkili olup , herkesi bildiğimiz için bu tür ricalarda bulunma gereği duymuyoruz. Arasıra tabiki ortalığı rezil edip sapıtanlar çıkıyor. Amaç sadece buydu. Arkadaşların Demokratik tepki durumları depreşti. Tabiki saygı çerçevesindeki bu eleştirileri olumlu algılıyoruz. Zaten sadece içemeyeceğim diye bu aktiviteye gelmek istemeyen arkadaşlarında gelmesini beklemiyoruz. Bahanelerinide haklı bulmuyoruz. Ama doğa sever tüm insanlara saygımız sonsuz. Şaka bir yana Gelmek isteyen tüm dostlara yollar açık. :smiley: Saygılar.

Sevgili Erkan,

Mesajımda çok net yazdım... İçki ile alakam yok diye...Bildiğin gibi pek içmiyorum anca Yusuf abilerin biralardan birini otlanırım en fazla... ;D

Ancak her ne kadar Kodosk nickli arkadaş olayı abarttığımızı düşünüyorsa da, olayın benim/bizim içki içemeyeceğim/iz için gelmemekle ilgisi yok...

Olaki kötü olaylar çıkar, içip içip sapıtan olur diye baştan böyle bir yasaklama getirilmesi bana çok doğru gelmediğinden katılmıyorum...

Bu bir tercihtir...

Kodosk kulübü nasıl "organizasyonu yapan biziz" diyerek bir kural koyuyorsa, takdir edersin ki çağrıda bulunduğunuz kişilerde bu "kurallar"a bakarak tercihte bulunabilirler...Kendi adıma "gelmemeyi" tercih ediyorum...

Sevgili Erkan,

Seninle, ailemi de yanıma alarak dünyanın dibine kadar bile gideceğimi biliyorsun...

Dolayısıyla "beni tanıdığın halde" gibi sitem etmene gerek yok... :D

Sağlıcakla kalasın...

Keyifli geziler...

Not: İçkinin oluşturacağı pek çok olumsuz olaylara da şahit olmuş biriyim... Bundan 2-3 sene önce Uludağdaki Bask ın organizasyonuna gelenler varsa hatırlar... Toplanma yerinde bugün araziye girilmeyecek denip, herkese koliler dolusu bira dağıtılıp içirildikten sonra araziye otuza yakın araçla konvoy halinde girilmişti ve bir cj5 direk uçurumdan aşağı uçmuştu... Araçtaki 3 kişide yaralanmıştı...Hatta omzu kırılan bir arkadaşı konvoyun arkasında olduğum için aktarma noktasına benim araçla götürmüştük... Kaza açık söyleyeyim inanılmaz hafif sonuçlarla atlatılmıştı... Bu sadece yaşadığım basit bir örnek ve farklı varyasyonlarına da denk geldim... Buna rağmen içkiyi yasaklamanın buna çare olacağına inananlardan değilim...

ophtha' Alıntı:
Ancak bu organizasyon bir çok insanın bir araya gelecegi ve birbirini tanımayan grupların kaynaşacagı bir organizasyon. Kalabalık olacak ve offroad yapılacak . Bu nedenle bir tatsızlık olmasın diye yazılmiş bir uyarı. Her geleni kendiniz gibi düşünmeyin.
ophtha' Alıntı:
Her geleni kendiniz gibi düşünmeyin.
ne yalan söyleyeyim, bu paragrafı okudum ve bu cümleye takıldım.
öyleyse ne işim var burada düşünmedim desem yalan olur.
katılanlara iyi eğlenceler diliyorum.

Ufo neye takıldıysan açıklamak isterim Bu aktivasyon sadece gezi ve mangal organizasyonu degil Zaten bu durumda ne yapmak istersen yaparsın.İstersen uyuşturucuda kullanabilirsin. Ancak araba kullanırken alkol alamayacagın gibi offroad yaparkende alamazsın nasıl ki dalış yaparken alkol alamayacaksan. Tabi bazı arkadaşlar da bu durumda biz araba kullanırken içmiyoruz zaten diyebilir Ancak kalabalık organizasyonlarda bunu garanti edemezsiniz. Ölümcül kazalardan klübümüz dahil hepimiz sorumlu oluruz. Spor klübü tarafından düzenlenen bir offroad safari oldugunu unutmayın. Bu nedenle böyle bir uyarıda bulunmak istedik. Alkolden dolayı katılmak istemeyen arkadaşları anlıyorum. Yalnış anlaşılmadan dolayı da herkesden özür diliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR