Konu Açmadan Önce Arama Yapabilirsiniz!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ANKARA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,139

ANKARA

TEL 312 59 42 0543 644 48 78 GÜZEL OLAN HERŞEY
Yer
A N K A R A
Web
www.definecilerkahvesi.com
Arkadaşlar, konu açmadan önce sol üst köşede arama motorundan, istediğiniz yazıyı yazara,k istediğiniz bilgilere daha çabuk ulaşırsınız.

Aynı şekilde konuların içindede bölge bölge aramada yapabilirsiniz.

Yalnız küçük bir sorun arasıra oluyor, birden fazla sayfa gelince 2. yi 3. yü açmıyor.

Etiketler
Ynt: Konu Açmadan Önce Arama Yapabilirsiniz!

Güzel öneri.... Özellikle 'birşey sorup çıkacaktım' tadındaki yeni üyeler çok sık şekilde gereksiz konular açabiliyor. Bir de yanıt alamayınca bozuk atıyorlar ;D ;D ;D

Formun ağırlaştıran en büyük etkenlerden birisi olarak düşünmüştüm.
Birçok mesajda vede konularda iyi bir temizlik yapmak, bazılarını birleştirmek lazım.

Ömer, yanlış düşünmüşsün, sitemizde ki yavaşlama sadece server kaynaklı, yani konuların çok açılması gibi bir sorunumuz yok, bu nedenle üyelerimizi yanlış yönlendirmeler yapmamaya özen göstermeliyiz.

Sadec dikkat edilmesi gereken durum, konu açarken aynı içerikli konuların bir daha açılması kirlilik yaratacatır ve konu hakkında daha önce açılan konu içinde verilmiş olan cevaplar belki soru soran üyemiz için yeterli olacaktır, yeterli değil ise yine aynı başlıktan soru sormaya devam edebilecektir..

Yanlış düşünme yada yönlendirmeden ziyade forma giren yeni üyelerin biraz daha bilinçli hareket etmesi olarak düşünmüştüm.
Ekseriyetle yeni konu açıp kendi konularına müdahil olmayı istiyor olabilirler.
Dediğiniz gibi kirlilik yapan konu ve içeriklerin temizlenmesi yada birleştirilmesi güzel olmazmı?
Gerçi zaman geçtikçe büyüyen ve genişleyen formda bu dediğimiz çok zaman alır gibi.

Konu açma üzerine yanlış yönlendirme bu cümleden anlaşılabilliyor..Forumumuzda yeni konu açmak asla sorun yaratmıyor..

ANKARA' Alıntı:
Formun ağırlaştıran en büyük etkenlerden birisi olarak düşünmüştüm.

Birleştirlmesi gereken konuların üzerinde gerekli çalışmalar yapıyoruz ancak yine de bunu yaparken çok hassasiyet gösteriyoruz, üyelerimizin konuları, paylaşımları değerli hepimiz için de..

ANKARA' Alıntı:
Birçok mesajda vede konularda iyi bir temizlik yapmak, bazılarını birleştirmek lazım.

- Forumda arama yapayım dedim , mesaj olarak bana " aradığınız kelime kısa , daha büyük kelimelerle arama yapın " diye mesaj çıkıyor , şaka olmalı ::smiley: herhalde.. 10 harfli bir kelime yazmıştım oysa, sorun nedir acaba?
- İkinci husus, yazdığım son mesaj konularını bir şekilde görebiliyormuyum, forumda bir çok başlık ve alt başlık var , nereden ne yazdığımı nasıl takip edeceğim? Yukarıdaki menüdeki mesajlarım sekmesi , forum içi özel mesajlar sanırım , buradan gözükmüyor.

Teşekkürler

Forma hoşgeldiniz.
Büyük harflerle arama yaparken arama motoru algılayamıyor yada geç algılıyor.
Ana sayfa yazan yerde mesaj birde profil bölümünden girerek bilgilerinizi düzenler ve kendi mesajlarınıza ulaşabilirsiniz.

gezen959' Alıntı:
- Forumda arama yapayım dedim , mesaj olarak bana " aradığınız kelime kısa , daha büyük kelimelerle arama yapın " diye mesaj çıkıyor , şaka olmalı ::smiley: herhalde.. 10 harfli bir kelime yazmıştım oysa, sorun nedir acaba?
- İkinci husus, yazdığım son mesaj konularını bir şekilde görebiliyormuyum, forumda bir çok başlık ve alt başlık var , nereden ne yazdığımı nasıl takip edeceğim? Yukarıdaki menüdeki mesajlarım sekmesi , forum içi özel mesajlar sanırım , buradan gözükmüyor.

Teşekkürler
Ömer Beyin cevabına ek olarak; örneğin içinde "offroad" sözcüğünün geçtiği tüm mesajlarınıza ulaşmak istiyorsunuz ama benim gibi 930 mesaj arasından aradığınızı bulmanız tabii ki kolay değil :smiley: Arama kutucuğunun yanındaki büyüteç resmi gelişmiş arama butonudur. Burada aşağıdaki ekran çıkacaktır. Bu ekranda aranılacak kelime alanına ilgili sözcüğü yazdıktan sonra kullanıcı alanına hangi kullanıcının mesajlarında arama yapacaksanız onun kullanıcı adını (veya kendi kullanıcı adınızı) yazarsanız sadece o kullanıcının gönderdiği mesajlar içinde arama yaparsınız.

[attachment=1][attachment=2]

printscreen.jpg

printscreen2.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler