Konya Ereğlisi - Aydos Dağı Tırmanış Raporu (17 - 18 Nisan 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,575

TezMertek

Zirve
Yer
İzmir
Merhaba Arkadaşlar ,

Ankara'dan Dağcı dostumuz Bahadır SEYHAN ve ekibinin 17 - 18 Nisan 2010 tarihleri arasında Konya Ereğli'sinde bulunan Aydos Dağı Zirve Tırmanış etkinliğine ait raporu ve Fotoğrafları ilginize sunuyorum.

AYDOS ZİRVE TIRMANIŞI ( 3434m )

17 Nisan saat 01:30 da 5 kişilik ekip ile Ankara’dan hareket ettik. Rahat bir seyahatten sonra Ereğli’ye ulaşıldı. Öğretmen Evinde istirahat ederek yol yorgunluğundan biraz kurtulmuş olduk.Kahvaltı etmek ve eksik malzemeleri tamamlamak için dükkanların açılması ile kısa bir şehir turuna çıkıldı, şehir müzesine gidildi , erken bir saat olduğu için sadece müze bahçesindeki eserleri görme şansına erişebildik, Ereğli’nin medarı iftaharı “ TADIM GOFRET “ fabrikasını gezme fırsatınıda değerlendirdik.
EDAK Başkanı Prof.Dr.Ali İhsan SULAK hoca ile eşyalarımızı kamp alanına taşıyacak Deli Mahmutlu köyü Muhtarı Pala Abdullah dayının oğluyla buluşmak üzere Öğretmen Evine dönüldü. Kısa bir görüşmeden sonra şehirden ayrılıp ,görülmesi değer mekanlardan İvriz kaya kabartması ile İvriz barajı gezildi.

Saat 11:30 civarı rotamızın başlangıcı Deli Mahmutlu Köyüne vardık , eşyalar ata yüklendi bizler son hazırlıklarımızı tamamlayıp “ derin vadi “ den kampa hareket ettik.
Derin vadi ağaçlık , küçük bir ırmağı barındıran yürüyeni bunaltmayan hoş bir rota yükseldiğinizi fark etmiyorsunuz çok keyifli bir yer. Orman bitiminde dolu ile yağmur karışık bir hoş geldin karşılaması yaşıyoruz ..! ama o ne ..!! ilerden taşıyıcımız arif in en yakın mağarada bizlere yaktığı ateşin dumanını fark ediyoruz . Off Allahtan başka ne istenebilinirki bu durumda. Isınıyoruz kurunuyoruz yağmur dinince yola devam edip irtifayı yükselterek “ kırak pınarı “ kamp alanına ulaşıyoruz. İrtifa ölçümümüz 2050m gösteriyor.

Çadırları kurup ön istirahatten sonra zirve rota mütealası ve akşam yemeği akabinde gece 03:00 te kalkmak üzere çadırlara çekildik. Gece iki sefer kuvvetli yağmur yağdı uyandığımızda hava serin gökyüzü pırıl pırıl yıldızlar harika idi. Hazırlanılıp saat 03:45 itibariyle zirve yoluna düştük. Rota yer yer karlı, çok olmaması bir avantaj ama hava serin kar donuk ne bot batıyor be baton . bir tempo tutturup yükseliyoruz iki saat sonra gün ağarıyor manzara müthiş , ilerliyen saatlerde kar yumuşuyor rota biraz daha keyifli hale geliyor . saat 10:00 civarı zirve külahlının altındayız bir arkadaşımız yarım saat geride bulunduğumuz yer 3220 m çok sert rüzgar var yüzümüzü yakıyor, zirve görümüyor yoğun sis var görüş mesafesi değişken, yorgunluk ve havanın belirsizliği dönme kararı aldırıyor. Geri dönüşte diğer arkadaşımıza rastlıyoruz , durumu anlatıyoruz , tecrübelerine dayanarak havanın geçici olduğunu zirveyi görmek istediğini belirtiyor ve grup ikiye ayrılıyor üç kişi zirveye geri dönüyoruz iki arkadaşımız kampa geri dönmeyi istediği için ayrılıyoruz.
Saat 11:00 de ilk ben zirveye çıkıyorum yirmi dakika sonra diğer iki arkadaş varıyor zirveye.
Zirve sisli görüş mesafesi değişken ben arkadaşları beklerken zirve defterini yazıyorum .onlar geldiğinde hava aniden düzelip güneş kendini gösteriyor kısa bir an hemen fotograf faslını tamamlıyoruz . kısa bir yeme içme ve dönüş başlıyor . geri dönen arkadaşları merak ettiğim için ben önden ilerliyorum kampımızın görüş alanına geldiğimde arkadaşların kampa girdiğini görüyorum.
Saat 15:30 da ekip kampta toplanıyor. Biraz dinlenme biraz toplanma derken taşıyıcımız arif yetişiyor hepimize yardım ediyor toplanmamıza , yine Hızır gibi yetişti sağolsun. Saat 18:00 de araçbaşındayız köyde çay ve muhabbet faslından sonra 19:00 da Ereğli’ye hareket ediyoruz , şehirde yemek faslını tamamlayıp 21:00 de Ankara’ya hareket edip gece 01:30 da şehrimize varıyor arkadaşlarımızı evlerine bırakıp sağ sağlim bir faaliyeti sonlandırıyoruz.

Bizlere yardımlarını esirgemeyen Md. Osman TUNCER hocamıza , Prof.Dr. Ali İhsan SULAK hocamıza ,Faik TOZOĞLU’na , Deli Mahmutlu Köyü Muhtarı Pala Apo’Dayıya ve oğlu Arif’e Çok teşekkür ederiz.

Bahadır SEYHAN

Bahadır SEYHAN'ın konu başlığının açılmasına onay vermiş olduğu e-postadan alıntı.

bahadir seyhan <badiis@yahoo.com>
kimeMurat ÖZ <muratoz72@gmail.com>

tarih26 Nisan 2010 16:21
konuRe: [dogasporlari] aydos tirmanis raporu
gönderenyahoo.com
imzalayanyahoo.com

ayrıntıları gizle 16:21 (16 dakika önce)

tabii hocam izin ne demek istediginizi uyguluyabilirsiniz.
aydos
konya eregli ,halkapinar yakinlarinda - cikis uc rotadan yapiliyor
delimahmutlu,cakillar,kayasaray bu uc hareket noktasi belli bir irtifadan sonra tek rota da devam ediyor,
konuyla ilgili oldugunuz icin ; dagcilar adina bir uzucu haber ileteyim
telsiz klupleri neredeyse zirve dibine kadar yeni traktor yolu acmislar, zirveye role kurmuslar
kamp alaninda kepcelerle koylere su goturme calismalari,birde telsizcilerin yol calismasi dagim guzelligini goturmus ..!! eski halini bilenler icin
iyi gunler, iyi tirmanislar temennisiyle,

[attachment=1]

DSC_0020.jpg

Etiketler
Ynt: Konya Ereğlisi - Aydos Dağı Tırmanış Raporu (17 - 18 Nisan 2010)

Bahadır SEYHAN'a ait fotoğrafları ;

http://picasaweb.google.com.tr/avmurselyaman/18NISAN2010AYDOSDAGIZIRVEYURUYUSU?authkey=Gv1sRgCImt9PfSvqGAygE&feat=email# adresinden almış bulunmaktayım.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_0002.jpg

DSC_0005.jpg

DSC_0010.jpg

DSC_0011.jpg

DSC_0013.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_0015.jpg

DSC_0016.jpg

DSC_0020.jpg

DSC_0027.jpg

DSC_0037.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_0042.jpg

DSC_0046.jpg

DSC_0048.jpg

DSC_0060.jpg

DSC_0072.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_0090.jpg

DSC_0091.jpg

DSC_0102.jpg

DSC_0112.jpg

DSC_0117.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_0135.jpg

DSC_0137.jpg

DSC_0151.jpg

DSC_0152.jpg

DSC_0155.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_0169.jpg

DSC_0174.jpg

DSC_0179.jpg

DSC_0181.jpg

DSC_0182.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_0187.jpg

DSC_0191.jpg

DSC_0204.jpg

DSC_0211.jpg

DSC_0226.jpg

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

DSC_0253.jpg

DSC_0270.jpg

DSC_0278.jpg

DSC_0284.jpg

DSC_0292.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,193
Kayıtlı Üye Sayımız
167,070
Kaydolan Son Üyemiz
sanane_00

Çevrimiçi üyeler