Küçükkuyu - Küçükçetmi Köyü ve Konaklama İmkanı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan isilselmin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,280

isilselmin

Yeni Üye
Değerli bilen gezginler,
Edremit- Çanakkale yolunun 30. kilometresinde Küçükkuyu kasabasının çıkışında sağ taraftaki "Afrodit Kaplıcası" veya "Küçükçetmi" sapağına girip yolun solunu takip ederseniz, tatlı bir rampayı çıkar, solunuzda Edremit körfezinin güzelliğini izlerken 2. kilometrede "Hoşgeldiniz" yazısı ile sizi köyümüz karşılar.
Küçükçetmi köyü, kardeşi Büyükçetmi (yeni adı ile Yeşilyurt) ya da benzeri komşu köyler gibi İstanbullulaşmamıştır. Tarihi ve doğal güzelliğini korumuş, huzurlu, sakin ve içten insanlarıyla sizlerin ziyaretinden memnun olacaktır.
Köyün girişinde aracınızı parkedebilir ve civarda keşfe yürüyerek devam edebilirsiniz, tercih sizin araç ile de devam edebilirsiniz. 100'ün altında olan nüfusumuzun bir kısmı doğma büyüme buralı iken, diğerleri olgun yaşlarını huzur ve sükunetle burada yaşamayı seçen geçimli ve güleryüzlü insanlardan oluşur. Hemen hemen işlerin imece usulü görüldüğü bu köyde sakinler tarafından yaptırılan temiz ve bakımlı tuvalet ve banyo herkesin kullanımına açıktır. Hanımların faaliyet gösterdiği imece evimiz, alet- edevat için ortak atölyemiz vardır.
Çadırınızı size gösterilecek bir çok uygun yere kurabilir, televizyon izlemek, çay- kahve içmek, yağmurdan korunmak için kahveden de faydalanabilirsiniz. Şahane manzarasının yanısıra 2 km zeytinlikler arasından yürüyerek ulaşacağınız arkeolojik ve mitolojik "Afrodit Kaplıcası" da sizi büyüleyecektir. Endemik bitki örtüsü, otları, çiçekleri, organik yetiştirlen zeytinleri içindeki parkurlarda yürüyüş ve konaklamanın zevkine varacaksınız. Burada konaklayarak "Hasanboğuldu" ve "Mıhlı" şelalelerine gidebilirsiniz. Mevsiminde Sarıkız yaylasının şenliklerine katılabilirsiniz.
Yapılan tahlillerde 1. sınıf bulunan suyumuz köyün içindeki çeşmelerden her mevsim akmaktadır. Yaşlı çam ağaçlarının altında rüzgarın sesini dinler, gündüz zetin va çamların arasından körfezi, gece yıldızları izlersiniz.
Köyde karşılaşacağınız her sakin sizin hatırınızı ve ihtiyaçlarınızı soracaktır. Köylümüz sizi aç bırakmayacaktır ancak bakkal, manav ve fırınımızdan gereken günlük ihtiyaçlarımızı Küçükkuyu'dan giderdiğimiz için yiyecek, içecek ve sigaranızı temin etmeniz uygun olabilir. Organik mayalı ekmekleri, muhteşem zeytinyağımızı, peynir ve zeytini, şifa kaynağı otları, yumurtaları, mantarları, taptaze balıkları ve lezzetli etleri buradan her zaman temin edebilirsiniz. Cuma günleri Küçükkuyu'da pazar da kurulmaktadır.
Daha fazla bilgi için http://kucukcetmi.com/ sayfasından ve facebooktaki "küçükçetmi köyü hayranları" grubundan faydalanabilirsiniz.
Soru ve yorumlarınızı merakla bekliyorum.
Yolunuz açık, gönlünüz şen olsun.

Etiketler
isilselmin' Alıntı:
Değerli bilen gezginler,
Edremit- Çanakkale yolunun 30. kilometresinde Küçükkuyu kasabasının çıkışında sağ taraftaki "Afrodit Kaplıcası" veya "Küçükçetmi" sapağına girip yolun solunu takip ederseniz, tatlı bir rampayı çıkar, solunuzda Edremit körfezinin güzelliğini izlerken 2. kilometrede "Hoşgeldiniz" yazısı ile sizi köyümüz karşılar.
Küçükçetmi köyü, kardeşi Büyükçetmi (yeni adı ile Yeşilyurt) ya da benzeri komşu köyler gibi İstanbullulaşmamıştır. Tarihi ve doğal güzelliğini korumuş, huzurlu, sakin ve içten insanlarıyla sizlerin ziyaretinden memnun olacaktır.
Köyün girişinde aracınızı parkedebilir ve civarda keşfe yürüyerek devam edebilirsiniz, tercih sizin araç ile de devam edebilirsiniz. 100'ün altında olan nüfusumuzun bir kısmı doğma büyüme buralı iken, diğerleri olgun yaşlarını huzur ve sükunetle burada yaşamayı seçen geçimli ve güleryüzlü insanlardan oluşur. Hemen hemen işlerin imece usulü görüldüğü bu köyde sakinler tarafından yaptırılan temiz ve bakımlı tuvalet ve banyo herkesin kullanımına açıktır. Hanımların faaliyet gösterdiği imece evimiz, alet- edevat için ortak atölyemiz vardır.
Çadırınızı size gösterilecek bir çok uygun yere kurabilir, televizyon izlemek, çay- kahve içmek, yağmurdan korunmak için kahveden de faydalanabilirsiniz. Şahane manzarasının yanısıra 2 km zeytinlikler arasından yürüyerek ulaşacağınız arkeolojik ve mitolojik "Afrodit Kaplıcası" da sizi büyüleyecektir. Endemik bitki örtüsü, otları, çiçekleri, organik yetiştirlen zeytinleri içindeki parkurlarda yürüyüş ve konaklamanın zevkine varacaksınız. Burada konaklayarak "Hasanboğuldu" ve "Mıhlı" şelalelerine gidebilirsiniz. Mevsiminde Sarıkız yaylasının şenliklerine katılabilirsiniz.
Yapılan tahlillerde 1. sınıf bulunan suyumuz köyün içindeki çeşmelerden her mevsim akmaktadır. Yaşlı çam ağaçlarının altında rüzgarın sesini dinler, gündüz zetin va çamların arasından körfezi, gece yıldızları izlersiniz.
Köyde karşılaşacağınız her sakin sizin hatırınızı ve ihtiyaçlarınızı soracaktır. Köylümüz sizi aç bırakmayacaktır ancak bakkal, manav ve fırınımızdan gereken günlük ihtiyaçlarımızı Küçükkuyu'dan giderdiğimiz için yiyecek, içecek ve sigaranızı temin etmeniz uygun olabilir. Organik mayalı ekmekleri, muhteşem zeytinyağımızı, peynir ve zeytini, şifa kaynağı otları, yumurtaları, mantarları, taptaze balıkları ve lezzetli etleri buradan her zaman temin edebilirsiniz. Cuma günleri Küçükkuyu'da pazar da kurulmaktadır.
Daha fazla bilgi için http://kucukcetmi.com/ sayfasından ve facebooktaki "küçükçetmi köyü hayranları" grubundan faydalanabilirsiniz.

scan 034.jpg

isilselmin' Alıntı:
Değerli bilen gezginler,

scan 104.jpg

Çetmi Han'da konaklamışlığımız var 6 yıl önce. Gerçekten huzur bulunacak bir yer. Umarım köy aynı doğallığını koruyordur.

Köyümüzde Aris Taş Ev adlı pansiyon var aslında, ancak şu anda işletmeye açık değil. Yörede araba il 10-15 dakikalık mesafede oda-kahvaltı pansiyondan butik otele kadar her sınıfta konaklama mevcut. Köyümüzde bazı evleri de zaman zaman pansiyoner kabul edebiliyor, ya da evlerini kiraya verebiliyor.

Köyümüz, Çanakkale İzmir güzergahından geçen ya da Kazdağalrında kamp yapan motorcular için de çadırlarında kalabilecekleri ve hiç süphesiz yorucu motor yolculuğundan sonra sadece onlarca tür kuş sesleri ile uyandırılacakları bir ortam sağlamaktadır.

Enver bey merhaba,
Sanırım yanlış anlamaya neden oldum. Ben de halen Istanbul'da oturuyorum, ama aynı zamanda Küçükçetmiliyim. Benim kastım, büyükşehirde yaşayan insanların gittikleri her yeri bir bakıma buralara benzetme çabasıdır. Günlük şehir hayatındaki alışkanlıklardan şikayet etseler, bıkkınlık ifade etseler de bu lüksleri ellerinin altında bulundurma istekleri ve bunu oluşturma gayretlerini anlayamıyorum. Eğer köyümde de Sturbucks olacaksa veya akşam evde oturup sürekli tv dizilerini takip edeceksek neden buraya geldik? Biz kimin nereden geldiğine takılmıyoruz, asıl nokta her yerde yaşamanın farklı koşullara bağlı olduğudur, bir bakıma cazibesi de buradan kaynaklanmaktadır. Siz yine de buyurun, bana alınmayın derim.

isilselmin' Alıntı:
Enver bey merhaba,
Sanırım yanlış anlamaya neden oldum. Ben de halen Istanbul'da oturuyorum, ama aynı zamanda Küçükçetmiliyim. Benim kastım, büyükşehirde yaşayan insanların gittikleri her yeri bir bakıma buralara benzetme çabasıdır. Günlük şehir hayatındaki alışkanlıklardan şikayet etseler, bıkkınlık ifade etseler de bu lüksleri ellerinin altında bulundurma istekleri ve bunu oluşturma gayretlerini anlayamıyorum. Eğer köyümde de Sturbucks olacaksa veya akşam evde oturup sürekli tv dizilerini takip edeceksek neden buraya geldik? Biz kimin nereden geldiğine takılmıyoruz, asıl nokta her yerde yaşamanın farklı koşullara bağlı olduğudur, bir bakıma cazibesi de buradan kaynaklanmaktadır. Siz yine de buyurun, bana alınmayın derim.

Sn.İsilselmin, Yanlış anlaşılabileceğiniz konusuna dikkati çekebildiysem bu yeterli benim için,Önemseyip yanıtlamanız bile hassasiyetinizi gösterir.Dile getirdiklerinizi tersine çevirirsek aynı kaygıları taşıdığımız ortaya çıkar. Alınmadım yılda en az iki kez anayolundan geçtiğim köyünüzü de görmek isterim elbet.İyi niyetinizle , sevgiyle kalın.

DSC09378.JPG

Enver bey, sağolun varolun, uyarınız için teşekkür ederim. Gezenbilir üyelerinin hassasiyetlerini biliyordum, ama çok daha iyi anladım. Sizleri konuk etmekten memnuniyet duyarız.

Şehir hayatının nasıl kuralları ve tarzı var ise hiç şüphesiz köy hayatının da kuralları ve tarzı vardır. Büyük şehirlerden bir heves ile gelip köye yerleşen kişilerin en önce köylüler ile ilişkilerini sıcak tutmaları gerekir, meslekleri, eğitimleri, şehirdeki sosyal statüleri ne olursa olsun artık yeni komşularınız köylülerinizdir aksi takdirde ne yazık ki mutlu olunamaz. Şehirden gelip , köyde sabah erken öten horozdan, komşunun sokakta gezen köpeğinden, komşunun anıran eşeğinden, bahçeye koyduğu arısından, ahırının kokusundan rahatsız olanların da köyde mutlu olamayacağı ve köyde sevilmeyeceği aşikardır.İşte şehirden gelip bunları değiştirmeye kalkanlar hiç zahmet edip şehirden kımıldamasınlar zira sonuç onlar için hüsran olacaktır.

arkadaslar kucukkuyu dan asos yolu uzerınde sahılde bır cok campıng yerlerı mevcutdur fıyatlarıda oldukca uygundur sayet cadırınız varsa gecelık 10 tl yoksa 25 tl dır ama kotu bır yonu vardır bu sahılın fazlaca 40 ayak vardır bılgınıze olsun bız bır egce kaldık ama bıde bıze sorun tam bır kabussss

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR