Dönerken tekrar kale kapısının birkaç fotoğrafını daha çektik. Burası “Barbakan Şehir Duvarları” olarak anılıyormuş. Burası ortaçağ şatolarını andırıyor.
Curie müzesinin alt katında, kehribar ve ilginç eşyalar satılan bir dükkan vardı. Herhangi bir şey almadık biraz bakındık. Buralardaki başka dükkanlarda da kehribar / amber eşyalar var.
Kadın-erkek değişmez, böyle yerler sakıncalı(!) olmalı; küpe, kolye, tesbih ... derken pamuk eller cebe!..
Satranç takımı, güzelmiş; sevene iyi bir armağan olur.
İri böğürtlen var ve Türkiye'de de var; iri böğürtlen için yazıyorum, sizin gördüğünüzün fotoğrafı olmadığı için, birşey diyemem. 10 yıldır bizim bahçede bulunuyor. Almanya'dan getirtmiştim; bizden her yere dağıldı. :
Kadın-erkek değişmez, böyle yerler sakıncalı(!) olmalı; küpe, kolye, tesbih ... derken pamuk eller cebe!..
Satranç takımı, güzelmiş; sevene iyi bir armağan olur.
Ben de çekerken anlamını bilmiyordum ama Türk'le ilgili bir şey olduğuna şüphelendiğimden fotoğraflamıştım.
Yazlık sarayda Osmanlılarla yapılan savaşların kabartmaları da dikkatimizi çekti. Birkaç güne kadar yayınlarım.
gezmen' Alıntı:
İri böğürtlen var ve Türkiye'de de var; iri böğürtlen için yazıyorum, sizin gördüğünüzün fotoğrafı olmadığı için, birşey diyemem. 10 yıldır bizim bahçede bulunuyor. Almanya'dan getirtmiştim; bizden her yere dağıldı. :