Ynt: Kyron'la Battığım Yerden Çıkamıyorum
DENİZ KUMUNA SAPLADIM, NE YAPTIM SA CIKARTAMADIM..... SONRA OFROAD USTASI 4X4 İLE GELDİ , ARACINDAN İNDİ BENİM ARACA BİNDİ ARACI ZORLAMADAN BİLE ÇIKTI GİTTİ ....... AĞZIM AÇIK KALDI.......
YANİ KUSUR PLOTAJDA...... NASIL YAPTI DERSENİZ manuel 1 aldı low takıp patinaja kaçırmadan ısrarla gaza bastı .......Bende aynısını yapmıştım ancak denize açılıp da panikleyenler gibi ayağımı gazdan çekiveriyor yada o panikle fazla gaz veriyordum......
ARKADAŞLARA TAVSİYEM ; Yanınızda deneyimli pilot yok ise 4x4 sitelerindeki tecrübe sahiplerinin deneyimlerine itibar etsiler ve internetteki videolardaki örnek ofroad kazalarındaki sürücü hatalarını yapmasınlar.. uzman tv Mehmet becce vs .....
eze eze geçilmesi gereken karda araç saplandığı yerden 2 kez çıkmasına rağmen 3. de koç gibi saplayıp traktörle ancak çıkabilmiştim.....
ARAC emin olun eksikliklerine rağmen çok maharetli ; Batmada 1. derece plotaj etkili.... ARACINIZI TANIYIN... ve süs yan eteklerden kurtulun.... Bu yan süs etekleri ile çok çabuk batıyor ancak batınca araca kolay kolay müdahale de edemiyorsunuz.... Ancak asfaltta görüntüsü güzel....
ARAÇ OTOMATİKTE ve PATİNAJ YAPIYORSANIZ vites yükseltiyor olma sı kuvvetle muhtemel....
patinajla çıkmak istiyorsanız ESP yi devre dışı bırakın yani ekranda ESP ışığı yansın....
ARACI ZORLAYACAKSANIZ MANUEL 1 ALIN ...LOW da yüklenin.... KEÇİ ŞAHA KALKIYOR.... engeli geçince manuel 2 ye yada otomatiğe almayı unutmayın.....
HDC Yİ iyi tanıyın.....ve kullanmayı sert egimlerde ihmal etmeyin.... BIRAKIN KENDİ KENDİNİ EN DİK YOKUŞLARDAN EMNİYETLİ BİR ŞEKİLDE otomatik ve mauel 1 de maksinum 3 km hız ile , 4 H Modun da 3 - 25 km hız ile , 2 çekerde de 7 ile - 50 km arasI bir hızda indirsin..... SİZ MANZARANIN KEYFİNE VARIN.....
HDC devre dışı olsa bile 4 LOW da MANUEL 1 alın AYNI GÜVENLE İNEBİLİRSİNİZ.... Kendinizden korkuyorsanız frene de basabilirsiniz Motor freni ve normal fren gayet guvenli.... hdc bir nebze motor freni ile inis diyebiliriz. Bu halde ESP devre dISI kaliyormus.... ANCAK ÇOK GÜVENLİ ve YAVAŞ İNİŞ Bir süre sonra sıkıcı bile olabiliyor....
KONYA DA Şahsuvaroğlu'nun tanıdığı, beğendiği , zaman zaman çözemedikleri sorunlarda yardımına müracaat ettiği, yetkili servisin kırdığı testileri müşteri memnuniyeti için hallettirdiği ve gayri resmi desteklediği ÖZEL SERVİS i var ,
yetkili servisi olan Zeki Kaya esnaflığı, hizmeti , kabiliyeti peş para etmez....
Hasan usta Zeki Kayanın çocukluk arkadaşı olduğu için bu hatıra binaen ve yolda kalan yolcunun mağduriyetini gözeterek kendisini ilk fırsatta bir kaşık suda boğacak olan Zeki kayanın çocuklarının işlettiği yetkili servise gayri resmi yardımdan çekinmemezlik yapamıyor....
TAVSİYE Karatay Sanayi Bağsaray Sokaktaki HASAN TEKİN ve oğlu Ahmet Tekin usta.....Hasan usta yetkili servisin araçları bütün yönleri ve problemleri ile tanıyan eski Servis Md , Oğlu Ahmet usta da ayni servisten ayrilan çok maharetli motor ve mekanik ustası... TECRÜBE, MAHARET, PRATİKLİK, İŞİ ve PROBLEMİ çok isabetli tesbit , teşhis ve tedavi,.... sonrasında samimi , hakkına razı , güvenilir , Çok ucuz ve gayet kaliteli hızlı bir hizmet..... TAVSİYE KESİNLİKLE ÖZEL SERVİS ...
Ben Emirdağ -Afyonlu yum işim Adliye, aracım 07 EBK 07 plakalı 2010 siyah Kyron ... kendisi konya merkez den;
hasan usta zengin olmadigi icin Yetkili servisligi alamiyor.........
ASLINDA araç Kullanma klavuzu yabancı dil olsa bile biraz mantık ve test hemen mevzuyu anlamanızı sağlıyor....BÜTÜN BİLGİLER ARAÇ KİTAPÇIĞINDA AÇIKLANMIŞ DURUMDA...... internette türkçesinin olduğu da belirtiliyor.... Ancak hiç yabancı dil bilmediğim halde ben ihtiyaç duymadım...
aracımı 31.01.2013 de 2010 model olarak 2. el aldım...ve ilk 4x4 kullanışım ve aracım oldu.... 21ooo km yapmisim.......
unutmadan ; Mercedesin ornegin motor PARCALARI BIRE BIR UYUMLU ve 1/3 fiyata . CIKMA PARCA ve yerli yan sanayi de var,,,,
YETKILI SERVISLERE YOLUNMAYIN,,,,,,
Her firsatta kendimin ve aracin limitlerini ogrenmeye calisiyorum ; ayrica eksik ekipmanlarimi da tamamlamaya calisiyorum,,,,,
Mesela . Konya da Kapali Port bagaji israrla kullanan ve yayginlastiran Benim,,,,,
ARACTAKI SESLERI TAKIP EDIN...... vurdumduymaz olmayin....