L200 Off-Road için Hazırlamak Doğru mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrlates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 209
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 79,343
Ynt: L200 Off-Road için Hazırlamak Doğru mu?

Birinciliğinizi tebrik ederim. Yeni kasaya mı karar verdiniz?

Etiketler

Teşekkürler.
Eski kasa fiyatlarına hasarlı yeni kasa bakıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Ben arka difflock'u %50 diff lock olarak biliyordum, sanırım internet üzerindeki eski kasa ile ilgli bilgiler yanlış yada ülke ve bölgeye göre değişiklik gösteren farklı araçlar sürmüşler piyasaya.
Bir yazı eklemiştim Temsa yetkilisinin yazısı bir önceki sayfaya, o yazı oldukça açıklayıcıdır yeni L200 konusunda ama eski kasaların sürekli 4x4 ü 4H dediğiniz gibi kuru asfalt kullanımında tavsiye edilmiyor (yanılıyor olabilirim)

Bunu yetkili servisin şu çümlelerinden anlayabiliriz;

INSTYLE modelimizde ortada diğer hiçbir rakipte olmayan ek bir diferansiyel var,
bu sayede ön-arka dağılım yola ve çekişe göre 50:50 33:67 arasında ayarlayabiliyor,
bu şekilde normal asfalt yolda, hafif ıslak ve kaygan yolda bile güvenle 4x4 kullanılabilir,

bu özelliği şu şekilde test edebilirsiniz, herhangi bir pickup'ta otoparkta 4x4 moduna alın ve direksiyonu tam çevirerek dönmeye
çalışın, araç sanki el freni çekikmiş gibi hareket etmekte zorlanacaktır, lastikler eşit dönmeye çalışacak ve ya birisi patinaj çekecek ya da
aktarma organlarına zarar verecektir,
toprak ve hafif kaygan yollarda 4x4 moduna aldığınızda rakip araçlar kayarak normal bir araçtan bile daha kötü yol tutuş sağlayabilirler,

nrlates tebrikler çok sevindim.

Görüşmek üzere.

Merakla bekliyoruz yeni bigfoot L200'ü : :

Bu yazı gayet düşündürücü. Artıları ve eksileri birlikte değerlendirmek lazım.

Bende objektif olarak değerlendirilmiş olan bu kısma dayanarak yeni kasa demiştim. Sonra münazara uzadı gitti. ;D

Mert bey Tekirdağ ada mı gelmiyorsunuz?

Malesef gelemiyorum, tıkıldık kaldık istanbulda, kıpırdıyamıyorum bu aralar. fena sıkıldım ben de.

Neden sürekli 4x4 modunda kullanıyorsunuz? Bildiğim kadarıyla aracınızda orta diff yok. Bir sıkıntısını görmemişsiniz ama asvaltta 4x4 kullanmanız durumunda lastikleriniz çabuk eskiyecektir ve zamanla aks lara zarar verecektir diye düşünüyorum.
Sizin L200 de seri 4x4 te lsd devrede diye biliyorum. Doğrumu?
Asvaltta sürekli 4x4 gidebilen yegane pickup YeniL200 dür. bu özellik bircok arazi aracında da yoktur. Bence sırf bu özellik için yeniL200 seçilebilir. Çünkü yeniL200 de 4H modunda yol tutuş otomobillerden bile daha iyi oluyor ve bu modda yüksek hızlara çıkabiliyorsunuz. 4x2 modunda ani dönüşlerde aracın arkası savrulabiliyorken, sürekli 4x4 (4H) modunda aracın arkası savurmuyor. Ayrıca ailenizle uzun yol seyahatlerinde de bir çok binek araçtan daha rahat yolculuk sağlar (Makaslı olmasına rağmen) Arka koltuklar en az ön koltuklar kadar rahat olan tek pickuptır.
Arazide aracınız yüksek değilse ne olursa olsun iş görmüyor. Zaten standart haliyle hangi arazi aracı arazide iş yapabiliyorki?
İlaveten yeniL200ün sacı teneke gibi ama Ncap testlerinde en yüksek puan YeniL200 de. YeniL200 ile araziye girilecekse alt korumanın yeniden yaptırılması şart. Aksi takdirde altını ilk vurduğunuzda masraf 850tl.

Yazdıklarımdan eski kasa L200 ü kötülediğimi çıkarmayın lütfen. Ben onada hayranım Yeni herzaman yenidir, hele Mitsubishi gibi sürekli kendini geliştiren bir markanın yeni ürünü için eskisinden daha kullanışsız demek uzak bir ihtimal olsa gerek

Mert yine masraf çıkardın

Eleman snorkeli Türkiye'ye gönderiyor, pazartesi kargoya verecekmiş.
Umarım kırılmadan gelir.
Geçen sene hava filtresini çamurlu gördükten sonra ??? ???, çamur ve sulu araziye girecekseniz snorkelde olmalı diyorum.

Mete abi çok sevindim, bende getirticem önümüzdeki aylarda.
Bakalım bi taktır sen deneyimlerinden faydalanırız.
Hayırlı olsun şimdiden.

Bugün snorkel takıldı ama fotolar az olmuş (
Hava filtresi ve radyatöre su alıp veren küçük bidon yer değiştirildi ve kesime başlandı.
Çamurluklardaki davlumbaz söküldü ve snorkel çamurluğa vidalandı.
Montaj, eleman yetenekli olduğu için 1 saatte halloldu.
Sabah foto çekip buraya koyarım.
Hızlanınca rüzgar sesi yapar diye bekledim ama olmadı

http://global.ebay.com/Mitsubishi_Triton_L200_Diesel_06-10_Fibreglass_Snorkel/270591741147/item

hayırlı ugurlu olsun bol derın sularda gezesın mete abı
on numara olmuss

up8453' Alıntı:
hayırlı ugurlu olsun bol derın sularda gezesın mete abı
on numara olmuss
Çok teşekkürler
Bu sene işten güçten hala siftah yapamadık ama fırsat bulur bulmaz dalacam derelere)