265 lastiğin sığmadığından, yükseltmenin büyük problem olduğundan ve motorun güçsüz olduğundan bahsetmişsiniz, sonra da bence ağır şartlarda kullanacaksanız eski kasa alın demişsiniz.
yeni kasaya yükseltmeden 315-70-16 lastik takabiliyorsunuz (offsetsiz jantla)
10 cm yükseltmek 4cm bir flanşla yarım saatlik iş
motor 136 ve 178 beygir standard powerboxla 185bg
%100 diff kilidi standard
orta diff kilidi standard
sürekli 4x4 kullanılabiliyor
peki neden eski kasa anlayamadım ben.
arkadaşlar kirpi, yavrusunu pamuğum diye severmiş ama somut verileri de gözden kaçırmayalım.
Sayın Mert Bey ne kadar off road deneyiminiz var bilmiyorum ama ben yıllardır bu işin içerisindeyim ve denemediğim (off road da parçalamadığım) araç kalmadı. Arkadaşlarımızda da her marka arazi aracı var ve ağır off road lara onların araçlarıyla gidiyoruz. Yükseklikten powerbox dan diff kilidinden ve sürekli 4x4 kullanımdan bahsetmişsiniz. 2003 ile 2006 l 200 lerde kilit zaten var, standart 105 hp olan motoru 150 hp ye kadar çıkıyor ve anlamadığım ben bu aracı sürekli 4x4 kullanıyorum ( seri 4 çekerde ) daha hiç bir sıkıntısını görmedim.Mali durum olarak yeni kasasını alacak durumda iken özellikle eski kasasını aradım buldum.Baştaki nedenini anlatayım : Mitsubishi araç tanıtımı için buraya gelmişti ve yetkili arkadaşlarla tanıştık ve aracı test etmek istediğimi söyledim araç 2008 model 163 hp lik magnum modeli idi.Araca bindik ve bizim (şaft düşmanı) diye tabir ettiğimiz tepeye gittik yetkili arkadaşlar tepeyi görünce şaka yaptığımı sanmışlar ;D benim ciddi olduğumu görünce acayip şaşırmışlardı

ardından kimse cesaret edip arabaya binmediler ve beni izlemeye karar verdiler. Ardından denemeler başladı 1. deneme 2. deneme 3,4 ve 5. deneme sonuç hayal kırıklığı nedenmi aracın inanılmaz bir patinaj yapması ve kuma saplanması kilit dahi devrede iken bu sonuç beni gerçekten çok üzmüştü yani aracın çok güçlü olması aracın her yeri çıkacağı anlamına gelmiyordu. Ardından eski kasa magnum aldım ve aldığım gün o tepeye gittim lastiklerinin dişi yarımdanda azdı ne söyleyim 2 deneme yaptım 1 takviyede ve ardından 2 takviyede tepeyi yola yola çıktı ve devrinin çok daha düşük olduğunu gördüm. Araç yuksekliği konusunda araca 315 70 16 lastik takmak yada aracı yukseltmek oyle aman aman bir şey değiştirmiyor difransiyeli yukarı alabiliyormusunuz ben ona bakarım. Ağır şartlarda kullanacaksanız evet yine eski kasa diyorum ön takımının as 950 kamyondan bir farkı yok parçası yeni kasasına göre ucuz vergisi yenisine göre hesaplı yakıt konusunda ne verirseniz nazlanmadan yakıyor 72 amperlik 2 tane aküsü var birini vince bağladımı araç çalışmıyorken bile metrelerce aracı çamurdan bataklıkdan çekiyor elektonik kısım yenisinden çok çok az motor karter muhavazası akıllara zarar yenisi yanında teneke kalıyor canınız sıkıldımmı aracı bir lokma ve t kolla yerden yukseltip yada alçaltabiliyorsunuz,eski kasalarının ön takımlarını yağlı tip (klasörlüklü) yapmış fabrika 3 ay da bir yağladımmı hiç bir şey olmuyor 6 yaşındaki arabanın hala orjinal rotilleri üzerinde 160.000 km ye yaklaştı km . ben kendi aracıma lastik olmadı çamurluklara sürttü derken arazi için konuştum asfalta sıkıntı yok ağır araziye girdimmi sürtüyordu ne tür arazi şartlarında kullandığımızı görseniz hak verirsiniz. Evet kirpi yavrusunu pamuğum diye sever herkese saygımız sonsuz sizde 4x4 sahibi oldummu sizde sevmeye başlarsınız. Yanlış da anlaşılmasın yaptığınız uygulamalara ve modifiyeye baktım gerçekten çok güzel ve profosyenelce olmuş elinize kolunuza sağlık 10 ayı aşkın bir süre de de ben cj ile uğraşmıştım o şekilde......